Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg synes testene i TU / tek.no er interessante. Ofte er det også mye nyttig informasjon i kommentarfeltene.

 

Det jeg funderer på er hvorfor enkelte føler trang til å skrive inn at dette er et produkt jeg ikke er interessert i, ikke har noen kunnskaper om og ikke vil bruke. Slike innlegg skaper bare støy i kommentarfeltet og kunne med fordel vært slettet av moderator. Men siden jeg er en sterk motstander av sensur, så får vi vel bare slite med folk som mangler selvkontroll.

 

Om ikke moderatorene sensurerer så kan du selv luke vekk innlegg fra folk uten selvkontroll.

Gå inn på din egen brukerprofil og velg "Rediger profil", så finner du en knapp for "Ignorerte medlemmer".

Deretter velger man "Legg til en ny bruker i listen min".

 

Nå har både hrvojek og Chutikran havnet i listen min over ignorerte brukere, er 99,9% trygg på at jeg ikke går glipp av noe når jeg ikke lengre kan se innleggene deres...

 

On topic:

Synd at ingen av disse lesebrettene kan brukes med ebokbib-appen til bibliotekene.

Mulig jeg må teste om jeg klarer å installere denne appen på Sony PRS-T1, dette gamle lesebrettet er basert på Android.

Selv bruker jeg den nyere T3-modellen nesten hver dag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har artikkelforfatteren egentlig lest bruksanvisningen? :hm:  Her blir Kindle trukket for klønete oppsett med Send to Kindle og kabelfikling, som egentlig er helt ustandard - det normale er jo at man kjøper bøker direkte fra Amazon, og da blir opplevelsen helt overlegen. Alt du trenger å gjøre er å klikke på "Buy now with 1-Click", så lastes boka automatisk på lesebrettet. På alle andre lesebrett må du først laste ned og installere Adobe Digital Edition, og registrere og logge på med en Adobe-ID. Deretter må du laste ned boka til PC-en og åpne den med Adobe Digital Edition, og så koble til lesebrettet. Hvorfor er ikke ADE nevnt i omtalen i det hele tatt? EPUB DRM fungerer ikke uten ADE. Virker Dropbox-støtten til Pocketbook med DRM-beskyttede filer, eller må de dekrypteres først i Calibre med plugin? Dette vil jo være et minus. Hvis du trekker for at man ikke kan lese EPUB på Kindle uten å konvertere først, bør du også trekke for at man ikke kan lese AZW på Pocketbook eller Kobo uten å konvertere først.

 

Forøvrig har Kindle en ekstra fordel - enhver bok du kjøper fra Amazon eller sender til Kindle-adressen din vil synkroniseres opp mot Amazon-kontoen din. Det betyr at f.eks. bokmerker og hvor langt du har lest også blir lagret, og du kan enkelt bytte mellom nettbrett- og mobil-app i tillegg. Da kan du fortsette å lese på steder og tider der det ikke er så praktisk med lesebrett, eller hvis du vil bruke noe som er litt mer kompakt. 

 

 

 

For deg som kun leser engelske bøker, anbefaler vi Paperwhite som valg nummer to på listen. 

 

Jeg håper dere egentlig mener "nummer én" her. 

 

Forøvrig hvis dere skal teste skjermen på e-ink-skjermer blir lysstyrken på sidelyset (de er ikke bakgrunnsbelyst) ganske så irrelevant. Det som er viktigere er hvor skarp teksten er, hvor treg/hurtig lesebrettet er til å bytte side osv. Ta gjerne et bilde med mikroskop eller makrolinse for å vise forskjellen. Pocketbook fortjener ingen pluss for høy lysstyrke, da lyset er for bruk i mørke omgivelser, ikke lyse. I sollys bør du egentlig bare skru av lyset for å spare strøm.

 

 

 

Kobo har ikke noen innebygget støtte for å sende e-bøker trådløst til lesebrettet. 

