Jump to content
Lakus

E-Sigaretter: Spørsmål, anbefalinger og diskusjon

Recommended Posts

Jeg prøvde en slik hos en kompis men syntes det smake litt som vannpipe. Jeg fikk en kvalm følelse av smaken og mente dette ikke var noe jeg kunne nyte.

Er det bare jeg som opplever denne ''ubehagelige smaken''?

Vil det bli bedre etterhvert slik som sigaretter?

Share this post


Link to post

Du vil ikke få den helt samme opplevelsen som ved en vanlig sigarett, rett og slett fordi det ikke finner sted noen forbrenning. Tobakken i en røyk blir brent og skaper en helt særegen smak. I en e-sigg bruker man e-juice som naturligvis ikke blir brent på noen måte - kun fordampet, og er søtere i smaken. Men med det sagt: Det er 100% nødvendig med tilvenning til den brente smaken når man begynner å røyke, noe alle ikke-røykere som har tatt ett trekk kan skrive under på, så jeg ser ingen grunn til at man ikke skal kunne venne seg til en "ikke-brent" smak.

 

En annen ting som er minst like viktig er at det finnes så mange forskjellige e-juice varianter. En hel haug av tobakk-smaker som prøver å smake mest mulig som vanlige analoge sigaretter. De færreste får til å lage en skikkelig tobakksmak, men en del av dem har fått gode tilbakemeldinger på å smake ganske mye som veldig god tobakk. Sett bortifra at det ikke blir brent.

 

Det kan også hende kompisen din ikke hadde i nok e-juice, og det du smakte var tørt.

 • Like 1

Share this post


Link to post

Kul tråd, kjøpte nettop en fra elagenten.com.

Fikk den i går, 3 uker etter bestilling. LAAAANG ventetid og ingen kundesupport. (Sendte 3 mail og de har ingen telefon, fortsatt ikke fått svar)

 

Det er en helt standard e-sigarett, helt klart laget i Kina utifra manualen. Synes det var supert, røyke inne uten lukt og det smakte helt OK. Det eneste jeg tok meg i, var at jeg røyka veldig mye. Brukte 2 cartridger som hver "skal" være 150 trekk. nærmere 7 sigaretter.

 

Den eneste bekymringen jeg har er hva som er i væsken. Føler at når produktet er "jalla" så er vel væsken værre.

 

PS: jeg bestilte nettop en mer ekslusiv versjon fra cigarti.com, de sender ikke til Norge. Men jeg har en kjæreste i Sverige. Kan godt poste erfaringer når jeg får den fra USA.

Share this post


Link to post

Jeg bestilte min første gjennom en norsk side også, og den fungerer jo helt fint forsåvidt, men jallavæsken som fulgte med smaker ikke akkurat godt. Skal nok ikke se bort ifra at væsken fra Kina gjerne er laget med mindre skjerpings på innholdet. Jeg har dog ikke hørt noe om direkte skadelige væsker, heller bare det at de ikke smaker særlig godt. Det er såpass få og enkle "ingredienser" at jeg tror det ikke er noen fortjeneste i å bruke andre typer stoffer kontra de som "alle" bruker.

 

Når det kommer til alle disse norske sidene tror jeg 99% av dem bare er "tomme" sider som fungerer som mellomledd mellom Norge og Kina. Personen som eier siden sender bare din bestilling videre og sender den til deg når de mottar den. For en litt høyere pris slik at de får noen kroner. Og med litt lengre leveringstid enn normalt fra Kina. Toll og vanlig frakttid derifra spiller jo også en rolle selvsagt.

 

Nå sikler jeg etter en litt større variant med en liten tank på enden som jeg kan bruke hjemme.

Share this post


Link to post

Jeg tror ikke man får kjøpt det noe sted i Oslo. Det er jo helt klart bakdelen med dette. Om man går tom og ikke har bestilt mer så kan det ta litt tid før man er i gang igjen.

 

Jeg har dog noen små flasker stående hjemme om du er interessert. 10ml med eple, tobakk og jordbær. 24mg da. Vet ikke hva slags styrke du vanligvis bruker. Har en 50ml med Kina-juice hvor det er ca 30ml igjen, denne også med 24mg. Den smaker dritt :p

Share this post


Link to post

Fikk en bestilling på fem starter kits i går og nå er tre venner og en av deres mor sportet opp med alt de trenger foreløpig. Kjøpte en til meg selv også og har lekt meg med passthrough-batteriet (ett batteri med USB ledning som gjør at man ikke trenger å lade det). Har brukt det til litt dripping og også testet en tank som jeg bestilte samtidig. Slenger ut noen bilder for å få litt farge på tråden ;)

 

Gleder meg til neste uke når de to siste delene av utstyrsfetisjen min ankommer. En Lavatube for sofa/hjemmebruk og en Ego for bruk sånn halvveis på farten.

