Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

REX biodiesel hos Shell


Anbefalte innlegg

Ser Shell selger en biodiesel kalt REX som de hevder kan brukes på absolutt alt av dieselbiler. Har hørt fra mange at bare de 5-8%ene med biodiesel i vanlig diesel skaper masse problemer. Ber man dermed om problemer dersom man tanker REX som tross alt er 100% biodiesel? Eller har denne en annen sammensetning? REX ser ut til å være 1-2 kr billigere enn vanlig diesel, så det er jo litt å spare, men om det skaper problemer er det selvfølgelig uaktuelt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det mange ikke har fått med seg er at biodiesel idag ikke er det samme som for 10-15 år siden. Det er ikke lengre noe grumsete fiskeolje eller rester fra frityrkokeren på McDonalds. Det er ikke FAME-biodiesel som selges, men BTL (biomass to liquid) og det har en helt annen framstillingsprosess. Det har faktisk mer til felles med GTL-diesel (gas to liquid) som er syntetisk produsert og eksempelvis brukt som racing diesel og ergo betydelig dyrere enn vanlig diesel.

 

Påstander om at det skal fungere med alle slags motorer er dessuten ganske godt testet på forhånd, du kan jo forestille deg erstatningsomfanget om alle som benyttet seg av produktet skulle få problemer med drivstoffsystemet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...