Jump to content

MisterR

Medlemmer
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

364 profile views
 1. Jeg fikk et brev fra kommunen om indeksregulering i dag, men da jeg leste om dette online stod det at et slikt brev må komme 3 måneder i forveien OG leieprisen min skal ha blitt fastslått for minst 1. år siden. 1. Det står at indeksreguleringen ble laget 14.04.2020 og levert 23.04.2020. 2. Det står at indeksreguleringen teller fra 01.02.2020, altså fra 2 måneder i fortiden??? 3. Leieprisen min ble fastslått for under 1. år siden. 4. Det står at dette gjelder utleier R Andrè, som ikke er mitt navn, men kommunen har sendt meg brev i feil navn siden jeg var barn fordi de ikke klarer å slutte å blande meg med en annen R født senere samme dag på samme sykehus. Jeg vet ikke om jeg har tolket noe feil, men det hadde vært fint å få informasjon fra noen som vet mere.
 2. Del 2/2 av fasitten. Jeg ble bedt om å ringe et veldig spesifikt nummer til Helsenorge, men de kunne ikke hjelpe med saken. Jeg fikk et annet nummer å ringe og da var det tilbake til NAV på telefonen. Jeg ble så opplyst om å fylle ut kjema 020805. Dette må jeg da gjøre på NAV sitt kontor fordi NAV.no fortsatt er så dårlig at man ikke kan sende inn digitalt. Stress. Jeg ble derimot fortalt at jeg ville måtte betale 2,3% mere. Mere av hva? Medisin som koster 0kr*1.023 er fortsatt 0. Er det skatt da eller? Who knows. Men ja, alt som hadde vært på blå resept i Norge vil jeg få dekket i Serbia. Jeg må kanskje legge ut selv først og så søke om tilbakebetaling. Jeg håper virkelig at jeg slipper å legge ut for hvordan skal jeg ha over 90,000 på kontoen til en hver tid? Det er jo sinnsykt mye å potensielt legge ut. Jeg har dobbelt av det nå ja, men det forsvinner jo så snart jeg kjøper et hjem.
 3. Dette er del 1/2 av fasitten fra NAV. Altså hvis noe er feil her så har de ansatte på NAV tatt feil. 2/2 kommer i morgen. 1. Flytter jeg til Serbia BEHOLDER jeg uføretrygden. Jeg MISTER tillegget som heter ung ufør. Hvor mye det utgjør sier ikke de på NAV fordi tydeligvis så mister alle forskjellig selv om de har arbeidet 0 timer alle sammen. 2. Det medisinske var noe usikkert og jeg skulle ringe HelseNorge (tidligere Helfo). Det jeg ble fortalt var at mine helsetjenester ville bli flyttet til Serbia og det var kanskje en mulighet at jeg måtte betale månedlig. Igjen så finner jeg ut av dette i morgen og poster del 2/2. 3. Serbia skatter IKKE pensjon. Uføretrygd er en pensjonsordning og derfor blir jeg ikke skattet av begge land. Jeg er dog usikker på om NAV vil mene at jeg skal skattes av i begge landene, men Serbia sier at de ikke skatter av pensjonen til folk. Serbia har også en maks grense på skatt på 15%. Man skatter vanligvis 10% i Serbia, men tjener man 6 ganger gjennomsnittet økes det til 15%. Hvis jeg mister tillegget mitt ville jeg kanskje fortsatt fallt under 10% grensen, men som sagt skatter de ikke av pensjon.
 4. Det er veldig rart. Alle 3 jeg snakket med fra NAV i dag sa det stikk motsatte av dette.
 5. Jeg bor rett og slett i en av disse trygge leilighetene til boligkontoret som jeg fikk leie via NAV. Jeg blir fakstisk syk her på grunn av så mange valg som har blitt gjort under byggingen av leilighetene. Eksempler: 1. Det å kaste vanlige ting som pizza esker ville tatt 60 sekunder hos muttern (hvis hun ikke hadde blitt psycho av at folk bor med henne), men her så vil de samme eskene ta 1 time å kaste. Det er 60x lenger tid! Det skal ikke være sånn. Jeg som er ufør, har begrenset energi og får anfall av å yte for mye skal ikke trenge å dele vanlig embalasje i 8 biter før det passer i søppelsjakta. Dagligdagse ting skal bare passe og gå rett in, men nei. Det blir at jeg heller bygger en søppelhaug på innendørs verrandaen og kaster alt 1-2 ganger i året når de setter ut containere til rengjøring. 2. Kjøkkenet er ikke bygget med standard materialet eller mål og faller fra hverandre siden før jeg flytter inn, men de bryr seg ikke om å fikse det. Ikke kan man ha oppvaskmaskin på kjøkkenet uten å gå ut med flere tusen i rørlegger avgift heller. Oppvaskmaskinen må stå på badet og blokkere halve rommet, noe som gjør det mentalt vanskelig å ta oppvask til maskinen siden den er på "feil" rom. Ikke for å snakke om hvor krunglete det er å navigere seg rundt det lille badet. Ikke får jeg hjemmehjelp heller fordi min største diagnose alene ikke er nok og de bryr seg ikke om at jeg har 8 andre som også øker striden.