 

post-96473-0-07730600-1330026111_thumb.jpeg

Dette var det første kittet mitt. Bestilte det fra en norsk websjappe, men begge batteriene sluknet ganske fort. Har fremdeles laderen og noen av cartomizerne (filtrene) fra det, og bruker de igjen nå.

 

post-96473-0-16494400-1330026112_thumb.jpeg

Her er atomizeren på en av de nye batteriene mine og det er en sann fryd å dryppe. Gleder meg dog til Lavatuben kommer.

 

post-96473-0-98694400-1330026112_thumb.jpeg

En 3,5ml tank på passthrough-batteriet.

 

post-96473-0-90846800-1330026113_thumb.jpeg

6ml tank til venstre og 3,5ml tank til høyre.

 

 

Ja, gjerne. Kunne du ha sendt meg ett telefonnummer eller lignende jeg kunne kontaktet deg på? :)

Sorry for at jeg ikke har svart. Har vært opptatt i det siste og i morgen tidlig drar jeg til London. Om du fremdeles er desperat kan jeg sende deg en 10ml flaske med valgfri smak i morgen før jeg drar til flyplassen. Har en tom 10ml flaske som jeg kan fylle med en av disse: Candy Cane, Red Bull, Watermelon, Cherry, Tobacco, RY4, Strawberry og Caramel Cream. De er 18-24mg nikotin. Send meg adresse på PM så skal jeg få sett om jeg får sendt det tidlig i morgen.

Share this post


Link to post

Denne posten utviklet seg til å bli veldig lang, men jeg har prøvd å holde avsnittene littegranne rett på sak så du ikke trenger å nødvendigvis lese alt om du ikke bryr deg :p

 

 

Har nå tre forskjellige størrelser av batterier for å utfylle forskjellige "roller". Tanken er at nå har jeg vel hatt de forskjellige duppedittene mine lenge nok til at jeg har fått gjort meg opp en mening om de. Se på bildet i spoileren og så skal jeg forklare nærmere nedenfor.

 

 

90727303.jpg

 

Marlboroen til høyre er kun med for å se størrelsesforholdet her.

 

 

Til høyre: KR808 (med cartomizer)

Dette er mitt andre par med KR808 batterier (etter at jeg druknet de forrige) og de leverer fremdeles 3,7V. Bra med andre ord. Jeg bruker på disse cartomizers på helst 2ohm. 2ohm på 3,7V gir ca 6,8 watt. Ganske så respektabelt fra en så liten sak. Sweet-spot ligger som regel mellom 5-8 watt for de aller fleste. Disse bruker jeg som regel om jeg skal ut blant folk og ikke orker oppmerksomheten det kan tiltrekke seg at jeg suger på en metallbit. Siden dette batteriet har en 808-"threading" er den dog ikke kompatibel med noen av munnstykkene til de to under, som bruker 510-"threading". Bruker dog en liten 808 til 510 overgang som skrus på batteriet som da lar meg bruke de samme 510 munnstykkene/filtrene som på de to andre.

 

I midten: eGo-T (med cartomizer og drip-tip)

Det som fikk meg til å kjøpe denne var for det første den økte batterilevetiden. Den varer meg mye lengre enn en av KR808 batteriene, men til gjengjeld er den faktisk litt svakere enn de langt mindre KR808. En skulle tro at det større batteriet kunne gi ut samme volt, men regulatoren/whatever i batteriet gir ikke ut mer enn 3,2V. Med mine trofaste 2ohm cartomizere gir dette ca 5,1 watt. Relativt sett et greit hakk lavere, men den økte batterilevetiden gjør at det er denne jeg primært har med meg på jobb til daglig. Ingen bekymring for om jeg har husket å lade noe og jeg trives godt med den.

