Gå til innhold

Range Extender: Tips og erfaringer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det enkleste er å kjøpe en, og prøve. Ikke ta de billigste modellene, men finn en som gjerne har 802.11ac og dual band. Dersom du allerede har kablet, kan du sette opp en aksesspunkt med WiFi der.

 

Dersom ikke en extender dekker behovet, og kabling ikke er et alternativ, kan en powerline (homeplug) være løsningen.

Lenke til kommentar

Har allerede trukket en kabel og montert en Switch Port. Men tenker mer på sugnal til mobil/nettbrett og lignende som ikke har mulighet for bruk av kabel.

 

Kjelleretasjen er i mur. Ca. 6 - 7 meter fra routeren.

 

Ingen problem å koble mesh ap's til med kabel. Det er ein fordel det. 

Lenke til kommentar

Hei!

 

Mesh-nettverk er for tiden i vinden, og vil etter hvert ta over for mange av de tradisjonelle range extenderne. De er gjerne enklere å konfigurere, samtidig som de gir en mye bedre hastighet og stabilitet. Dette skyldes blant annet at nodene kommuniserer på et dedikert nettverk, istedenfor over samme frekvens som de andre enhetene på nettverket. 

 

Om du derimot ønsker å beholde det eksisterende nettverksoppsettet har du to alternativer; 

 

1. Tradisjonell range extender

En tradisjonell range extender er rimelige i innkjøp, og gir en OK utvidelse av nettverket. En god range extender får du for rundt 600-700 kroner. Her kan det lønne seg å velge en modell med støtte for 802.11ac og som støtter dual-band, dvs både 2.4Ghz og 5Ghz. 

 

Det som er verdt å merke seg med range extendere er: 

 

   a) De kommuniserer på samme bånd som andre enheter. Det vil si at alle enheter koblet til range extenderen får  samme prioritet og hastighet som èn enhet. Litt avhengig av signalstyrke så kan det være at du vil slite med strømming av f.eks høykvalitetsvideo fra Netflix. 

   

   b) Mange range extendere speiler eksisterende SSID (nettverksnavn), dette for at eksisterende AP (f.eks ditt multimodem eller hjemmesentral) og range extender skal dukke opp som ett nettverk. Problemet er derimot at du ikke aner om du er koblet til AP eller extenderen. Du kan derfor være koblet til AP-en med verst signal, selv om signalet ser bra ut i innstillingene på den tilkoblede enheten. Jeg anbefaler derfor å sette  et eget nettverksnavn, slik at du kan skille mellom disse to. 

 

 

2. Eget AP (trådløst aksesspunkt)

Alternativ 2 er å strekke en kabel fra ditt eksisterende multimodem/hjemmesentral, ned til kjellerstuen. Her kobler du opp et trådløst aksesspunkt, og gir dette et eget nettverksnavn. Det er mulig å kjøpe rene trådløse aksesspunkt, men de aller fleste routerene kan også settes opp som aksesspunkt. I hovedsak er dette gjerne en del av førstegangsoppsettet. Her er det gjerne et eget alternativ om å sette opp routeren som et aksesspunkt.

 

Her gjelder det samme som range extendere; gå for en grei modell, ca 700-1000 kr. I dag har nesten alt dual-band, men ikke alle støtter 802.11ac, en teknologi det er verdt å legge penger i. 

 

Om mulig, så er det dette alternativet jeg vil anbefale. Ikke bare får du gjerne bedre rekkevidde og hastighet, men du får også et mer stabilt nettverk, da du har en mye raskere tilkobling som de trådløse enhetene kan dele på. Med dette alternativet bør du ikke oppleve problemer med å strømme video og annet innhold. 

 

Endret av ColdCode
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...