Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Nøkkel


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg mistet hovednøkkelen min for en stund tilbake. Lagde forsikringssak, og fikk bestilt ny nøkkel. Da den kom og verkstedet skulle programmere den, viste det seg at den var slikt feil, så den var ubrukelig til min bil. De på verkstedet tok da den filte delen fra reservenøkkelen min over på den nye, så nå har jeg en reservenøkkel uten den metallpinnen man setter inn i tenningen.

De på verkstedet sa de ikke kunne få bestilt bare den delen fra fabrikk, og det koster 3000kr ca å bestille ny nøkkel. Så lurer på om det går ann å bestille nøkkel på eBay etc., file metallpinnen og flytte den over til reservenøkkelen siden den allerede er kodet og programmert? Hvem filer bilnøkler isåfall? Må jeg på merkeverksted eller er det noe Jernia fks gjør?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en Opel Insignia. Ble oppgitt over verkstedet, for de sa bare at nå har jeg da en som fungerer - reservenøkkelen var litt ødelagt men fungerte. Jeg kunne ikke la de bestille ny uansett siden jeg skulle flytte, og sa at de egentlig bare kunne bestille en ny nøkkel som fungerer komplett, men de hadde allerede brukt og programmert nøkkelen da jeg fikk vite om problemet.

Lenke til kommentar

Ring forsikringsselskapet du. De er interresert i at ting gjøres riktig og ikke interresert i at et verksted gjør en halvveis jobb. Bare for å dra et dårlig eksempel; Blir døra på huset ødelagt så tar man ikke halve håndtaket fra en annen dør i huset og sier alt er flott...

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Som alle andre sier, klag til a) verkstedet, og b) forsikringsselskapet. Om du skulle betalt den nye nøkkelen selv ville du vel aldri akseptert en som ikke passet, (soleklar mangel både etter forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven...) med den konsekvens at du måtte ramponere reservenøkkelen for å "reparere" den nye. Det er ikke noe forskjellig fordi det er en forsikringssak...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...