 

Til venstre: Lavatube (med atomizer og drip-tip)

Denne kjøpte jeg kun for å ha hjemme. Med et enormt batteri og en variabel voltinnstilling kan jeg på denne skru på mer eller mindre hva jeg vil og få god ytelse. Den går fra 3,0V til 6,0V i 0,1V inkrementer og avhengig av ohm kan jeg gå helt opp til 12,5 watt. Jeg liker dog 3ohm og mellom 4,2 til 4.8 volt avhengig av e-juice. Dette gir meg mellom 5,5 til 8,0 watt sånn ca. Trodde da jeg kjøpte den at jeg kom til å fyre den på 5V hele tiden, men har funnet ut at jeg liker smakene bedre på rett over 4V. Den gir uansett mer enn nok damp! Minuset med denne er at om den oppdager at du har på en cartomizer eller atomizer med 2ohm eller lavere så regulerer den volten ned automatisk (!!). Dette betyr at den faktisk ikke vil gi ut 5V til tankene mine som er dual-coil. Litt nedtur, men jeg skal ikke uttale meg for mye om dette før jeg leser mer om hvordan ohm i dual-coil systemer fungerer.

 

 

- - - - - - - -

 

Har også dukket opp en rekke smaker i postkassen min de siste ukene som jeg tenkte jeg kunne si noe om sånn i farta. Kjøpte meg en del forskjellige for å finne litt ut om hvilke typer smaker jeg ikke liker og hvilke jeg kan tenke meg å utforske ytterligere. Igjen, se på bildet i spoileren og så skal jeg utdype videre nedenfor :)

 

 

cb68e89a.jpg

 

 

18mg - Cherry (fra VaporGod) smaker og lukter forsåvidt som kirsebær, men dessverre med en bismak og lukt som ligner noe på disse limstiftene man brukte på barneskolen. Ikke mye og jeg tviler på at faktisk er lim i den, men av de to kirsebærsmakene jeg har er det nok denne som blir liggende i skuffen lengst.

 

24mg - Tobakk (fra ukjent Kina-produsent) smaker sært. Den lukter som en søt samling av saftene som hadde kommet ut av 20 hardt sammenklemte Marlboro. Ikke veldig godt med andre ord. Smaken er forsåvidt helt grei (for noen), men jeg gikk veldig fort forbi denne smaken og over på en tobakksmak fra en annen produsent. Den smaker hvertfall ikke tobakk etter min mening og jeg kommer ikke til å oppsøke den.

 

18mg - Watermelon (fra VaporGod) smaker og lukter melon. Svært søt og sukkerinnholdig melon. Om du noensinne har smakt på de melonformede tyggiskulene du kan få i utlandet så vet du hva denne smaker og lukter. Uten tvil god, men også helt klart for mye av det gode i noe mer enn begrensede perioder - for meg iallefall.

 

24mg - Caramel Cream (fra MadVapes) lukter karamell. That´s it. Den smaker og lukter karamell. Som navnet hinter til så smaker den en slags luftig og kremete karamell. Ikke stort mer jeg kan få sagt om den egentlig. Bruker den stadig vekk.

 

18mg - RY4 (fra VaporGod)trodde jeg skulle smake tobakk, men jeg har kommet frem til at den smaker mer som nøtter. Helt hva slags nøtter er jeg ikke sikker på, men den smaker nøttete. God smak og god nok lukt.

 

18mg - Mary Jane (fra VaporGod) kjøpte jeg ganske enkelt fordi jeg var nysgjerrig på hvor nærme den kom ekte vare. Den lukter svært lite og smaker forsåvidt greit. Mer som bark enn "Mary Jane", men jeg kjenner lett igjen hva den prøver på. Et minus er at den distinkte smaken sitter igjen en stund etter du har byttet smak og det tar litt tid før f.eks Watermelon smaker helt som den skal om denne var i atomizeren før du byttet.

 

24mg - Tobacco (fra JuicyCigs) smaker bedre enn jeg forventet. Etter å ha smakt den første tobakksmaken på lista var jeg veldig skeptisk til å prøve denne, men den er en klar forbedring. Den har etter min mening ikke noen rar og søt ettersmak som ødelegger den tobakksmaken den prøver på. En helt grei og god smak som jeg nok tror jeg kommer til å kjøpe igjen - bare for å ha en fin og nøytral smak jeg kan alle tilbake på.

 

24mg - Candy Cane (fra MadVapes) smaker julestenger. Du vet de røde og hvite stengene som gjerne dukker opp i butikkene før jul? Den smaker som de. Mint og jordbær blandet til en overasskende god miks, men igjen litt overveldende over lengre tid for meg. Veldig god å ha om jeg vil ha en veldig kraftig smak jeg kan smatte på.

 

24mg - Strawberry (fra JuicyCigs) smaker som kunstige jordbær. Den type jordbærsmak du som regel finner i godteri og ikke i jordbær du nettopp har plukket. Det er jo forsåvidt ikke noe sjokk i seg selv og den smaker og lukter ganske godt. Ønsket dog en smak som smakte mer intenst jorbær og ikke godteri.