 

Nei, vel? Hvorfor tror dere den har WiFi da? Kanskje det hadde hjulpet å lese bruksanvisningen? Eller evt. søke litt på nettet? Et lite hint - det har ingenting med "Pocket" å gjøre.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sjekk ut Remarkable hvis du vil ha et større lesebrett: https://getremarkable.com

Det virker interessant. Blir spent å se når de har gjort lesebrettet ferdig. Det skulle ha støtte for PDF og ePUB, med forbehold om flere etterhvert. Burde hatt Mobi også så fremt ikke Amazon kan levere ebøker med ePUB.

Please note some e-books contain DRM (digital rights management), which the reMarkable does not support at this time.

 

Håper den kommer i svart. Det stod ingenting om det. Selve skjermen ser ut til å være plast i stedet for glass, mens resten skal visstnok være aluminium.

 

Ser ut som det er et norsk selskap som står bak Remarkable.

Endret av DJViking
Lenke til kommentar
Hvis det du leser er tegneserier, så er kanskje nettbrett tingen. Det å lese tekst på e-ink display er latterlig mye mer komfortabelt enn å lese på et nettbrett. Spesielt ute i sollys er det fullstendig overlegent.

 

 

Jeg leser tegneserier og det er rett som du sier. For tegneserier er de vanlige eboklesere rett og slett dårlig egnet. Alt for få og grove gråtoner, og størrelsen er jo mindre enn et nettbrett. Det som finnes av ePapir med farge er også strengt tatt traurige greier fortsatt. Men (opplyst) ePapir med akseptable farger i størrelse 12 tommer hadde knust nettbrett også på tegneserier. Lavere vekt og bulk, ikke gjenskinn, mange ganger bedre batterikapasitet, etc... Ja, takk. Eboklesere med ePapir er gode greier.

 

Strengt tatt kunne det også vært interessant med et fullverdig nettbrett med ePapir, selv om batteritiden naturligvis ville miste mye av fordelen. (Og dagens ePapir er naturligvis ikke egnet for animasjoner og har som sagt et stykke å gå for å vise bilder med sine relativt dårlige gråtoner.)

 

Tegneserier leser jeg på en Surface Pro men skal jeg på flyet eller til Syden er det ebokleseren jeg bruker. Enhetens fordeler gjør faktisk at jeg går over fra å lese tegneserier til å lese bøker når jeg beveger meg bort fra ladekabel-radiusen.

Endret av tommyb
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for kjempenyttige tilbakelmeldnger og innspill på den aller første lesebrett-testen her på Tek.no! Vi har tatt til oss det dere har sagt, og oppdatert og justert testen en del. Forhåpentligvis blir fremtidige lesebrett-tester en god del bedre! Live and learn, si :)

 

Flott at dere har tatt med tilbakemeldinger her. Har likevel et spørsmål:

 

 Vi kan vi ikke se bort ifra at PocketBook Touch Lux 3 eller Kobo er å foretrekke for slike brukere, ettersom man med disse to kan kjøpe norske bøker rett til lesebrettet.

Kan dere utdype litt mer om hvordan det egentlig fungerer? Etter det jeg forstår må du fortsatt bruke ADE for å overføre DRM-beskyttet innhold til både Kobo og PocketBook. For å unngå å bruke ADE, må du på en eller annen måte kunne registrere lesebrettet hos leverandøren, så fremt boken bruker DRM. Bruker den ikke DRM, blir alt mye enklere.

 

PS. En del skrivefeil i det redigerte innholdet - kan være greit å ta en ekstra kontroll.

Endret av flinx
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for kjempenyttige tilbakelmeldnger og innspill på den aller første lesebrett-testen her på Tek.no! Vi har tatt til oss det dere har sagt, og oppdatert og justert testen en del. Forhåpentligvis blir fremtidige lesebrett-tester en god del bedre! Live and learn, si :)

 

Vel, selv takk for at dere ser på nye produktsegmenter med friske øyne også. Noen vil ha objektive måledata og noen vil ha meninger og følelser, så det blir alltid noe å utsette på alle testene uansett. Men om det er noe som mangler i en test, så har man i alle fall diskusjonen under til å finne ut av det - og det hadde ikke skjedd uten testen. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Artig med en test der kommentarene lærte meg mer enn selve testen. Har hatt lesebrett i 3-4 måneder og har ikke hørt om Calibre eller at en kunne sende bøker vi epost.

