Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Har jeg noen rettigheter i min ekstreme situasjon?


MisterR

Anbefalte innlegg

Jeg er MisterR og vil fortelle min situasjon fordi jeg er ordentlig lei dette styret i dag.

 

 

Rask fakta:

Jeg ble gjort ufør av den norske stat innen 20 års dagen min.

Jeg har 50 år med medisinsk feilbehandling under meg selv om jeg ikke har fylt 25 en gang.

Jeg ble mishandlet av lærere og medelever samtidig som legene ikke gjorde noe med problemene mine.

Jeg hadde ikke en gang 40% av vanlig muskelstyrke innen alder 13, noe som gjorde meg forsvarsløs ovenfor disse angrepene.

Jeg ble slått så hardt at diskene i kjeven spratt ut.

Jeg ble kvalt til jeg nesten døde, men han slapp grepet da halsen min knuste, noe som har ført til langvarige problemer med pusting, spising, drikking og synging.

Jeg sultet i 4 måneder, noe som ga meg permanent muskel og fett problemer. Det vil si at jeg ikke klarer å reparere muskler raskt nok lenger og i tillegg ble jeg overvektig uten sjanse for å miste vekt. (fra 77kg med muskler til 50kg uten noen ting til 104kg uten at trening eller diet fungerer).

Fastlege 1 og 2 satte meg på antibiotika i 6 år for en sykdom jeg aldri hadde.

Fastlege 1 og 2 gikk 10 år uten å ta en blodprøve av meg selv da jeg gikk til dem med flere problemer.

 

Det er også mye mer, men jeg føler at dette er nok. Jeg kan toppe av listen med de topp 4 verste tingene:

Jeg tryglet om hjelp konstant fra jeg var 10 år gammel.

Jeg ble ikke trodd.

Alt feil som har skjedd med kroppen min og meg har vært ved noen andres hånd.

Jeg gjorde aldri noe galt som kunne ramme meg fysisk, mentalt eller emosjonelt.

 

 

 

Per i dag bor jeg i en velferdsleilighet og er egentlig veldig lei den, men jeg har ingen andre steder å dra. Det er hull i vegger og gulv, vann lekasjer skjer nesten hver dag og staten nekter å sende inn noen som kan reparere. Jeg purrer og purrer, men det kommer aldri noen. I dag måtte jeg vålne opp å slåss mot lekasjen på badet fordi noen bestemte seg for å designe et bad hvor det laveste punktet ikke er under dusjen, men under vasken.

 

 

Jeg har tidligere gått till rettsaker angående alt som ble gjort mot meg av lærere, medelever og leger, men staten bare sa tilbake "hvis du ikke har rapportert dem mens du var barn så får du ingenting". Man skal altså både vite at man skal rapportere folk og også gå gjennom med det innen 3 år at man møter dem. Hvordan skal et barn kunne gjøre dette? Hvorfor tror staten at dette er rettferdig? Hadde de ansatt ordentlige lærere hadde ikke medelevene kunne slå meg i hjel. Hadde de ansatt ordentlige leger så hadde jeg ikke måtte vokse opp svak og med så store smerter at nervene mine skrudde seg av hele 1000 ganger (jeg overdriver ikke, det er faktisk rundt 1000 ganger at jeg hadde det så vondt at menneskelige nerver ikke kunne håndtere det).

 

 

 

Jeg bare føler at i dag er en dårlig dag.

 

 

 

Jeg kan vel avslutte med noe som ikke er så trist så folk ikke får feil ide her.

 

 

Per i dag har jeg 7 medisisnke tilstander. På mitt verste hadde jeg 10, og totalt har jeg hatt 15. Over halvparten kunne vært ungått hvis jeg hadde gode fastleger, men sånn er det. De 7 jeg har er heldigvis ikke så ille å hanskes med. 2 er dårlige, men de har jeg medisiner for, og de 5 andre er lette å håndtere.

 

Jeg er flink til å spare så jeg klarer å strekke trygden ganske fint. Sitter som regel med rundt 20,000 på konto. Jeg venter også på uføretrygd da jeg har vært på AAP og tvunget ut i uhensiktsmessig arbeid flere ganger.

 

 

 

Jeg har det utrolig bra per i dag. Jeg er på det beste punktet i livet jeg noen sinne har vært. Jeg trenger ikke bry meg om å bli tvunget inn i arbeid lenger, jeg slipper å tenke på penger, anfallene jeg får av å være aktiv har nesten gått i dvale, jeg fyller dagene med ting som betyr mye for meg og har fått mange gode venner de siste 2 årene.