 

18mg - Cherry (fra JuicyCigs) er min favoritt hittil. Veldig god kirsebærsmak og ... ja. Velgid god kirsebærsmak som jeg definitivt kommer til å kjøpe i lang tid fremover.

 

18mg - Red Bull (fra VaporGod) er Red Bull-aktig, men med kanskje litt for lite smak for meg. Jeg ønsket meg vel egentlig den smaken man får fra en Battery, men da jeg ikke fant det tok jeg til takke med å bestille Red Bull. Den smaker og lukter godt, men ikke nok. Den teaser om en smak som du har så lyst på, men gir deg akkurat ikke nok etter min mening.

 

24mg - Traditional Tobacco (fra Vapor4Life)

Denne har jeg ikke smakt på enda. Grunnen? At lukten ligner på den Kinaproduserte tobakksmaken. Ingen hast med å åpne denne med andre ord.

 

24mg - Apple (fra JuicyCigs) - Ikke med på bildet! gav jeg bort til en kompis som hadde gått tom for e-juice. Smaker som grønne epler og er egentlig en veldig god e-juice. Nesten så jeg angrer på å ha gitt den bort :p

 

 

- - - - - - - -

 

Sånn til slutt slenger jeg med to bilder til. Det ene av de to forskjellige merkene av tanker jeg har. Har dessverre ikke fått testet noen av dem skikkelig enda, men kommer tilbake til det når jeg får gjort det. Det andre er av den lille esken jeg bærer KR808 batteriene mine og fire filtre i når jeg tar de med ut. Den er ca like stor som en 20-pakning med sigg, men tynnere.

 

 

e4754135.jpg

 

d6356ac5.jpg

 

 • Like 7

Share this post


Link to post

Kan noen fortelle konkret hvor man kan kjøpe en god e-sigarett til riktig pris? Bør vel være UK, iom EØS-restriksjonen.

Har noen testet dem fra DealExtreme?

 

Hvis jeg skal prøve dette ønsker jeg en slank og pen, men god sigarett, med enklest mulig refill av slik olje/væske. Hva er da å anbefale?

 

Link helst til konkret produkt, ikke fra overprisede norske videreselgere.

 

edit: og forresten, hva er disse "cartomizer" og "atomizer"?

Edited by toth

Share this post


Link to post

Hva er det du ønsker av e-siggen? At den skal se ut som en vanlig sigg? Av den typen e-sigg anbefaler jeg en av type "KR808". I motsetning til veldig mange andre modeller som gir 3,2V så gir den ut 3,7V. Altså mer spenning, mer varme og mer røyk/damp. Det er litt færre som produserer tilbehør for denne modellen, men det er absolutt ikke noe problem å få tak i.

 

"510" er vel den mest utbredte modellen akkurat nå og har veldig mange forskjellige produsenter av alt mulig tilbehør. Baksiden er at den, som sagt, gir ut 3,2V kontra KR808 sin 3,7V.

 

 

Atomizer er kort og godt en liten sak med et varmeelement som gjør om juicen til damp. Ikke noe mer verken hokus eller pokus. Legg merke til at atomizeren på bildet under til venstre er helt åpen. Dette kun for å vise deg hva en atomizer ser ut som "inni". Denne typen atomizere er ment til å brukes sammen med en drip-tip som man setter over hele saken. De fleste atomizere har en omslutning som får de til å se ut som bildet til høyre. På disse trenger man ikke en drip-tip som dekker over hele, men kun en liten en som sitter på toppen.

 

Atomizere brukes til "dripping" for det meste. Altså å dryppe på 2-3 dråper med juice, ta noen trekk og så dryppe på igjen om man ønsker.

 

mini-atomizer.jpg510atomizerHV-1.jpg

 

Cartomizere er forenklet beskrevet en atomizer med et svampelignende fyllstoff som man fyller opp med juice. Poenget er at man kan gå lenger uten å trenge påfyll. De er generelt lengre enn atomizere for å ha plass til juice. Opprinnelig ble disse produsert for å brukes en gang og deretter kastes og erstattet med en ny en. Det er det dog ingen (tilnærmet lik ingen) som gjør. Alle gir cartomizerne sine påfyll når de begynner å bli tomme. De tåler lett flere påfyll, og også å bli vasket og brukt som nye. Hvor mange påfyll og hvor lenge de varer varierer fra produsent til produsent.

