Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp til bruktbilkjøp av A6 2.5 TDI fra 1999


Anbefalte innlegg

Hei

 

Trenger hjelp fra noen bil-kyndige personer. 

Jeg er på utkikk etter en bruktbil og kom over denne annonsen på finn.no

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=95686371&fks=95686371

 

Vet at 1999 utgaven av Audi A6 2.5 TDI fra 1999 er kjent for mye problemer

http://www.tv2.no/a/3910081/

 

På denne bilen er det meste byttet, samt at selger sier at EU kontroll skal ordnes ved kjøp, så det er ikke noe problem. Har ikke lyst til å få en bil som må krever mye/omfattende reparasjoner noen måneder etter kjøp. Hva syntes dere om dette kjøpet? 

Endret av StoneSwine
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ute etter en bruktbil og kom over denne annonsen. De fleste bilene i denne prisklassen har jo gått et stykke. Synes at denne annonsen virket interessant, med "mye bil for pengene". Det hjelper jo ikke dersom det krever reparasjoner etter kort tid.

Endret av StoneSwine
Lenke til kommentar

Alle 2.5tdi motorene frem til 2005 er ikke bra. Det kan godt hende at dette er et bra kjøp, men det avhenger av at han og den som overhalte girkassa har gjort en bra jobb. - For å få 300hk ut av denne så må det minst ha vært satt inn større turbo og gjort noe med dieselpumpe og dyser, og den girkassa tåler heller ikke å bli kjørt med den effekten over tid med mindre dette er tatt hensyn til og chippet samt satt inn forsterket lamellsett når den ble overhalt.

 

Som sagt -mulig et godt kjøp, men det er litt mange usikkerhetsmomenter her. (Nå er det jo heller ikke det store beløpet å risikere men) ... et annet spørsmål er jo hvordan det er å få denne igjennom EU med de modifikasjonene.

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar

Sjekk kjøretøysopplysninger hos Statens vegvesen. Her er det så mange varsellamper at jeg ville holdt meg langt unna!
Eks. er den bare registert med 150HK, men oppgis til å ha 300HK. Dette er snacks for forsikringsselskapene dersom noe skulle skje...
Kilometertelleren bikket for øvrig 219000 i 2013, men oppgis til 189000 i 2016. Så her ville jeg stilt meg tvilende til oppgitt kjørelengde.
Ellers skriver han en del motsetninger i annonsen f.eks. "bilen har hatt en eier siden 40.000 km", men lenger nede at dn har nyoverhalt girkasse ifølge forrige eier. Hvor mange eiere har det egentlig vært?

 

Ikke var den spesielt pen heller. Nei, hold deg langt unna dette prosjektet her!!!

Endret av gravypressure
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du skriver lite om hva du er på jakt etter og hvilke kriterier du har. Er kraftig motor eller design viktig (rånefaktor)? Eller skal du bare ha en bil som kan frakte deg fra A til B? Hvor stor bagasjeplass?
Hvis du vil gjøre et godt kjøp med en rimelig og driftsikker bil med lite feil, ville jeg anbefalt japansk. Selv har jeg bare gode erfaringer med Toyota, men har også hørt mye bra om Mazda.

Lenke til kommentar

Ønsker en bil som kan ta meg frem uten problemer. Det er viktigst. Bagasjeplass er ikke viktig, kommer til å maks være to personer i bilen. Motor og design er ikke så viktig. Det kommer i andre rekke. Hadde det likevel gått an å finne seg en bil i denne prisklassen som har noe "rånefaktor" / skiller seg ut. Er det bilen jeg ser etter :wee:  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...