Gå til innhold

iphone vs android - apputvalg og kostnader


Anbefalte innlegg

For noen år siden var et hovedargument slik jeg oppfattet det at android så var alle apper med få unntak gratis mens hos iphone så kostet de fleste apper noen kroner. Jeg fikk litt inntrykk av at en måtte regne med en jevn kostnad ut ved bruk av iphone, mulig det var overdrevet? Nå er det vel kanskje blitt noe vanligere å ta betalt for apper på android. Hvordan er dette på en iphone i dag?

 

Jeg har brukt android i "alle" år, dvs at brukermønsteret mitt er knyttet mot det. Bruker det også på nettbrett. Har tenkt at det gir fordeler at jeg bruker gmail og får en del funksjonalitet enkelt der. Er det riktig eller får jeg alt like enkelt hos iphone? Finnes vel gmail-app til iphone :)

 

Er det gratis å bruke et vanlig utvalg av apper (bortsett fra abonnement hos tilbyder evt) hos iphone, netflix, hbo, spotify o.l.?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Netflix, Hbo, Spotify er alle gratis untatt månedsavgift seff som du må betale på alle plasser. 

 

Du kan jo sjekke prisen på apper på nettet.

F.eks

 

Flightradar https://itunes.apple.com/us/app/flightradar24-flight-tracker/id382233851?mt=8 

Marinetraffic:  https://itunes.apple.com/us/app/marinetraffic-ship-tracking/id563910324?mt=8 

Gmail:  https://itunes.apple.com/us/app/gmail-email-by-google/id422689480?mt=8

https://itunes.apple.com/us/app/spotify-music/id324684580?mt=8

 

Bare å søke etter programmet + appstore så vil du finne det på google.  

 

Alle Google sine tjenester vil du finne på iOS også. 

Har egentlig ikkje tenkt over at noken apper koster penger, dei fleste er jo gratis. 

Lenke til kommentar

Jeg har så og si de samme appene på min iphone 7 plus som jeg har på moto g4 plus og sony xperia z1 compact. De er alle gratis. Jeg opplever at spotify ser bedre ut på iphone, men er mer tungvint å fjerne låter fra musikklister på iphone enn det er via android plattformen. Ellers vil jeg si begge plattformer er likestilt i kvalitet og støtte.

 

PS:

Iphone får oppdateringer fra apple årevis etter lansering, mens android telefoner er «bra» akkurat i det de selges og kanskje ett år etterpå kommer det en oppdatering til ny versjon.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-BnKsB4Fg0P

Er det noen ulemper ved å være PC bruker og ikke Mac bruker hvis en har iPhone?

 

Kan ikke svare på det, ettersom jeg ikke bruker PC, men det er en klar ulempe med Android hvis man bruker Mac. 

Lenke til kommentar

Er det noen ulemper ved å være PC bruker og ikke Mac bruker hvis en har iPhone?

 

 

iCloud fildeling (iDrive) - tigjengelig på Mac, iPhone/iPad og PC

 

iCloud billeddeling (picture stream) - tigjengelig på Mac, iPhone/iPad og PC

 

iCloud billedarkiv - enkelt tilgjengelig på Mac (via Photos) og iPhone/iPad.  På PC har en alternativ om å laste ned delte album eller hele år (f.eks. alle bilder fra 2015).   

 

Synk av bokmerker -  På Mac og iPhone/iPad går dette automatisk via iCloud.  Fungerer også via webleser på PC men trenger da en iCloud plugin for Firefox/Chrome/Edge (utviklet av Apple)

 

Synk av passord for websider - fungerer bare mellom Mac og iPhone/iPad.   Trenger 3. parts som Lastpass eller tilsvarende for å synk mellom iPhone/iPad og PC

 

iMessage og Facetime fungerer bare på Mac og iPhone/iPad, ikke på PC.

 

Apple iTunes er ikke nødvendig på PC for å benytte iPhone/iPad lenger.  Apple iCloud finnes som egen tjeneste som installeres på en Windows 7,8,10 PC (sist oppdatert i oktober/november 2017).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fra min erfaring koster de fleste applikasjonene det samme, men jeg har registrert meg at stadig flere applikasjoner gjemmer seg bak "pluss funksjoner". Dvs, appen i seg selv er gratis, men man må fort betale for å gjøre noe fornuftig i applikasjonen. Forsåvidt greit om man tenker på det som en demo, men prisen blir da vanskelig å se når man surfer gjennom butikken. 

Lenke til kommentar

Jeg gikk i sommer fra en Huawei P8 Lite (med Android 6) til en iPhone 6. Jeg har selvfølgelig gjort meg opp noen meninger:
 

  • App-utvalget er tilnærmet identisk. At iOS hadde bedre apputvalg enn Android var sikkert riktig for 8 år siden, men ikke i dag. Søppelprogrammer og dårlige kopier finnes til begge plattformer. Du er ikke 100% trygg på noen av dem.
  • iOS-apper tar ofte større plass enn tilsvarende apper for Android. Men til gjengjeld føles iOS-appene litt mer "polert" enn sine Android-brødre.
  • Apper som er gratis på Android er som regel også gratis på iOS. Men de som koster penger er gjerne noen kroner billigere til android.
  • Utvikling av apper er noe enklere til iOS enn til Android. Dette gjenspeiler seg ofte i kvaliteten på appene.

 

  • Selve iOS har blitt likere og likere Android de senere årene. Så om du er vant med Android blir ikke overgangen til iOS så stor som man gjerne tror. 
  • iOS er bedre til multitasking og har bedre minnebehandling. Dette gjør at iPhone føles raskere og mer responsiv ved bytting mellom apper enn tilsvarende Android-telefon.
  • Forskjellen mellom iOS og Android er ikke nødvendigvis større enn forskjellen mellom Android fra Samsung og Android fra Huawei.
  • iOS er mer eller mindre likt enten du bruker en iPhone 4s med iOS 8 eller en iPhone X med iOS 11. Android på en Galaxy S2 og en Galaxy S8 er fudamentalt forskjellig.
  • iPhone får flere oppdateringer. iPhone 5s fra 2013 kan oppgraderes til iOS 11 fra 2017. Det er ikke verst for en fire år gammel telefon. Til sammenligning gikk min Huawei P8 Lite fra 2015 fra Android 5 til Android 6. Så var det slutt. Telefonen er så vidt to år.
  • I snitt får S-modellene til Apple to oppdateringer mer enn den "vanlige" utgaven. Det vil si at iPhone 5s fra 2013 mest sannsynlig også får iOS 12 til neste år. iPhone 6 får iOS 13 og iPhone 6s får iOS 15. Så telefoner som allerede er flere år gamle vil fremdeles få oppdateringer flere år frem i tid.

 

Så hva anbefaler jeg? Begge deler. Forskjellen mellom en god Android-telefon og en iPhone er blitt så liten at det egentlig bare er personlig preferanse som avgjør hva du velger. Du har mer eller mindre de samme mulighetene med begge platformene. App-utvalget er nesten helt likt, og omtrent alt som støtter Android støtter også iOS og vice versa.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...