Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Føre diett ved egenmelding?


Anbefalte innlegg

Hei. Jobber i rotasjon, og våknet med feber så gav beskjed til ledelsen om at jeg skulle oppsøke lege før jeg kommer på jobb. Nå er det påske og jeg fikk ikke time før siste dag av egenmelding. Det er forsåvidt greit, men sjefen vil jeg skal ringe hver dag jeg har egenmelding før 07.30 for og si at jeg fortsatt er syk eller gi beskjed om jeg er frisk. Det er ganske slitsomt da jeg gjerne ikke får sove før sent, og ønsker og sove godt så jeg kan bli frisk så snart som mulig.

 

I tillegg er jeg veldig usikker på om jeg skal føre opp diett I matpenger som vi vanligvis gjør. Jeg må jo spise selv om jeg er syk, men det står ingenting i de interne reglene ang diett og sykdom, og jeg har veldig lite lyst å spør sjefen om akkurat dette.

 

Setter pris på alle relevante svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tviler sterkt på at du får matpenger når du ikke er på jobb. Du har jo tross alt fri fra jobb når du er syk, du må jo spise for egen regning når du har fri :)

Kjenner ikke til regelverket, men høres urimelig ut at arbeidsgiver skal betale maten din når du ikke er på jobb, dere har vel noen spesielle regler som gjør at arbeidsgiver faktisk gir matpenger når du jobber også?`For det i seg selv er jo også ganske uvanlig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har ikke lyst til det nei, ikke i det hele tatt. Ville bare vite hva evt regelverk sier. Mister 30% av lønningen fordi arbeidsgiver ikke betaler på helligdager (3kr tillegg i timen i året utenom).

 

Håper jo jeg blir frisk så snart som mulig, men da blir det en dag jobbing + 5 dager på hotell uten kost/losji eller lønn, eller flybillett hjem og så tilbake fra egen lomme.

 

Kjip situasjon, men det er som det er. Får heller se på de 5 dagene som sommerferien min for 2018 og 2019 og prøve kose meg med knekkebrød og vørterøl :)

 

Takk for innspill

Lenke til kommentar

Er du syk på hotellet?

Er du syk og bor i regi av arbeidsgiver(hotell, brakke, whatever) ville jeg definitivt ikke hatt dårlig samvittighet for å føre diett, men ville snakket sjefen først..

 

Edit: Flyttet til Juss

Endret av aklla
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Diettgodtgjørelse inngår ikke i sykepengene, jf. folketrygdloven § 8-29 annet ledd. Du har dermed ikke krav på det mens du er syk, men du kan få det likevel etter avtale med arbeidsgiver (sjekk tariffavtale, personalhåndbok, eller spør sjefen pent).

 

I utgangspunktet kan ikke arbeidsgiver kreve at en egenmelding bekreftes hver dag. Har du egenmeldt sykefravær for tre arbeidsdager har arbeidsgiver kun rett til å kreve at du bekrefter denne skriftlig når du er tilbake på jobb.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...