 6. Takk for mange bra svar. Da vet jeg at drømmen er midlertidig knust og jeg må leve der jeg blir sykere i 14 år til. Jeg fikk jo ikke trygd før jeg var 20 selv om jeg søkte da jeg var 18. Da blir jeg 40 før jeg får flytte ? Dumt at det skal være slik da. Staten ansetter personer som skader folk så grundig at de ikke kan jobbe og så nekter de å gi kompensasjon og forventer at folk skal kunne leve på minstelønn når de allerede har høyere regninger enn vanlige folk og i tillegg blir bøtlagt for å ha anfall.
 7. Kris85 Jeg lurer på om du kan svare kort og konkret på disse spørsmålene fordi jeg leste litt blandede svar. 1. Kan jeg flytte til Serbia i en alder av 26 og beholde uføretrygden? 2. Kan jeg beholde retten til å få min medisin og legehjelp dekket av staten? For eksempel koster en legetime 360kr nå og injeksjonen som holder meg i livet er gratis. Beholder jeg dette? 2.5. Hvis jeg ikke beholder retten til billig/gratis helsehjelp, kan jeg søke om det? Skal høre med NAV så snart de har tid, men jeg er usikker. 3. Vet du om jeg blir skattet kun av Norge eller av Serbia eller begge? Eventuelt har det med permanent borgerskap å gjøre? Tusen takk for mye bra info så langt
 8. Jeg forstår tanken. Jeg har tenkt på dette siden jeg var barn at penger sendt ut av landet er ute av landet og gjør landet fattigere. Men jeg er også en som har blitt totalt sviktet av Norge og blitt nektet kompensasjon på hele 40 MILLIONER kroner. Absolutt 0 øre fikk jeg fordi de kunne finne bare en feil med 1 ting ut av 100 jeg hadde krav fra. Hadde jeg fått det jeg hadde krav på så hadde alt blitt brukt her i Norge, men siden staten har sviktet meg så kan ikke de forvente at jeg bruker alt her.
 9. Jeg kan få oppholdstillattelse i Serbia i 6 måneder i strekk. Jeg må bare fornye den hos politiet før den utløper. De trenger en god grunn til at jeg vil være igjen i landet, og en leilighetskontrakt vil være sterkt nok bevis. Jeg vil være her fordi jeg eier eiendom og skal bruke den. Etter 5 år i Serbia kan jeg søke permanent residenceship eller hva det heter. Jeg har fått god hjelp av venner og familiene dems i Serbia. Det er altså ikke så vanskelig å bli borger der
 10. Fakta: Skytevåpen i USA redder flere liv enn de tar, men ja de tar også mange liv. Fakta: Personer som vil angripe andre bruker det beste våpenet de kan få tak i. Fjern gevær og de vil bruke kniv eller balltre eller noe annet. Fakta: Jeg forsvarte huset jeg bodde i mot 2 tyver ved å løpe og hyle mot dem samtidig som jeg smalt et tre-sverd og hockeykølle mot hverandre. En av dem fallt til og med over baklengs. Fakta: De fleste tyver vil ikke ha konfrontasjon og hvis du viser motstand vil de løpe. Ikke fakta: Jeg har ikke peiling på om skytevåpen hadde vært bra i Norge eller ikke fordi vi har et helt annerledes samfunn. Jeg tror vi ville gitt ut langt færre våpen enn USA fordi vi ikke er like dumme, og hvis jeg ikke ble lyvd til på skolen så sporer vi også hver eneste kule som blir avfyrt ved å lese spor på de. Jeg tror hvertfall at norske gevær-eiere ville være bedre enn de amerikanske, men kanskje begge typer eiere vil skyte en innbrudstyv som kan bli skremt vekk istedenfor? Det er ikke noe fasit, nei. De kan jo eventuelt lovligjøre det å gå med kniv et år og se hvordan det påvirker økning/senkning i kriminell aktivitet, knivstukking og selvforsvar.
 11. Jeg skjenner meg veldig igjen med det. Heldigvis har jeg jobbet frivillig et sted hvor folk forstår dette og prater godt sammen. Folk ser bare den delen av deg som sitter hjemme og får inn penger, men de ser ikke den lille gutten som i 11 år ropte om hjelp og ble ignorert.
 12. Yes jeg lurte på om jeg kanskje måtte ty til å bo der 6 måneder 1-2 ganger i året. Slik jeg har forstått infoen jeg fikk i denne tråden så er det 6 måneder grense PER ÅR, ikke 6 måneder av gangen. Da kan jeg eventuelt leie 3-soveroms leilighet for 2200kr i måneden i 6 måneder, men da blir det stress med å trenge møbler i Norge og i Serbia. Men sant, noen leier jo ut møblerte steder.
 13. Jeg får ikke større mengde sparepenger. Regninger øker og trygden holder seg lik. Jeg har gått i minus hver måned de siste 4 månedene. De eneste grunnene til at jeg tjener penger er skattereduksjonen i Desember og skattereturen i sommer. Det er bare så vidt at det går opp. Det å ta opp lån vil faktisk gjøre det slik at sparepengene øker MYE raskere enn det å vente.
 14. Jeg er født og er 97% helblods norsk ? Jeg har visst 0.3% asiatisk DNA og noe slikt, men så vidt jeg vet har familien 50/50 norske/svenske røtter. Jeg har bod her fra alder 0 til 25 og blir 26 innen 1 måned fra nå.
 15. Jeg har ung ufør, men jeg fyller også 26 innen 1 måned fra nå. Da får jeg vel vanlig uføretrygd.
×
×
 • Create New...