Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan få bilen opp på 4 jackstands?


Anbefalte innlegg

Skulle gjør noe arbeid på min 2007 Golf TDI hvor jeg var avhengig av å ha bilen opp på 4 jackstands. Golfen har som de fleste biler 4 jekkpunkter som består av en forsterket stålramme som er ca 12 cm lang.

Problemet jeg opplevde er at det er jo ingen mulighet å lirke en jackstand under disse punktene når jekken står i veien. Jekkpunktene er ikke lange nok til å ha jekken og jackstanden ved siden av hverandre. 

I dag tok jeg en løsning jeg ikke var helt stolt av og satt jekken rett ved siden av det forsterkede punktet og satt jackstandsene på rett sted. Det førte til at noe av metallrammen ble noe bøyd og det er veldig tydelig at dette ikke en rett måte å gjøre det på, selv om det gikk greit å gjøre det denne ene gangen.

 

Så hvordan har produsenten beregnet at man skal klare å få bilen opp på jackstands når det ikke er noe sted å løfte bilen fra, annet enn plassen jackstandsene skulle stått på? På fremsiden fikk jeg fortalt at det går an å jekke den opp fra det solide punktet på bærearmen, men på baksiden finner jeg ingen punkter hvor det ser ansvarlig ut å løfte bilen fra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jekk rett på traversen da. Slik at du jekker opp begge framhjulene samtidig og det samme bak om det er mulig. 

Lar seg gjøre med framhjulene, men traversen bak er godt gjemt og høyt oppe. Få ikke en jekk under bilen til å nå traversen.

Skal undersøke om det går an å få jekken under differensialen slik han beskriver i Doktorlegens video neste gang jeg må under bilen, men husker jeg rett var dieseltanken i veien for dette.

 

Edit:

 

Fant et bilde som godt beskriver hvordan min underside også er. Hvor i all verden har man et punkt som er solid nok til å jekko opp fra?

utool_f_1266780378_3041.jpg

Endret av Valkyria
Lenke til kommentar

Bakaksel, motor, travers, kanaler og den slags tåler som regel ikke å jekkes i på nyere biler.

Motorfester og en del foringene i innfestninger og den slags er rett slett ikke bygget for å bære hele bilens vekt.

 

Det finnes vel som regel rammevanger foran på Golf som kan jekkes i, subframen foran tror jeg kan jekkes i dersom du jekker i den bakre innfestningen, men det er ikke alle biler som tåler det heller, blant annet enkelte Audi'er, som jo er "samme" merket?

 

Bærearmene bak bærer jo vanligvis bilens vekt, slik at de tåler det nok dersom du jekker i innfestningen eller rett under fjærene.

 

Nyere VAG er stort sett noe dritt sånn sett. Jeg har en S8 som veier 2 tonn med samme problemet. Det er fire punkter for jekking, å jekker man der finnes det ikke noe plass å sette bukkene osv.

Endret av adeneo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...