Kunne jo selvsagt ha søkt litt på nettet, men var bare så fornøyd med å gå fra nettbrett og telefon til et lesebrett(Paperwhite) at det egentlig ikke var store plagen å lese på engelsk :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tok litt tid før jeg bygde meg opp litt kunnskap om det selv. Informasjon om lesebrett på nett er egentlig ganske dårlig, og de fleste produsenter ønsker bare at deres forbrukere skal forholde seg til deres eget økosystem (Kindle til Amazon. Kobo (og eldre Sony eReaders) til Kobo.com. Nook til Barnes&Noble, osv).

 

Men personlig ønsker jeg å være fri til å kjøpe bøker fra der jeg selv vil, dvs fra de som selger uten noen form for drm eller watermarking. Project Gutenberg er forresten en bra kilde til gratis bøker jeg ikke ser har blitt nevnt tidligere i tråden. En nettside som samler alle bøker som har havnet inn 'the Public Domain'.

Endret av blured
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Men personlig ønsker jeg å være fri til å kjøpe bøker fra der jeg selv vil, dvs fra de som selger uten noen form for drm eller watermarking. Project Gutenberg er forresten en bra kilde til gratis bøker jeg ikke ser har blitt nevnt tidligere i tråden. En nettside som samler alle bøker som har havnet inn 'the Public Domain'.

Ser at Gutenberg nå har både ePUB og Mobi (med og uten bilder). Tidligere var det stort sett kun TXT.

Lenke til kommentar

Selv med rettelsene kommer denne testen til å bli historisk. Såpass oppsiktsvekkende selv etter rettelsen:

"For deg som kun leser engelske bøker, anbefaler vi Paperwhite som valg nummer to på listen. "

Mulig dette kun er svært uklart skrevet og det menes at Paperwhite er en soleklar favoritt for de som leser engelsk?

Det mest alvorlige med testen er at det trekkes frem så mange som 11 plusser med Pocketbook. Nesten ingen av disse er merkbart bedre enn Kindle. Og det er også punktet SD-kort som ikke er noe pluss, siden det ikke er nødvendig.

Ansvaret for denne svært useriøse testen må ligge på redaktør og leder.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skulle gjerne sett Kobo Aura One i denne testen.

https://gl.kobobooks.com/collections/ereaders/products/kobo-aura-one

Den har en litt større 7.8" skjerm.

https://www.prisguide.no/produkt/kobo-aura-one-273041

 

Get connected to your local public library right from your Kobo Aura ONE

Er det noen norske biblioteker som støtter dette?

 

Ser at også PocketBook har et større lesebrett med 8" skjerm. Den selges dog ikke i Norge.

https://www.amazon.co.uk/Pocketbook-InkPad-2-mist-grey/dp/B01J8PBJFM

Likte ikke helt de kommentarene på denne og tror jeg holder en knipe på Kobo.

 

Litt synd at Kobo ikke bruker Android OS i stedet for et eget Kobo Firmware OS. Da kunne man brukt App fra diverse bokhandlere.

 

Noen som har en Kobo og er fornøyd med den? Noen som har Aura One?

Endret av DJViking
Lenke til kommentar

Selv med rettelsene kommer denne testen til å bli historisk. Såpass oppsiktsvekkende selv etter rettelsen:

"For deg som kun leser engelske bøker, anbefaler vi Paperwhite som valg nummer to på listen. "

Mulig dette kun er svært uklart skrevet og det menes at Paperwhite er en soleklar favoritt for de som leser engelsk?

Det mest alvorlige med testen er at det trekkes frem så mange som 11 plusser med Pocketbook. Nesten ingen av disse er merkbart bedre enn Kindle. Og det er også punktet SD-kort som ikke er noe pluss, siden det ikke er nødvendig.

Ansvaret for denne svært useriøse testen må ligge på redaktør og leder.

 

Takk for innspillet! Denne setningen hadde jeg rett og slett oversett etter de øvrige endringene i artikkelen. Jeg har endret den slik at den forhåpentligvis er mer presis og mer i tråd med resten av endringene nå.

Lenke til kommentar

Noen av disse lesebrettene som støtter OverDrive / Ebokbib? Det vil si låneav bøker fra norske bibliotekter.

