Gå til innhold

Bygge stasjonær på budsjett (fotoredigering)


Anbefalte innlegg

Glemte å svare på det siste spørsmålet ditt. :-) Gå for de rimeligste Quadro kortene hvis du først skal gjøre det. Photoshop krever ikke særlig med GPU kraft, det CPU og minne som bestemmer ytelsen for det meste der. Bildekvaliteten er selvsagt den samme.

 

Og husk: Det er kun spesialisert programvare som gir deg 10 bits output til skjermen. Lightroom gir skjermen kun 8 bits.

Endret av nilsch
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har blitt stille pga dette er såpass spesialisert at jeg ikke kan si noe sikkert da det ikke er hva jeg bruker gpu'ene mine for.

 

Jeg har både 10bit skjerm og, inntil nylig, de beste consumer kort money can buy men aldri visst at dette var en greie.

 

I all hovedsak er quadro overvurdert - det blir vist gang på gang at det basically er akkurat samme kort som gtx selv om quadro har en slags gudestatus (altså - "brukere" betegner det som mye bedre enn gtx, brukere som i arbeidere som får det via bedriftens utgiftspost, mens ekspertene sier det er svært liten forskjell så jeg regner med det er en slags apple type fanboy mentalitet ute og går, men det er vanskelig å si når de færreste testere har råd til å mikse og matche kort i disse prisklassene i så mange forskjellige programmer de er aktuelle for. Om testen er gjort i ett cad program så trenger det ikke å gjelde for et annet cad program . Det eneste som skal være forskjellig, av betydning, er driverne. Når det gjelder 10bit så leser jeg at disse er blokkert i gtx utgavene - bare for å melke penger på overprisa quadro - da 10 støttes i spill og opengl, men det altså blir disablet i programmer som photoshop.

 

Men jeg leser da også en kommentar som sier:

 

"ZestyPepperoni • Apr 17, 2018, 5:30 PM

It seems that every nvidia geforce card after the 200 series supports 10 bit"

 

 

 

Uansett. Jeg skjønner greia med å ville ha det "beste". Jeg kan knapt forsvare at jeg kjøpte en cintiq27qhd til nesten 30 lapper på den tida - men det var stas. Quadro, dog, opplever jeg at "alle" betegner som tilnærmet tull (hardwaremessig) og de er så ut av h* overprisa at jeg skjønner ikke at det er et alternativ engang om poenget er å gjøre det billig.

Endret av Invader Zim
Lenke til kommentar

Nå handler ikke dette om å ha det beste (low end quadro), men å velge riktig verktøy for oppgaven. Prismessig ligger de vel omtrent i samme område som aktuelle GTX kort..?

 

Hadde GTX kort med 10bit funka i OpenGL, så hadde det ikke været noe spørsmål:) Nå venter jeg på svar fra PhaseOne vedr støtte av 10bit i CaptureOne Pro, hvis det ikke er tilfellet går jeg for noe annet!

Lenke til kommentar

Capture One Pro gir som Lightroom heller ikke 10 bit output hvis ikke noe har endret seg det siste året. De bruker temporal dithering istedet for å unngå banding som følge av avrundingsfeil (som er hele poenget med 10 bits). Såvidt jeg vet er det kun Photoshop som gir 10 bits output av fotoredigeringssoftware.

Lenke til kommentar

Poenget er vel om du ofrer for mye motorkraft på å velge et gammelt overspesialisert verktøy for en spesifikk funksjon.

 

Jeg prøver ikke å være en kverulant, men tema er interessant og sikkert nyttig for meg også å komme til bunns i. Jeg har lest en del tråder på andre fora nå ang emnet men blir ikke så mye klokere. Noen sammenlignet en lignende problemstilling på en morsom måte;

 

This is like... help me decide which would be better for driving my kids 3 miles to school:

 

* Ferrari F12 Berlinetta

 

* Lamborghini Aventador

Nå har jo de profesjonelle kortene veldig mye minne kontra forbrukerkort så det er jo også kanskje noe som vil øke quadro sin nytteverdi ovenfor raskere kort om det er av stor nytte for ditt bruk.

Man må kanskje vite litt mer konkret om hvilken modell du vurderer?

 

Det er vel ram + antall kjerner vs pris som i all hovedsak er relevant?

Lenke til kommentar

GTX 1050Ti er et godt balansert valg. Dyrere kort gir deg ikke noe merkbar bedre ytelse, men det er kraftig nok til litt casual gaming hvis du skulle spille spill en sjelden gang.

 

Håper ikke jeg blir oppfattet som kverulant i denne tråden, vil bare ikke at folk skal kaste penger ut vinduet. :)  Fotohobbyen er dyr nok som den er. Mye annet utstyr som gir merkbar bedre resultater som hardwarekalibrator (f.eks Spyder) til skjermen, en god A2 fotoprinter (f.eks. Epson SureColor SC-P800), objektiver, osv, osv...  :hm:

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...