Gå til innhold

Kjøp av subwoofer til film og musikk (5000 kr ca)


Anbefalte innlegg

Hei. Holder på å lage et lite kinorom, ca 12 kvadrat. Har to B&W CM1 S2 som front på stativ (disse tenker jeg å bruke som bakhøyttalere når jeg en gang får spart opp til CM8 e.l.).

 

Trenger en sub som kan dunke bra fra seg, men det er viktig at trykket er kontrollert. Er klar over at budsjettet på ca. 5000 kr begrenser litt, men hvor lavt bør man komme seg på Hz-skalaen for å få en god kino-følelse? Holder 27 Hz, eller bør jeg nærmere 20 Hz?

 

Har foreløpig kommet over disse, men aner ikke hvilken som er best:

 

B&W ASW610, kr 5.998 [10", 27-140 Hz, 200 W]

https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/subwoofer/bowers--wilkins-asw610-subwoofer/

 

XTZ 12.17, kr 5.690 [12", 19-160 Hz, 500 W]

http://www.surround.no/hoyttaler/subwoofer/xtz-99w-12-17-subwoofer-sort-hoy-glans.html?nosto=nosto-page-category1

 

Erfaringer/tips? :hmm:

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finn den fra SVS eller XTZ som passer med farge, størrelse og pris som passer best for deg. Uansett får du mest for pengene på modellene her.

 

B&W kommer ikke mot disse i budsjettklassen (kan du gå over 10k, f.eks til PV1, snakker vi noe annet).

 

Velg sealed box om hovedfokus er musikk, velg ported box for film. Altså de funker fint om hverandre også, men det er en liten forskjell.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar :) Hovedfokus blir film, men kommer også til å høre en del musikk. Så når det gjelder lukket/åpen port så kan vel XTZ-en brukes i begge modus om jeg forsto riktig? At man kan stappe inn skumgummi i portene om man vil tilpasse lyden til musikk istedenfor film?

 

SVS SB-1000 (5000 kr) ser også bra ut, litt mindre kabinett, men òg litt mindre watt og frekvensområde.

https://swsg.no/svs-sb-1000-subwoofer-12-sort-ask?ref=prisjakt

 

Og siden prisen er ca. den samme er vel XTZ-en den jeg bør gå for? :hmm:

Lenke til kommentar

Hva med en DIY sub? Da kan du bygge som du selv vil ha det. Frem til jeg skal bygge fra bunn av bruker jeg en Fence 15", MEN med en annen forsterker som er konfigurert med +6dB@25Hz. I tillegg har jeg lagt inn et 40Hz LPF for å få frem rett karakteristikk. Disse subbene får du kjøpt for en 500-lapp med defekt forsterker (forsterkern er en svakhet på disse) og godt egnet forsterker finner du til 2200kr her.

Lenke til kommentar

Altså skumgummien som kan puttes i bassporten er for å roe ned bassens trykk til en viss grad, altså den demper et bestemt frekvensområde. Det er absolutt ikke det samme som å simulere en sealed box. En SB vil være bedre til musikk enn et kabinett med port, men det trenger ikke være store forskjellene og mye annet vil spille inn hvorvidt du hører forskjellen. Som høyttalerne den skal spille sammen med, rommet ditt, innspillinger osv.

 

Hadde du kjøpt brukt SB-2000 hadde du fått en svært kapabel sub til musikk, og jeg har ingen tro på at du ville savnet noe på film heller, selv med rene jordskjelvfilmer. 

Du blir sikkert fornøyd med XTZen uansett nå.

Lenke til kommentar

SB-2000 hadde helt sikkert blitt knall, ja! Men ifølge verdensveven så er SVS utvilsomt best lavest på Hz-en, men den er ikke nødvendigvis like presis oppover i registeret (men her kan typisk gulstående høyttalere ta over uansett). Siden jeg har nokså små B&W CM1 S2 som fronter foreløpig, så fant jeg ut at XTZ-en ble best for meg, da jeg er avhengig av at sub-en klarer seg et stykke oppover også til CM1-ene kan ta over :)

 

Har dere forresten tips til hvor jeg skal kutte Hz-en på sub-en? Dette stilles vel bak på sub-en slik jeg har forstått det. Og for at CM1-ene ikke skal slite seg ut på de lavere frekvensene så kan jeg kanskje legge inn den samme frekvensen som nedre terskel for de via receiveren? :hmm:

Lenke til kommentar

Her er jeg helt blank - trodde i utgangspunktet at det bare var å koble til en kabel eller to slik som på høyttalerne, men tydeligvis er det litt mer dill med en subwoofer :)

 

Har en Onkyo TX-NR636 receiver:

http://www.lydogbilde.no/test/hjemmekino/4-surroundreceivere-2/onkyo-tx-nr636

 

Legger også ved et bilde av bakplaten på XTZ-en. Hva tror dere blir best mtp. det dere diskuterer? :hmm:

post-35504-0-59964400-1490140049_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Da var sub-en på plass. Må ha sub-kabel også - har forstått det sånn at XLR er bedre enn RCS? Finnes det forskjellige XLR-kabler eller er det bare å velge den billigste? :)

 

Skal kobles i den øverste lilla inngangen regner jeg med? :)

post-35504-0-44523800-1490186936_thumb.jpg

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke konkret på denne subben, men OFTE er LFE en inngang som går utenom det innebygde delefiltret, altså er signalet kun filtrert fra receivern. Jeg foretrekker å bruke filtrene i begge ender, så jeg ville kjørt signal fra subwoofer UTGANG fra receiver, via Y-splitt og inn på begge RCA-inngangene på subben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...