Gå til innhold

intel 9900K/9700K/9600K


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fikk fylt opp minnesporene på hovedkortet i dag, så nå er overklokking av RAM ganske greit. Resultat hittil:

 

attachicon.gifaida64mem.jpg

 

Kanskje jeg klarer å komme under grensa på 40ns?

 

Han her er ekspert på Gigabyte minneoverklokk:

 

https://www.overclock.net/forum/attachment.php?attachmentid=289878&d=1566114661

 

Han har faktisk "runna" z390 Master :p

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Kjører alle her med 9900K manuell vcore, eller noen andre som har prøvd Adaptive?

 

Jeg har alltid hørt det at manuell er best, og at en statisk CPU frekvens under idle og load er best om man ikke ønsker å miste ytelse. At man bør disable alle CPU strømstyringsfunksjoner osv. Nå har jo 9900K en funksjon som kalles for "Speed Shift" som er mye bedre enn Speed Step. Dessuten spill som Battlefield belaster jo CPU en del bare i menyen, så man mister jo uansett ikke ytelse når man spiller etter det jeg kan se (???)

 

Nizzen eller andre, har dere testet noe rundt dette? Det er jo kjekt at CPU klokker seg ned ved idle da. Når man bruker Adaptive vcore så skal også CPU bare bruke den spenningen den trenger ved ulik type load, og er også det folk fra Asus anbefaler at folk bruker. (Raja og Silent Scone har vel sagt det på diverse forumer).

 

Liten update her om min OC også. Min 9900K er stabil på 5.0 Ghz i spill og det meste annet, men maskina rebooter seg etter ~30 min under en Realbench 2.56 (AVX) stresstest. Setter jeg ned til 4900 Mhz, så passerte jeg lett 2 timers testen. Dette er med Adaptive vcore settings og LLC 5. Men min AIO sliter veldig under en slik Realbench AVX test, så kan godt hende CPU hadde vært stabil på 5.0 Ghz med samme settings, bare med custom loop og lavere temps. ~180W load er på grensen med min kjøling, spessielt om skjermkortet også varmer opp kassa, som det gjør under Realbench testen. Blender AVX load er faktisk snillere da.

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

stabil på 5.0 Ghz 

 

Har du lyst på en utfordring, kan vi bytte CPU-er?  :rofl:

 

Sliter stort med å unngå BSOD/heng på min, og kjørte til slutt Intel sin Performance Maximizer, som etter 45 minutters reboot og testing kom frem til her er beste OC 50-50-49-49-49-49-49 med -2 avx og vcore 1,359. Så det er jo bare litt over stock, med masse ekstra spenning. 

 

(jeg overlever fint på stock-settings, men hadde jo håpet på litt mer. Håper det blir en kald vinter med lave strømpriser hehe)

Lenke til kommentar

Letteste er å kjøre mouse tester før og etter.

Jeg har gjerne noen screen shots hjemme(Skal sjekke senere) som viser før og etter ymse tweaks å forskjellen er betydelig.

 

Hvis dette stemmer, så skjønner jeg ikke hvorfor flere anbefaler Adaptive vcore. Jeg prøver bare å finne den beste settingen her. Vet at blandt annet Der8auer anbefaler folk manuell vcore.

 

Fant en interessant post av Shamino her : https://rog.asus.com/forum/showthread.php?109183-Having-trouble-switching-to-Adaptive-voltage-mode-on-Z390-Maximus-XI-Formula-9900k#post762259

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...