Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Går nå siste året på VGS og ser etter et studie som kan passe meg og mine interesser. Foreløpig er det "Drift av datasystemer" ved NTNU, tidligere HIST som virker mest aktuelt.

 

Jeg har lest en del om studiet på nettet, og det virker interessant. Samtidig finner jeg svært lite informasjon om hvordan personer opplevde studiet, og om videre jobber.

Lurer derfor på om noen som går eller har gått der kan forklare litt om hvordan studiet er (nyttig? vanskelig? kjedelig?). Lurer også på hva folk jobber med etter endt studie, og om de trives med dette :)

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Hei, jeg går 2. året på dette studiet og synes studiet er veldig lærerikt og interessant. Til nå har vi gjennom IT-intro, databaser, webutvikling, Økonomiføring og regnskap, datateknikk,  Objektorientert programering, systemarbeid, Windows Server (AD, SCCM, DHCP DNS, ++) og prosjekt og dokumentasjonsarbeid. Dette semesteret har vi Linux, entrepenørskap og informasjon- og systemforvaltning.

 

Ene lektorer påsto på førsteåret at de som studerer dette studiet er nesten garantert jobb, og aktuelle bedrifter er f.eks. basefarm og HEMIT.

 

Studiet er meget praktisk, men har også såklart en del teori. Interesse og noe erfaring fra før er selvsagt en fordel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg ville valgt noe med litt mer tyngde, dette hører egentlig ikke hjemme på NTNU - og er nærmere fagbrev IKT enn noe annet.

 

Jeg har også fagbrev i IKT og kan skrive under på at dette studiet er vesentlig mer krevende og lærerikt enn et fagbrev.

 

 

Det vil avhenge helt av hvor du havner i lærlingsperioden. Skulle bare mangle at man får mer ut av en bachelor enn fagbrev, en vil dog søke på de samme jobbene.

 

TS må nok fort også regne med å komme inn i jobb via 1.linje med dette om jeg ikke tar helt feil, om det ikke er noe problem er det bare å kjøre på. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk for svar :) Synes det høres rart ut at man jobber med 1.linje etter endt bachelor fordi jeg synes ikke noen av fagene på studieplanen egner seg så veldig til dette? Nå som vi allerede er inne på det, lurer jeg på hvordan en vanlig jobbdag kan se ut med denne utdanningen. Er det typ. sysadmin eller konsulent som er det vanligste?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Et sidespørsmål,

 

De som fullfører denne utdanningen, vil de kunne jobbe med maskinvare (montere servere og arbeidsstasjoner)? Eller er det kun programvare de jobber med?

 

Er usikker på om de som jobber med montering av servere og arbeidsstasjoner må ha utdanning innenfor dataelektronikarfaget fra videregående skole. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

De må vel ikke ha noe som helst, finnes ikke noen krav.

 

Slik jeg har forstått det så foretrekker bedriftene å ansette teknikere (en som har fagbrev fra dataelektronikerfaget) for at en skal jobbe med montering av arbeidsstasjoner og servere. Da snakker jeg om sånn type montering slik at du finner frem ulike datakomponenter og setter dem inn eller skrur dem fast i et kabinett, og kobler ledningene sammen, deretter oppdaterer BIOS og legger inn operativsystem. 

 

Det jeg er usikker på er kan en likevel få jobbe med den type arbeidsoppgaver dersom en har en "Bachelor i informatikk med spesialisering i drift av datasystemer"? Eller er drift kun jobb med programvare (altså at det er andre som klargjør maskinvaren og kobler server til i serverskap), og at du kun konfigurerer programvaren til serveren via fjernstyring eller noe sånt?

Lenke til kommentar

Å skru datamaskiner trenger man vel strengt tatt knapt kursing for å gjøre, hvordan slikt blir praktisert varierer jo.

Ellers er det vel helt, helt unntaksvis at montering av en arbeidsstasjon innebærer å faktisk montere en pc fra bunnen av. Slikt tar leverandøren seg av.

 

Der jeg jobber nå driver jeg egentlig med alt, er tekniker ute noen gange, leier inn folk til å gjøre det noen ganger, kobler opp pc’r, jobber med software, feilsøker hardware. Skjeldent jeg skrur på servere nå, men gjorde det en del før.

Lenke til kommentar

Så da får en jobbe med både maskinvare og programvare dersom en tar "Bachelor i informatikk med spesialisering i drift av datasystemer", dersom en jobber med drift på et datasenter?

 

Er drift av datasystemer en fremtidssikret jobb? Eller har det en dårlig fremtid pga mye utkontraktering til utlandet?

 

Takker selvsagt for svar på dette:)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-t8fn5F

Jeg ville valgt noe med litt mer tyngde, dette hører egentlig ikke hjemme på NTNU - og er nærmere fagbrev IKT enn noe annet.

Dette er vel en tvilsom antakelse, om du ikke har gått der selv da. har du?

Lenke til kommentar

Noen som vet om en er kvalifisert til å begynne på Network and System Administration (master's two years) hos UiO dersom en tar dette studiet Informatikk, drift av datasystemer hos NTNU?

 

opptak siden til NSA studiet så står det følgende:

 

 


Required specialization

Applicants without a degree in Informatics must have at least 80 ECTS credits within Informatics (of which 10 credits can be mathematics).

It is necessary for applicants to document insight in the following areas of expertise:

  • Basic Mathematics (minimum 10 ECTS) Applicants should have one or more basic mathematics courses. Relevant areas are simple differentiation, integration, linear algebra and discrete mathematics.
  • Operating systems (10-ECTS) A standard course in basic operating system concepts.
  • At least 20 ECTS programming courses covering basic programming principles.

 

Men jeg er usikker på om dette gjelder dersom en har tatt Informatikk, Drift av datasystemer?

 

Det virket som at avsnittet var rettet mot studenter som ikke har en grad innenfor informatikk, og derfor måtte tilfredsstille de kravene i matematikk, operativsystemer, og programmering.

 

Jeg ser at Informatikk, Drift av datasystemer ikke tilfredsstiller kravene helt når det kommer til antall studiepoeng, det ligger litt i grenseland. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...