Gå til innhold

Tips til kjøp av nytt stereoanlegg


Anbefalte innlegg

Hei

Skal kjøpe meg stereoanlegg, m/platespiller. Har vært en tur på hifiklubben og fikk da dette forslaget fra dem, etter litt lytting og synsing.

 

NAD C338

Project Debut Carbon DC platespiller

(Argonspilleren som ligger der går nok ut)
B&W 685 høyttalere

Og kabler selvfølgelig

 

Det jeg er mest usikker på er forsterken. Jeg ønsker å kunne streame, og synes google cast virket fristende. En kompis av meg mente at det var for lite Watt, og at jeg heller burde gå for denne:

Yamaha WXA 50. Hans argumenter var mer watt og bedre streamingmuligheter. Hvis jeg har skjønt det rett, er dette streaming via Bluetooth? Det hater jeg, synes rekkevidden er alt for dårlig.. I tillegg har den "bare" en digital inngang, kunne ønsket meg to.

 

Har et budsjett på 15-20K, kabler inkludert. Noen tips her? Burde jeg kjøpe høyttalere brukt, altså mer for pengene? Tror ikke jeg finner en tilsvarende forsterker brukt. Ønsker også færrest mulig bokser stående i TV-benken.

 

På forhånd takk! 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Yamaha forsterkeren som kompisen din anbefaler, er ikke noe kraftigere enn NADen, tvert imot. Yamaha gir 55W i 8 ohm, med THD på 0,06%. Mens NADen gir 50W i 8ohm, men med en THD på 0,02%. THD er forvrengningen av signalet, og lavere er bedre.

 

Yamahaen har Yamaha sitt eget system, musiccast. Mens NAD bruker Google sin Chromecast innebygd.

 

Hvis streaming er en del av ønsket, så hadde jeg heller droppet begge forsterkerene og heller tatt Sonos Amp Connect eller Heos Amp forsterker. Begge er billigere enn NADen, men har bedre streaming apper. Både fra nettverk, internett og telefon (wifi). Sonosen har samme spesifikasjoner som NADen, men har kun 1 analog inngang. Heos har 2 analoge innganger og 1 digital. Eventuelt gått for Heos sin nye AVR, som har 2 analoge, 2 digitale og 4 HDMI innganger, samt mulighet for ekte Surround hvis man skulle ønske det. Både Sonos og Heos utvides enkelt til resten av leiligheten/huset hvis man ønsker lyd andre steder, inkludert å benytte den tilkoblede platespilleren (i stuen) til å gi lyd i ett annet rom.

 

Eneste du trenger på Sonos/Heos i forhold til NADen er ett RIAA trinn for platespilleren, da disse ikke har det innebygd, eventuelt da går opp til USB versjonen av platespilleren, som også har innebygd RIAA trinn, slik at man slipper den ekstra boksen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg synes det er snodi å påstå NAD'en er for svak men det avhenger selvfølgelig av høyttalerne som skal kobles på og størrelsen på rommet. Høyttalerne du har fått anbefalt er jo ganske kompakte så jeg ser ikke på det som noe problem. 

Problemet er vel egentlig at man ikke helt vet hva man snakker om.

Han har jo på sett og vis rett i påstanden om at det er bedre med mer watt, men det bør ikke være avgjørende. Så lenge begge forsterkerne klarer å drive høyttalerne tilstrekkelig. 

Og får man anbefaler noe annet å påstår at den er kraftigere må man jo sjekke hvordan målingene er gjort. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hei!

 

NAD-modellen ser interessant ut :-)

 

Men, husk at man kan få Chromecast på ethvert anlegg ved å kjøpe en Chromecast Audio-dongle til 369,- + evt. en optisk kabel for bedre lydkvalitet (krever digital inngang på forsterkeren. Kanskje det finnes en billigere kabel også). Utgangen på Chromecast er kombinert mini-jack + mini-toslink, men det følger kun med mini-jack-kabel. Om integreringen i NAD-forsterkeren har noen bedre egenskaper enn dette vet jeg ikke. Er enig i at Bluetooth er langt fra optimalt, så det må unngås, spesielt når blåtanna i aktuelle NAD-modell ikke støtter AptX (som gir noe bedre lydkvalitet). Tenk nøye gjennom om Chromecast dekker behovene dine. Jeg bruker det sjøl og er stort sett fornøyd, bortsett fra at mobilen min har for lite RAM og at nettverket i huset ikke er helt stabilt.

 

Andre alternativer er Bluesound Powernode2 og Yamaha R-N602. Disse har flere forskjellige streaming-løsninger. Sistnevnte får en oppfølger (kanskje ikke helt presist mtp. prisforskjell, men de andre modellene som kommer ser ut til å være i en lavere prisklasse) på markedet trolig i september; Yamaha R-N803D. Den kommer til å koste rundt 8600,-, mens nåværende Yamaha koster 5300,- på Elkjøp. Den har fått mye skryt. Enkelte sier at man ikke skal kjøpe hi-fi-utstyr der de også selger tørketromler, men kanskje det finnes et par unntak.

 

og Takk til AndersT2 for gode tips! :)

 

Mvh Espen

Endret av Bobuntu
Lenke til kommentar

Tenker at Yamahaen RN602 og Hegen H80 med chromecast blir en bedre løsning, og også mulig å finne brukt. B&W-høyttalerne her krever en del for å virkelig åpne med sine 87db. Selv om NADen vil spille dem høyt, er det ikke nødvendigvis veldig bra.

 

Men mente klubben virkelig at du trengte en signalkabel til 750kr?? De må være blitt mer salgsdesperate enn jeg husket dem....

Lenke til kommentar

Men, husk at man kan få Chromecast på ethvert anlegg ved å kjøpe en Chromecast Audio-dongle til 369,- + evt. en optisk kabel for bedre lydkvalitet (krever digital inngang på forsterkeren. Kanskje det finnes en billigere kabel også). Utgangen på Chromecast er kombinert mini-jack + mini-toslink, men det følger kun med mini-jack-kabel. 

 

Jeg synes det er litt snodig påstand at optisk kabel gir bedre lydkvalitet enn en jack på et stereoanlegg men det kan hende det bare er meg.

Lenke til kommentar

Det ligger nok en forutsetning av at påfølgende DAC er bedre enn hvor jack kom fra. Og jack er vel den dårligste analoge løsningen også, med et svært dårlig skille mellom kanalene for de som vil analysere grundigere. RCA kan i så måte være en forbedring. Deretter balanserte kabler, som da blir enda noe dyrere og forutsetter enheter som har slike muligheter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Men, husk at man kan få Chromecast på ethvert anlegg ved å kjøpe en Chromecast Audio-dongle til 369,- + evt. en optisk kabel for bedre lydkvalitet (krever digital inngang på forsterkeren. Kanskje det finnes en billigere kabel også). Utgangen på Chromecast er kombinert mini-jack + mini-toslink, men det følger kun med mini-jack-kabel. 

 

Jeg synes det er litt snodig påstand at optisk kabel gir bedre lydkvalitet enn en jack på et stereoanlegg men det kan hende det bare er meg.

 

DACen i en forsterker er nok ofte bedre enn i Chromecasten.

 

En ting som er viktig å huske på er å sette på FDR, men det gjelder uansett, https://support.google.com/chromecast/answer/6290498?hl=en

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...