Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, hva er best blandeEvann til tik tak? Og hvordan blander man?

 

Tik Tak kan du blande med hva som helst. Men hvis du vil ha en god drink så kan du bruke tranebærjuice og sprite, Evt redbull/battery ( bare ikke drikk for mye av det, har selv havnet på legevakta pga for mye vodka og redbull )

 

Appelsinjuice er også godt, Men tik tak er så mild og smaker så lite at du kan basicly blande med hva som helst så blir det en grei drink.

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Takker.

 

I så tilfelle så kan det blandast med nesten alt, litt usikker på kva krydder som er brukt, men sidan det kun står hint av krydder så er det antageligvis kun snakk om ein liten bismak frå flaskemodning eller liknande svak krydderaktig aroma. Så kva ein blandar med blir litt smak og behag, men nokre grunnleggande tips er å:

 

-Ikkje bland for sterkt, bruk gjerne målebeger slik at kvar drink ikkje inneheld meir enn 4 cl sprit. Då vil kvar drink tilsvare nøyaktig ein einheit (som igjen tilsvarer eit vinglas eller 0,33 l med øl). Største feilen som folk gjer er å blande for sterkt slik at spritsmaken blir for dominerande.

 

-Bruk rikelig med is. Isen tek vekk den litt skarpe smaken frå spriten, og vil gjere dei fleste gode drinker enda betre.

 

-Bland med minst to ingrediensar. Sprit og brus kan være heilt OK, men det meste blir litt betre om du tilsetter ein tredje smak. Eit vanlig utgangspunkt er å bruke brus eller juice som base, og deretter tilsette ein klunk med likør, drinkmix, ublanda saft eller rett og slett ei skive med lime eller sitron. Det skal ikkje så mykje til for å få drinken til å gå frå å smake f.eks. sitronbrus med bismak av sprit, til å smake skikkelig godt. Sprit+sitronbrus+fruktsmak kan ikkje bli feil, særlig ikkje dersom du serverer med is.
Du kan sjølvsagt også tilsette bitter eller surheit som ein tredje smak om du ikkje er så glad i søte drinkar, 

 

 

Så det er eigentleg berre å prøve seg fram, og følger du dei tre tipsa ovanfor og ikkje berre blander sprit og varm cola 50/50 så skal det ikkje så mykje til for å få til noke som er godt.

Lenke til kommentar
Som Ramsay sier i episode om "Abstract" i Kitchen nightmares UK - når han skal vise et poeng angående overkompliséring av maten.

 

Han ber om å få et glass (antageligvis dyr) whisky, og ber om å få soda i den, da nekter kelneren. Så sier Ramsay at kelneren har rett, og sammenligner med råvarene på kjøkkenet: 

 

"When you got something as good as that, it doesn't need anything else, no fucking parsley, not chirvel, no bay leaf, no fucking fruit garden, nothing, just bang, get it out (til kundene)."

 

Det er jo tross alt en -urtedrikk-, som er smakssatt med urter, for å være et ferdig resultat. Som egentlig ikke skal blandes med noe annet.

 

Shot den ved siden av øl ^^ Kanskje du til og med lærer å like den? Slike urtedrikker kan være veldig gode. Prøv å kjøp Underberger en gang, skikkelig smaksbombe! God etter et stort måltid, som ribbe til jul.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Det er jo tross alt en -urtedrikk-, som er smakssatt med urter, for å være et ferdig resultat. Som egentlig ikke skal blandes med noe annet.

 

Nå har eg ikkje smakt denne selv, men med unntak av at vinmonopolet skriver at drikken har eit hint av krydder i smaken og antydning til krydder i lukta, så kan eg ikkje finne noken andre kilder på at dette er brennevin tilsatt urter.

 

Dette hintet av krydder kjem antageligvis av at det er snakk om kornbrennevin der lukta av kornet i kombinasjon med lagringa som gjer at kjennere klarer å identifisere ei uspesifisert krydderlukt.

 

Nok ein gong med forbehold om at eg ikkje har smakt denne sjølv, så smaker antageligvis denne som ein heilt smaklaus whisky.

 

 

 

Sjølv synes eg det er heilt greit å blande og tilsette det du vil ha for å gjere noke godt. Det einaste som eg ikkje synes noke om er dersom ein blandar appelsin juice og 12 år gamal whisky fordi det var tomt for billigsprit. Men liker ein whisky med appelsinsmak så skal det være fritt fram.

 

Det blir forøvrig ei litt rar samanlikning med å anbefale å shotte brennevinen reint saman med øl, med å samtidig anbefale Underberger som er eit svært samansatt sluttprodukt heilt utan reine smakar.

Skikkelig godt brennevin skal uansett ikkje shottast (einaste unntaket er dersom det er slik du sjølv synest brennevinet kan nytast best basert på ei vurdering av smaken og ikkje rusen), godt brennevin skal som hovedregel nytast i små supar så ein kjenner smaken, viss ikkje anbefalar eg å shotte billig vodka rett frå frysaren som eit langt billegare alternativ dersom målet kun er å tvinge i seg brennevin.

Lenke til kommentar

Tik Tak skal ikke drikkes bart. Det er dårlig vodka og den smaker møkk. det krydderet de snakker om er ikke-eksisterende i smaken. Enten så blander du deg en drink med den eller så kan du helle den ut. Det er ordentlig dårlig greier.

 

Men igjen så er mesteparten av vodka dårlig med mindre du beveger deg over 300 kr. 

 

Tik Tak er en helt grei sprit og bruke til drinker, Helst ikke bruk den om Vodka er den dominerende spriten, men igjen så er den billig. 

 

Tik Tak Redbull

Tik Tak Sprite

Tik Tak Tranebærjuice,Lime og schweppes russchian ( Vodka russian, Veldig god! )

Tik Tak(Vodka), Tequila Redbull ( Kalles TVR )

Tik Tak Sprite/7up Tranebærjuice

Tik Tak appelsinjuice ( Screwdriver )

Tik Tak Eplejuice/nektar og appelsinjuice + skvis over en halv lime. 50/50 Eple og appelsinjuice, (Server så kald som mulig, helst uten for mye is, Grei frisk sommerdrink)

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...