Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] NAF Test - Kjører som et svin?


Anbefalte innlegg

Hei, vi skal selge bilen vår, og har den på NAF-test etter kjøpers ønske. Dama som er der med bilen sier at han som tester bilen kjører som et svin, og akselererte fort fra verkstedet, bremset ikke over dumpa og bråbremset før svingen.. Noe som hun klassifiserer som grisekjøring. Ut fra volvo on call har personen kjørt 1,9KM og brukt 0.4L drivstoff (det er ikke issuet), men et forbruk/kjøremønster som tilsvarer 21,5L på 100KM, altså 2,15L på mila. Noe som er 4 ganger normalt bruksforbruk. 

 

Er dette slik NAF kjører testene sine? Er det normalt? Er det i det hele tatt noe vi kan klage på? Det handler som sagt ikke om den bittelille drivstoffet han brukte, men heller måten han kjører en bil verdt 150 000,- NOK på. Som i tillegg tilhører en kunde. 

 

Blir bare lettere irritert at han kan kjøre sånn med en bil, spesielt når det er skrevet under kjøpskontrakt og vi skal selge den.. 

 

Noen som har erfaring med NAF-Test?

 

Grunnen til at vi godkjente NAF test i det hele tatt, er fordi kjøper tar fly fra Nord Norge. Bilen er EU. godkjent 01.06.2017 med 0 feil eller mangler. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må gjerne litt røff behandling til for å avdekke en del feil. Finner ikke ut om foringer er gåen om man kjører en søndagstur til butikken.

 

Under en EU kontroll så brukes brekkjærn til å bryte på deler i understellet. Ikke så pen behandling det heller men det må til.

Endret av Complexity
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bilen bør kjøres røft med kontant akselerasjon og bråbrems når den skal testes ja, og gjerne litt hopping over fartsdumper. Men det skal ikke være slik at den f.eks. tar nedi. Om bilen hadde blitt ødelagt av denne testkjøringen så kan du være 100% sikker på at det samme hadde skjedd med ny eier av bilen. Og NAF har/hadde spart deg for mye bry.

 

Men det er forskjell på røff kjøring og gris/uvettig kjøring.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Holder meg unna NAF etter diverse hendelser. De fant på mye feil på en bil jeg hadde. Blant annet ulyder i litt av hvert som aldri hadde vært noe problem med, og "Stor oljelekkasje" på motor etter noen dråper som hang igjen etter skifte like før. Litt for useriøst, er nok som regel ikke de skarpeste folka som jobber der. Jeg vil tro for en mekaniker er det noe mer prestisje, trygghet, lønn og utfordringer på et merkeverksted.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...