Kunne tenkt meg å låne bøker og så lese de på f.eks Kindle.

 

Eventuelt om Nook fra Barnes Nooble støtter OverDrive / Ebokbib. Ser denne leseren støtter: Text: ePub, PDF, Adobe DRM ePub and PDF.

 

(Redigert, mente OverDrive, ikke OneDrive)

Endret av jimjames
Lenke til kommentar

Jeg synes dog at mulighet for SD-kort er et reelt pluss i forhold til min Kindle. Ikke fordi man trenger lagringsplassen, men fordi det er flyttbar lagringsplass som gir flere måter å flytte dokumenter på. Å maile dokumenter til Amazon som allernådigst lar deg få laste det tilbake ned over nettet er ingen perfekt løsning. For eksempel ikke dersom man ønsker å lese konfidensielle dokumenter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen av disse lesebrettene som støtter OverDrive / Ebokbib? Det vil si låneav bøker fra norske bibliotekter.

Kunne tenkt meg å låne bøker og så lese de på f.eks Kindle.

 

Eventuelt om Nook fra Barnes Nooble støtter OverDrive / Ebokbib. Ser denne leseren støtter: Text: ePub, PDF, Adobe DRM ePub and PDF.

 

(Redigert, mente OverDrive, ikke OneDrive)

Nook støtter OverDrive. Finnes det i det hele tatt biblioteker i Norge som støtter OverDrive, men? Alternativt kan du installere ebokbib-appen http://the-digital-reader.com/2015/10/30/how-to-install-apps-on-the-nook-glowlight-plus/

Lenke til kommentar

Noen av disse lesebrettene som støtter OverDrive / Ebokbib? Det vil si låneav bøker fra norske bibliotekter.

Kunne tenkt meg å låne bøker og så lese de på f.eks Kindle.

 

Eventuelt om Nook fra Barnes Nooble støtter OverDrive / Ebokbib. Ser denne leseren støtter: Text: ePub, PDF, Adobe DRM ePub and PDF.

 

(Redigert, mente OverDrive, ikke OneDrive)

Kobo har OverDrive

Get connected to your local public library right from your Kobo Aura ONE with built-in OverDrive.* Set-up is easy and free, all you need is your library card. With one integrated catalogue, Kobo and your Local Library make it easy to search for the eBook you want and choose to borrow or buy, it’s that simple.

*Dependent on library participation, available throughout most public libraries in Canada, the United States, the United Kingdom, Australia and New Zealand. eBook availability will vary based on library.
Endret av DJViking
Lenke til kommentar

Kjøpte meg Icarus Illumina E654BK med Google Play. Da var det bare å gå inn på play og installere Ebokbib :-)

 

Spennende.

Her er en 2 år gammel test som rapporterte at kombinasjonen ikke var optimal, men det var kanskje en eldre utgave og kanskje det er kommet forbedringer av app siden 2015?

http://oyvindprytz.blogspot.no/2015/02/i-lpet-av-det-siste-aret-har-det-kommet.html

Kommer du med en oppdatering med din erfaring her i tråden?

 

Jeg gambler litt og har bestilt et Onyx Book C67ML Carta2 lesebrett med litt høyere oppløsning (1448x1072 (300PPI)) fra Kina til samme pris:

http://www.banggood.com/ONYX-BOOX-C67ML-Carta2-300ppi-Ebook-Reader-8G-Wi-Fi-Android-HD-Touch-Screen-p-1065830.html?rmmds=detail-left-hotproducts

Endret av Frobe
Lenke til kommentar

Leste testen du viser til før jeg kjøpte leseren.

Jeg har ikke dette problemet med manglende marg, og etter at jeg skrudde av animasjonene i  eBokBib så syns jeg at det fungerer bra.

Om dette skyldes at eBokBib er oppdatert eller om det er fordi jeg har en annen modell fra Icarus vet jeg ikke.

 

Det eneste problemet jeg støtte på var at jeg ikke fikk til å lage en ny google konto på leseren, men når jeg hadde opprettet den på PC'en så var det ikke problem å logge inn. Har nettopp fått den så jeg har ikke så mye brukererfaring.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...