 

e-cig-cartomizer.jpg

 

Cartomizere brukes om man ikke vil sitte å "drippe".

 

Selv bruker som begge deler, avhengig av hvor jeg er. På jobb bruker jeg cartomizere, men hjemme bruker jeg atomizere mye.

Edited by Lakus
 • Like 1

Share this post


Link to post

Flott informativt svar, takk for det! :)

Det jeg da nok er ute etter er en slik 808, den trenger ikke ligne på en sigarett i farge/design, men formen vil jeg gjerne skal være lik, så den føles nogenlunde lik å holde.

Jeg vil nok heller ikke sitte å dryppe, så en cartomizer som er lett å refille vil være greia for meg. Om mulig kan den gjerne ha lademulighet via USB e.l., og ha OK pris på ekstra batterier.

 

Så da er det bare komme med direktelink til en fin startpakke fra en trygg side du stoler på, og som ikke ryker i tolla(EØS) :)

Share this post


Link to post

Denne pakken inneholder:

 • 2 batterier (automatiske etter hva jeg kan se)
 • 5 cartomizere
 • En USB-lader
 • En 10ml flaske med e-juice
 • 229 kroner før frakt.

Denne pakken inneholder:

 • 1 manuelt batteri
 • 1 automatisk batteri
 • 5 cartomizere
 • 1 oppbevaringsboks som også fungerer som lader
 • 315 kroner før frakt.

Denne pakken inneholder:

 • 2 batterier (manuelt/automatisk valgfritt)
 • 1 pasthrough (e-sigg med inebygd USB ledning. For bruk ved PC osv)
 • 5 cartomizere
 • 1 USB lader
 • 1 veggadapter for lading (passer ikke i EU støpsler)
 • 1 "carrying case"
 • 398 kroner før frakt.

Vær obs på at manuelle batterier (de med knapp) er lukkede. Med det mener jeg at de ikke kan bli ødelagte av at du søler e-juice eller noe annet nedi dem. Det er nemlig ikke de automatiske batteriene. Dette fordi de aktiveres ved vakumet som oppstår når du trekker fremfor med en knapp. Om det havner for mye væske på denne sensoren så stopper de å fungere. Ved normalt bruk og ved at man passer på å ikke overfylle cartomizeren skal dette gå fint. Alle mine venners e-sigg fungerer enda :)

 

Av disse tre så er det den nederste jeg bestilte til meg selv og et par venner. Den inneholder mest, men er samtidig dyrest. Den gled igjennom tollen selv om samlet verdi var over 1500 kroner. Den pakken jeg egentlig vil anbefale for nybegynnere er likevel den billigste. Den inneholder akkurat det du trenger for å komme i gang, inklusive en flaske med valgfri smak - noe du må kjøpe i tillegg hos de andre. PS: Ett tips er å kjøpe cartomizere og flasken med samme smak. Da kan du fortsette å fylle dem i motsetning til å vaske dem før du fyller dem med en ny smak etter den opprinnelige er borte.

 

Poenget med å kjøpe den billigste med minst mulig dilldall er at du/dere må se om det er noe for dere, samt at veldig mange ender opp med å kjøpe noe større og bedre etterhvert. En annen type cartomizere, en ny type batteri eller whatever. Da er det litt dumt å allerede har brukt masse penger på det. Se på meg for eksempel: Jeg startet med et KR808 sett, men sitter nå med dèt, en Lavatube og en Ego, alle tre med hver sine forskjellige typer cartomizere og atomizere (se innleggene mine lenger oppe).

 

Så, det jeg vil frem til: Kjøp den billigste, se om du liker selve opplevelsen og komplimenter med andre smaker, cartomizere osv etterhvert :)

 • Like 2

Share this post


Link to post

Takker for linker!

 

Fy for en prisforskjell kontra å kjøpe fra f.eks Danmark,

der måtte jeg ut med 3.500 eller noe sånt for BARE siggen! o_O

 

Er dog over 1 år siden jeg sjekka sist,

mulig det har blitt billigere der også. ^^

Share this post


Link to post

Holy hell! Sikker på at det var en e-sigg av samme type? Jeg vet det finnes varianter til langt over tusenlappen, men det er som regel de større og heftigere variantene.

Share this post


Link to post

Sikkert en fancy en,

tror den samme kostet rundt 1.300 fra USA,

men de sendte ikke til Norge.

 

Edit: 1.300 for en start-kit altså,

ikke bare siggen.

Edited by malmern

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...