 

 

Ja det suger litt å vite at jeg skulle enten ha en jobb hvor jeg tjener 300% av minstelønnen eller at jeg skulle fått 35,000,000 kroner i kompensasjon eller mer, men livet kan fortsatt nytes på 66% av minstelønnen når man ikke har så dyre hobbyer. Dessuten så er det å ha 100% fritid utrolig fint. Dette gir meg nok tid til å slappe av og drive med hobbyer til at jeg faktisk klarer å jobbe frivillig med å hjelpe andre annenhver uke.

 

 

 

Har du noen råd til meg?

post-485787-0-70195500-1528534741_thumb.jpg

Endret av MisterR
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Det er trist å lese din oppsumering. Du har tydeligvis vært litt uheldig til nå i livet. Du har fått utdelt en svak kropp, blitt utsatt for klassekammerater, lærere, leger og et samfunn som ikke har sett hele deg og dine behov. At du i tillegg har blitt utsatt for urett og feilbehandling gjør ikke ting noe bedre.

 

Heldigvis hadde du også bra med flaks siden du ble født i Norge. Vi er et rikt land hvor du har fått gratis legehjelp, undervisning, bolig og stønad til både mat og opphold. Dette er ingen selvfølge, men en kjempegode. Hadde du vært født i Unanda eller India så hadde du sikkert ikke levd i dag.

 

Uten at jeg kjenner deg så synes jeg innlegget ditt oser av missnøye, bitterhet og hat. Noen vil sikkert gi deg råd om hvordan du kan saksøke staten, lærere og leger. Jeg tenker at du bør se på hva du kan gjøre selv. Hva er du i stand til å utrette i løpet av en dag og hva har du lyst til å gjøre. Legg fra deg tanken om at trygd og stønad uten noe krav om arbeidsinnsats vil gi deg lykke i livet. Det å kunne være blandt kollegaer og få delta i et arbeid er mye viktigere og gir en større lykkefølelse. Legg også bort hatet, bitterheten og tankene om erstattning. forsøk heller å tilgi og forstå. Gå videre i livet og ta mer annsvar selv. Det er ingen andre som blir å stille opp for å passe på at du kommer deg opp om dagene og får et verdig og meningsfyldt liv. Du må ta styringen selv. Start med å komme deg opp, lag en plan for dagen, uken og året. Sett deg mål og jobb mot målene.

 

Et tips til slutt: Hev blikket og se om det finnes noen du kan hjelpe. Det å hjelpe andre fjerner ofte fokus bort fra egne problemer. 

 

En annen ting. Kom deg ut i naturen og vær i aktivitet. Minst 30 - 60 minutt hver dag. På sikt så vil det gi deg styrke både fysisk og psykisk.

Endret av Professor Balthazar
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var utrolig flott skrevet, Professor Balthazar. Selv føler jeg ikke at jeg er hatful og bitter, men jeg forstår 100% at jeg høres slik ut, og jo jeg er bitter fortsatt. Jeg har jo bearbeidet ting de siste 6 årene og kommet gjennom det meste, men noen dager som i dag så faller jeg litt tilbake og tenker på hva som skulle vært.

 

 

Det du sier om å hjelpe folk er bra. Jeg tok jo utdannelse innen et fag som ville få meg til å redde liv. Jeg har alltid ville hjelpe andre og som jeg skrev nær slutten så hjelper jeg andre mennesker annenhver uke.

 

Som respons til det du sier om aktivitet kan jeg bare si at du tar feil. Jeg blir utrolig syk om jeg bare er fysisk aktiv i noen minutter 1 dag i uken. Muskler visner og forsvinner, anfall økes i både kvantitet og varighet. Jeg har veldig begrenset evne for hva kroppen tåler.

 

Jeg vil også si at kroppen per i dag er ca. 100% sterk istedenfor under 40% sterk, men som sagt blir jeg fort svakere pga. problemer etter at jeg ble tvunget i sult.

 

Det du sa om gratis legehjelp var også noe jeg la merke til å ikke skjenne meg igjen i. En legetime koster jo 360kr, eller 0kr med frikort, men for meg kan jeg godt ende opp å betale 5040kr for 1 legetime. Det er ikke gratis legehjelp her i Norge fordi det finnes skatt av de syke.

