Gå til innhold

Hva i alle dager er forskjell på kjemiker og sivilingeniør i kjemi?


Mr. Glue

Anbefalte innlegg

Hei! Ja, jeg lurer litt på det spørsmålet i tittelen... Jeg er veldig glad i kjemi og har tenkt til å studere det! Men er litt redd for den ingeniørbiten? Har ikke vært sånn superglad i teknologi. Men vurderer å søke industriell kjemi og bioteknologi. Kan jeg få noen spennende kjemijobber der? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grovt sett kan man si at siv.ing kjemi har mer fokus på anvendelser, mens ren kjemi er en mer teoretisk disiplin. Men det er jo så klart stor grad av overlapp. På siv.ing studiet har man en del flere obligatoriske matematikkfag, på NTNU matematikk 1-4, samt statistikk. I tillegg har man gjerne et kurs i programmering og fysikk. Personlig tror jeg siv.ing er sikrere mtp jobb siden graden favner bredere enn en rendyrket grad. 

Lenke til kommentar

det er vel at du må innom en del emner som er obligatoriske for sivilingeniør og som ikke er det for den ordinære kjemi-utdannelsen. disse er f.eks tekled, Eksperter i team, alle matematikk-emnene, K-emner og så videre.

 

du må nok også belage deg på å ha litt mer bioteknologi. 

 

+ 60 studiepoengs masteroppgave ved ren kjemi, mens sivilingeniør har 15 studipoengs prosjektoppgave, 7.5 fordypningsemne og 30 studiepoengs masteroppgave. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...