Gå til innhold

Trenger litt hjelp med å ta et valg :)


Centrux

Anbefalte innlegg

Hoi!

Har kommet til en alder av 25 og vil gjerne ta høyere utdanning, men er så utrolig usikker på hva som bør falle på 1.valg når tiden kommer!

De studiene jeg har tenkt på er fysioterapi, sosialt arbeid, ergoterapi og økonomi og administrasjon. 

Grunnen til at jeg opplever så stor tvil er at jeg pga. alder og familiesituasjon ikke har mulighet til å velge "feil", altså velge en utdanning hvor jeg ender opp arbeidsledig, og jeg leser jo mye forskjellig om de ovennevnte studieretningene. 

Det er kanskje fysioterapi som frister mest, men her florerer det jo av uttalelser (mange kanskje litt foreldet) om dårlige jobbmuligheter og lønnsvilkår, så dette skaper jo usikkerhet. Har ikke noe ønske om å jobbe i Oslo, så gjør egentlig ikke noe om jeg må flytte til litt ruralt område, men det er jo viktig at det faktisk finnes noen jobbmuligheter.

Sosialt arbeid virker en del tryggere, spesielt som mann, men jeg er redd for å havne i en jobb hvor jeg ikke trives. Vet rett og slett ikke om jeg hadde trivdes som konsulent i NAV-systemet f.eks. 

Øk.ad er egentlig et studie jeg stiller meg helt nøytral til. Tror ikke det er noe jeg brenner for (har jo ikke prøvd det skikkelig, kan jo hende at interessen spirer når jeg først har kommet igang med studiet), men det virker helt okei. Tror jeg skal fint klare å gjøre det bra og komme meg gjennom det studiet, og det er vel (til tross for automatisering osv) ganske ålreite jobbmuligheter innen øk/ad? 

Lurer på om noen kjenner noen innen de forskjellige retninger og kan si litt om hvordan det er? Eventuelt kan dele litt erfaringer og tips?

Er så utrolig lei av å ta dårlige valg, og føler ikke at dette er et valg jeg klarer å ta helt alene. Trenger litt tips fra andre! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilke hobbyer har du?

Trives du mest med å jobbe med mennesker eller for deg selv?

Hvordan er det med å jobbe med hierarkiske organisasjoner?

Trives du med en regelstyrt hverdag?

Hvordan reagerer du i konfliktsituasjoner?

Hvordan reagerer du på sykdom?

Med en rutinepreget hverdag?

Kunne du tenkt deg å jobbe som selvstendig næringsdrivende?

Hva er ditt forhold til risiko?

 

Svar på slike spørsmål og tenk hvilke av disse egenskapene som er viktig i de aktuelle yrkene. 

Arbeidsmarkedet kan endre seg fort på 3-4 år. Så er vanskelig å si noe om hvordan etterspørselen er da. Men jeg ville nå tro at fysioterapeut var det yrket som etterspørres mest av de aktuelle yrkene du lister over. 

Endret av Throwaway1
Lenke til kommentar

Det er veldig vanskelig å få jobb som fysioterapeut. Kjenner nå to som tar videre utdannelse som lege og sykepleier. En jobber i hjemmesykepleien. Mitt inntrykk er at det er vanskelig, i alle fall i Bergen. 

Det jeg har hørt også dessverre, men samtidig er det jo noen som får jobb..er vel akkurat denne problemstillingen som gjør ting så vanskelig..vil ikke utdanne meg til arbeidsledighet, men vil jo samtidig velge noe jeg kan trives med

Lenke til kommentar

Dama er miljøterapeut og trives med det.

Hun jobber "hands on" med mennesker hele dagene hver dag og liker følelsen hun får av å hjelpe mennesker med konkrete problemer og få se at hennes arbeid øker livskvaliteten til de hun jobber med.

 

Det krever tålmodighet og et stabilt humør.

Hvilken utdannelse har hun i grunn?

Lenke til kommentar

Kjenner to som har gått fysioterapeut og har fått jobb som det. Vet ikke om det er så vanskelig å få jobb. Men du må ofte sikte mot litt midre steder for praksis og erfaring. Hun ene tok praksis i nord-norge og jobbet der noen år, før hun fikk jobb i Oslo.
Så hvis du må få jobb i nærheten av der du bor, så er kanskje ikke fysio det beste.

Broren min har bachelor i barnevern, jobber som miljøarbeider for ungdom mellom 12-18 eller noe sånt. Så det finnes muligheter langt unna konsulent i NAV. Og som mann har du en ekstra fordel ettersom det er et kvinne dominert yrke.
Det også mulighet for å jobbe med mindreårige flyktninger osv.
Og det finnes stillinger hvor du f.eks jobber 2 uker og så har fri 2 uker eller noe sånt. Noe som gjør det lettere å få jobb i andre deler av landet uten å måtte flytte for å få erfaring.

Øk.ad er så som så. Kan brukes til så mangt, og hvis du ikke er motivert kan du ende opp med en jobb som ikke er relevant osv.
 

Endret av toy_man
Lenke til kommentar

Når det gjelder økad kan jeg tipse deg om å møte opp i noen av undervisningstimene på BI. De sjekker ikke om de som kommer inn i forelesningssalen er studenter, så det er ikke noe problem. Nå starter jo en del nye kurs det går an å snike seg inn på og se om det passer. Psykologi i organisasjon og ledelse, og statistikk for eksempel. De skal og starte med matte 2 og finans nå, men disse bygger på fag fra høstsemesteret, så det er mulig du vil føle deg litt lost om du dukker opp i disse timene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...