 

 

 

Det å saksøke folk er ikke noe jeg vil. Jeg vil enten ha rettferdig kompensasjon eller bare få lov til å leve videre i en litt bedre leilighet.

 

Jeg har jo blitt fratatt arbeidsevnen min totalt, så jeg må finne lykke i trygd uten arbeid. Det er så vidt jeg klarer å hjelpe andre 1 dag annenhver uke.

Endret av MisterR
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Ser du har dusjkabinett, og da kan vel vannet føres i rør frem til sluket under vasken?

Tror alle kommuner har pasientombud. De kan kanskje hjelpe deg men du må nok vurdere advokat.

Om du har uføretrygd så er vel den såpass at du kan vurdere å finne et annet sted å bo for egen regning, slik som de fleste andre.

Lenke til kommentar

Ser du har dusjkabinett, og da kan vel vannet føres i rør frem til sluket under vasken?

 

Tror alle kommuner har pasientombud. De kan kanskje hjelpe deg men du må nok vurdere advokat.

 

Om du har uføretrygd så er vel den såpass at du kan vurdere å finne et annet sted å bo for egen regning, slik som de fleste andre.

 

 

Jeg venter på at min uføretrygd søknad blir godtatt. Jeg søkte om det før jeg fikk AAP for flere år siden og fikk avslag.  De sa for en stund siden at jeg hadde lov til å søke om det på nytt da de var sikre at arbeidsevnen min var såpass lav at det ikke var noe hensikt ved å tvinge meg inn i skjermet bedrift igjen.

 

 

Jeg er litt usikker på om du mener den siste delen du sa som at jeg ikke betaler for leiligheten min eller at du mener jeg betaler for den. Jeg vil svare alikevel å si at jeg betaler 7000kr per måned for å bo her.

Lenke til kommentar

Hvorfor renner vannet rett ut på gulvet? Er sluken tett eller har avløpsrøret i fra dusjkabinettet hoppet ut av ledd?

 

Jeg har alltid trodd at det ikke var et avløpsrør og at vannet barre datt ned på gulvet siden jeg ikke kan se noe rør under dusjen. Jeg har brukt middler for å løse opp potensielle tettheter, men det har ikke hjulpet. Dusjer man med bare litt mere styrke enn det som trengs for at vannet skal skytes ut riktig så blir det fort vått på gulvet. Man er nødt til å dusje med svak fart på vannet for at det ikke skal bygge seg opp og renne ut. Tar jeg på full sprut for eksempel så renner det ut fra under dusjen innen 10 sekunder.

Lenke til kommentar

Blir litt unødvendig av meg å skrive det her, men jeg gjør det likevel. Det er en bruker her på forumet som heter "Krikkert", som har utdannelse i juss og gir svært solide og profesjonelle svar. Gleder meg til å lese hva h*n skriver rundt det her. Det må være fullstendig galskap om du ikke har en svært solid sak her, mot hvilke instanser vet jeg ikke, men ikke minst mot skolen du gikk på.

 

Uansett kan jeg bare empatisère til en viss grad, har opplevd fysisk og psykisk vold selv på skole, men ikke i den graden du har. Det gleder meg virkelig å lese at du har til syvende og sist fått et visst stabilt økonomisk fundament å leve på i livet, du fortjener det. Jeg håper virkelig du får rettferdighet mot det du har opplevd. Det beste du kan gjøre i livet er å fortsette å rekke ut, nå ut, og be om støtte og hjelp, i alle instanser mulig, sånn som du gjør her på forumet! Du vet aldri når du treffer den ène personen med makt, ressurser og intelligens til å gi deg den støtten du trenger.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Da er nok sluken under dusjen tett. Trekk kabinettet fram på gulvet slik at du kommer til. Bruk gummihansker og grav opp alt som ligger i sluken. Sikkert masse hår og fettstoffer. Det holder ikke å bare strø litt plumbo ned i avløpet. En grisete jobb, men det må nok gjøres hver 12. - 24. mnd.

 

Det høres riktig ut, men det er et filter inne i dusjen som jeg har renset hver måned til annenhver måned siden jeg flyttet inn for 3-4 år siden. Det kan jo hende at det ikke tok imot alt.

