Gå til innhold

Gleder seg over at 350-kronersgrensen ryker: - Det vil skape jobber


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men pakker som ikke blir hentet blir ikke beslaglagt. Dem skal sendes tilbake til avsender.

Det stemmer ikke i praksis, sjekket det med ebay selgerne de sier de aldri har fått pakke i retur. Selv etter 90 dager.

Enten lyver de, eller inser staten at det er bedre å gi bort pakkene til julegave eller rødekors.

Har ingen tillit til tollvesenet og rødekors eller politikerne.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Dette er smålig og et overgrep mot det norske folk. Hvorfor kan ikke slike endringer bli luftet før et valg slik at landets borgere kan være med på å bestemme?

KrF, Venstre og MDG MÅ bort - de har gjort nok ugang.

Lenke til kommentar

Dette er smålig og et overgrep mot det norske folk.

Finnes noe verre:

Kommentarer til «Forskrift for merkeordning på katt»

NOF har svart på Mattilsynets høringsforslag om id-merking av katt i Norge. Det finnes anslagsvis 600 000 katter i landet og i tillegg en rekke eierløse/forvillede katter. Disse tar millioner av fugler hvert år. NOF ser frem til en forskrift som ansvarliggjør og regulerer katteholdet!

 

Hvorfor skal kriminalitet straffe alle i samfunnet fordi staten ikke klarer å finne løsning som ikke straffer den som gjør forbrytelsen?

Blir jo tilslutt vi mensker må id merkes ellers havner vi i fengsel.

Lenke til kommentar

Får håpe flere utenlandske nettbutikker ordner med mulighet for å handle med mva direkte i butikken så man slipper fortolling etc. Er vell noen veldig få som gjør det pr idag.

I så fall må det være litt interiesse for en vare for større forhandler skal vurdere det, eller produsent som er villig å tilby 5 års reklamasjon med full tap på produsenten ellers ønsker ikke butikkene å velge de som selger produktet som komplett eller elkjøp taper penger på. Men jeg også ønsker det skjer og flere blir pålagt å selge ting.

Lenke til kommentar

vel tror estimatet på antall nye jobber er høyt overvurdert, samme med de 720 millionene som staten skal tjene på dette.

For meg blir det i 2020 billigere å leie postboks i danmark å sende varene der, enn det vil være å få dem sendt hjem. Skal ikke ha mange transaksjoner før både hotellet og båten over blir nesten gratis, eneste en opp når med dette er å isolere norge enda mer fra resten av verden.

Lenke til kommentar

Betale mva fra første krone er greit, jeg betaler mva stort sett hver dag uten å klage nevneverdig på det. Det er fortollingsgebyret på 150kr (og gjerne det dobbelte hvis det går via noen andre enn posten, som DHL) som er ekstremt konkurransevridende. Hvis NHO var interessert i like spilleregler hadde de vært med på å sørge for at gebyrbarrieren forsvant med beløpsgrensen, men det er de selvsagt ikke det støv opptatt av.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ser nokon brukar tal som 200 og 150 kr for gebyr. Er dette reelle tal?

 

Som dei fleste andre her har eg ingenting i mot å betale MVA, men det er idiotisk om det skal komme ei flat avgift i størrelsen over i tillegg. Eit av argumenta som Virke brukar er jo at "norske bedrifter skal ha like konkurransevilkår som utenlandske", med ei slik avgift er det på ingen måte like vilkår, det er rein proteksjonisme.

Lenke til kommentar

https://www.toll.no/no/verktoy/importkalkulator/

 

Posten er blandt de få som har faste priser.

Andre: https://forum.kvinneguiden.no/topic/810183-vanvittig-h%C3%B8yt-tollgebyr-hos-dhl-jeg-er-sjokkert/

 

 
Resultat (i norske kroner)
Sum før fortolling 382,40 Toll (0 %) 0,00 Merverdiavgift (25 %) 95,60 Sum etter fortolling 478,00

 

I tillegg må du betale et gebyr til firmaet som fortoller varen for deg. For eksempel tar Posten 158 kroner for å fortolle denne typen sendinger. Dette gir en totalpris på 636 kroner.

Valutakurs

Kalkulatoren regner ut merverdiavgiften ut fra dagens omregningskurs. Kursen kan være en annen når varen din kommer til landet. Kursene oppdateres normalt en gang i uka og gjelder for en uke av gangen.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Bør nevnes at fortollingsgebyret det er snakk om ikke er en offentlig avgift men et gebyr transportøren tar for å fortolle varen for deg. Posten som offentlig leverandør av posttjenester er pålagt å ta "selvkost" for tjenesten men det virker som de kan fastsette hva den selvkosten er på egenhånd. I teorien kan du fortolle selv, men da tar de et lagergebyr istedet som er akkurat like høyt. Andre transportører kan ta hva de vil for tjenesten og gjør det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som noen over her nevner, problemet i Norge er ikke bare priser, men og manglende varer.. Er mye du ikke har mulighet til å få tak i her.. Og når noen ting som koster 10kr fra Kina kan koste over 350 kr her (samme vare), så burde noen virkelig tenke litt.

 

Hvis du er bekymret for postbudene, bør du åpne forfå reklame i postkassa igjen, om du har sperret.

 

 

For meg skaper ikke dette all verdens problem at de stenger for kjøp fra utlandet, men blir dyrere. Selv om prisen for gjenstanden ville vært samme i Norge og rundt på ebay, så hadde vi fortsatt hatt dyr frakt her i Norge.. Så blir trolig mindre kjøp av småting for å få fikset opp i gammelt, og mer kjøp av nye ting og heller kaste det gamle. Å kjøpe en del til 20 kr er kjipt når frakt ofte koster 100-150 kr. Jeg har søster rett på andre siden av grensen, så kan fortsatt bestille ting på ebay i Europa billig, men kina er verre der og.. Men men..

 

 

Dette skaper nok mye sinne, som om f.eks KrF ikke var dårlig nok likt fra før...

 

 

Som fører til færre folk som jobber i posten :O

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...