Gå til innhold

Steam-brukere i harnisk over kvinnelige generaler i Total War Rome II


Anbefalte innlegg

Den negative trenden er i gaming community som en helhet. Jeg går mot 40 og var en "gamer" før det var kult, jeg hadde internett og spilte online. Spesielt husker jeg det første store mmo'et "ultima online" som jeg spilte i mange, mange år.

 

Der var den store majoriteten i all hovedsak høflige mot hverandre. Det handlet for de fleste om å være sosial uten å nødvendigvis være elitistisk. Man opplevde relativt sjeldent "griefere" i den grad man gjør online idag. Idag virker det som hver annen spiller logger seg på utelukkende med mål å ødelegge opplevelsen for andre. Det handler om å cheate, griefe og være "best".

 

Jeg har en følelse av at de store utviklerene selv har gjort mye for å bygge denne kulturen ved å forenkle spill i alt for stor grad og bygge et sikkerhetsnett rundt hver spiller slik at man aldri har noe å tape i et forsøk på å mainstreame alt;

 

I spill på 90-tallet ble man ikke håndholdt igjennom ethvert aspekt av spillet. Hvis man fucka opp tidlig i spillet så måtte man ofte begynne helt fra scratch, og fant man ikke en løsning så satt man gjerne fast til man fikk hjelp av noen andre. Game mechanics var heller ikke like lett tilgjengelig slik at enhver på egenhånd løste enhver situasjon på sekunder, eller lærte seg å utnytte mechanics. Det ble da heller ikke så mye fokus på metagaming eller linært spill.

 

I ultima online, som jeg synes er en velsig god standard for å måle oldtidens community mot dagens, tror jeg nettopp det var risikoen i seg selv som sørget for "god" oppførsel da det er viktigere å bli likt når du risikerer å miste alt du har om en annen (eller flere) spiller legger deg for hat. Antagelig er alder også en faktor. Spillere man møter er yngre og yngre og for hver generasjon virker det som man har mindre og mindre hemninger foe hvordan man oppfører seg ovenfor andre.

 

Plug and play er vel og bra, men det åpner muligens for langt flere elementer enn hva som er bra for samfunnet. Når spilla blir for enkle så er det flere som blir med som ikke bryr seg så veldig om hverken spillet eller samfunnet så man får flere som velger å være en "total douché".

 

Amen brother.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse

Kunne ikke brydd meg mindre om hva som er historisk. Det er heller intensjonen bak. Om det å legge til kvinnelige karakterer var et tankeløst stilistisk valg bare for å appellere til visse folk, da blir jeg litt skuffa. Men vi kan uheldigvis ikke finne ut hva deres sanne intensjon var, fordi vi kan ikke lese tanker. Så vi får bare ta det som det er nå; et spill som kan underholde

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...