 

Det eneste problemet da er at dusjen sitter helt solid fast. Jeg prøvde nettop alle mulige måter å flytte det på, men det rikker seg ikke. Jeg kan prøve å ringe til boligkontoret igjen angående å sende inn noen, men som sagt så kommer aldri folkene de sier blir sendt.

Lenke til kommentar

Det høres riktig ut, men det er et filter inne i dusjen som jeg har renset hver måned til annenhver måned siden jeg flyttet inn for 3-4 år siden. Det kan jo hende at det ikke tok imot alt.

 

Det eneste problemet da er at dusjen sitter helt solid fast. Jeg prøvde nettop alle mulige måter å flytte det på, men det rikker seg ikke. Jeg kan prøve å ringe til boligkontoret igjen angående å sende inn noen, men som sagt så kommer aldri folkene de sier blir sendt.

 

Ofte så er det noen deksler under selve sokkelen/gulbet i kabinettet. Om du fjerner disse dekslene så klarer du muligens å få hønden ned i sluken for å dra opp litt. Sjekk også at ingen av rørene under kabinettet har ramlet løs.

Lenke til kommentar

Det er vannlåsen som blir tett som regel. Det er mulig du må bruke skrutrekker for å få den løs.

 

MEN, det er et stort men her. Du sier det tar 10 minutter med full fres på vannet før det begynner å renne ut over gulvet. Da tipper jeg blokkeringen sitter lenger ned i avløpet. Da må du ha rørlegger.

 

Uansett, sjekk vannlåsen først og eliminer at den er problemet.

Lenke til kommentar

Situasjonen slik den er beskrevet gjør det vanskelig å gi noe konkret svar.

 

Mishandling fra lærere/medelever vil kunne lede til erstatningsansvar for disse personlig, og for kommunen som lærernes arbeidsgiver. Er mishandlingen vold vil den kunne utløse voldsoffererstatning fra staten. Feildiagnoser og/eller -behandling vil kunne utgjøre pasientskade, og reguleres av reglene om pasientskadeerstatning.

 

Noe erstatningsansvar for staten ut over disse reglene kan jeg ikke se at du underbygger.

 

Hvis du tidligere har gått til sak, og tapt, er rettskraftreglene til hinder for å reise ny sak. Presentasjonen din indikerer at saken er påstått foreldet - et krav på erstatning foreldes tre år etter at du fikk eller burde skaffet nødvendig kunnskap om (konsekvensene av) skaden og hvem som var ansvarlig.

 

Hvis kravene dine er foreldet er siste utvei å søke Stortinget om rettferdsvederlag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Situasjonen slik den er beskrevet gjør det vanskelig å gi noe konkret svar.

 

Mishandling fra lærere/medelever vil kunne lede til erstatningsansvar for disse personlig, og for kommunen som lærernes arbeidsgiver. Er mishandlingen vold vil den kunne utløse voldsoffererstatning fra staten. Feildiagnoser og/eller -behandling vil kunne utgjøre pasientskade, og reguleres av reglene om pasientskadeerstatning.

 

Noe erstatningsansvar for staten ut over disse reglene kan jeg ikke se at du underbygger.

 

Hvis du tidligere har gått til sak, og tapt, er rettskraftreglene til hinder for å reise ny sak. Presentasjonen din indikerer at saken er påstått foreldet - et krav på erstatning foreldes tre år etter at du fikk eller burde skaffet nødvendig kunnskap om (konsekvensene av) skaden og hvem som var ansvarlig.

 

Hvis kravene dine er foreldet er siste utvei å søke Stortinget om rettferdsvederlag.

 

 

Ja saken ble avvist begge gangene den gikk til retten. Den første grunnen var at jeg ikke hadde rapportert folkene til politiet innen 3 år fordi jeg ikke hadde gjort det i det hele tatt. Grunn 2 til at jeg ikke fikk gjennomslag var at de ikke ville gjøre et unntak. Unntaket innebærte at hvis jeg hadde vært mental ustødig så kunne de se bort fra grunn #1. Begge dommerne bestemte at jeg hadde vært mentalt klar hele livet til tross for alt som skjedde. Jeg gikk til retten innen 1. år at jeg lærte jeg hadde rett til kompensasjon.

 

 

Da får jeg se om jeg kan komme gjennom med rettferdsvederlag.

Lenke til kommentar

Da har jeg prøvd å rengjøre dusjen ved å skru unna sluket i dusjen. Det jeg lærte var at sluket var en kort, feit sylinder som var skrudd inn i en annen kort og feit sylinder med rør. Dette røret er ikke festet noe sted og sylinderen kan vris rundt det røret treffer veggene. Jeg føler også at det treffer et metal rør ca. i midten av dusjens underside. Det er i samme rettning som røret pekte på starten så da er vel det avløpshullet og det kan jeg ikke nå frem til.

 

 

Da blir det å ringe boligkontoret og å ringe om rettferdsvederlag i dag.

Lenke til kommentar

Da har jeg prøvd å rengjøre dusjen ved å skru unna sluket i dusjen. Det jeg lærte var at sluket var en kort, feit sylinder som var skrudd inn i en annen kort og feit sylinder med rør. Dette røret er ikke festet noe sted og sylinderen kan vris rundt det røret treffer veggene. Jeg føler også at det treffer et metal rør ca. i midten av dusjens underside. Det er i samme rettning som røret pekte på starten så da er vel det avløpshullet og det kan jeg ikke nå frem til.

 

 

Da blir det å ringe boligkontoret og å ringe om rettferdsvederlag i dag.

 

Litt vanskelig å se for seg hvordan det ser ut under dusjen din.  Det vanligse er dog at det kommer et (stivt) plastrør i fra dusjen og at denne rørstussen ender opp i en bøy som går ned gjennom en hullete slukrist (ofte av metall). Slukristen kan normalt lett fjernes og røret i fra dusjen kan også lett dras opp og vris unna. Om du ser en hvit ring som er skrudd fast (med 4-6 skruer), så er det normalt en klemmring som har til hensikt å lage en tett overgang mellom gulvbelegg og sluk. Ikke ta løs klemmringen. Men sluken inneholder nesten bestandig en eller annen form for vannlås. Har du flaks, så er dette en greie du bare kan dra rett opp, men på andre slukmodeller er vannlåsen utformet noe ala slik du finner på de fleste toaletter (bare i mindre format). Uansett, all hår, fett og drit må graves ut og det bør spyles med varmt vann og såpe. Bruk gjerne en gammel oppvaskbørst for å få løs det som sitter fast. Om det er trang og om du ikke får fjernet dusjkabinettet, så kan du forsøke å plassere noen avstandsklosser under bena på kabinettet slik at du får litt mer arbeidshøyde. Rens av sluk er nok noe du som beboer bør klare å utføre selv. Sjekk ut denne videoen: 

Lenke til kommentar

Litt vanskelig å se for seg hvordan det ser ut under dusjen din. 

https://imgur.com/a/3iLQ1I9

 

Den ser da slik ut. Hvor jeg la lokket er ca. hvor jeg føler at plast røret treffer noe i metal. Så det er ca. der sluket er. Jeg kan på ingen måte nå det med hånden.

 

 

Sluket i dusjen i seg selv kan du se. Det har et plast filter som kan løftes rett ut. Det er festes i den sylinderen jeg snakket om som kan bli skrudd løs og løftet opp. Under den er en løs sylinder som ikke kan løftes opp og den har en svart gummi ring over seg for å danne et segl. Denne nederste sylinderen er jo den som har røret som skal ned i sluket, men som sagt er det røret helt løst og kan bli vridd slik at det treffer begge veggene.

 

 

Det er sikkert service jeg kan ringe hvis de ikke sender hjelp igjen.

 

 

 

Edit:

Da er rørleggeren flere dager forsinket. Kommer han/hun ikke innen fredag så har jeg blitt lyvd til igjen.

 

 

Edit 2:

Ingen rørlegger kom denne uken. Da holder dette med mønsteret at de sier de sender folk, men aldri sender ut noen. Nå er jeg nysjerrig på om det er personen på telefonen eller personen på det neste steget som lyver/ikke gjør jobben sin.

 

 

Edit 3:

Jeg purra igjen og da skulle de sende rørlegger. Denne gangen la jeg igjen nummeret mitt og ble om å bli ringt opp. Da ringte plutselig rørleggeren og sa han ikke hadde fått addressen av boligkontoret og trengte det fra meg.

 

Nå gir det mening. Boligkontoret er inkompetent og gir ikke ut addressen til folk som trenger service. De bare bestiller service uten verken addresse eller mobil nummer. Da får jeg gjøre dette angående hullene i gulvet mitt som har blitt over 3 ganger så store som de var da jeg først begynte å ringe.

Endret av MisterR
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...