Gå til innhold

Er kjørelærer et godt karrierevalg?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sjølv om sjølvkjøyrande bilar er på full fart inn i samfunnet, så vil ta lang tid før behovet for sjåførar forsvinner.

 

Min hypotese er at det i takt med fleire sjølvkjøyrande bilar kun vil bli auka fokus på at dei som skal kjøyre manuelt må være godt opplært. Så for dei som treng eller vil kjøyre sjølv så blir nok ikkje kravet til kjøyreopplæring særlig mindre.

 

Dersom eg skal sjå i krystallkula så vil eg også tru at når folk flest får dekt sine privatbilbehov gjennom sjølvkjøyrande bilar, så vil det bli ei ganske stor interessegruppe som ønsker å kjøyre motorsykkel manuelt som hobby.

Så det kan være at behovet for kjøyrelærarar i klasse B blir litt mindre, men andre kjøyreklasser vil nok auke.

 

 

Så eg ville ikkje sett så mørkt på at teknologien utvikler seg. Ei utdanning som kjøyrelærar er uansett nyttig.

Og kven veit, i eit samfunn med nesten berre sjølvkjøyrande bilar så er det kanskje kun erfarne kjøyrelærarar som får dispensasjon til å kjøyre manuelt.

Så det kan rett og slett dukke opp nye karrieremuligheiter gjennom å tilby din sjåfør ekspertise til å flytte/kjøyre veteranbilar og liknande når folk flest ikkje har førarkort fordi dei har tilgang på sjølvkjøyrande bil.

Lenke til kommentar

Ser man på hvor mye det vil koste å få et sikkert system med 100% autonome biler så er det rimelig sikkert at det ikke vil skje noe i stor skala med det første. Det er ekstra vanskelig for de autonome kjøretøyene i visse forhold og mange steder i Norge har disse forholdene.

 

Nå er det vanskelig å si noe 100% sikkert, men de fleste byer har potensiale for å ha autonome kjøretøy da merking og slik er bedre. Å spekulere i tidsperspektiv er veldig vanskelig pga. utviklingen, som skjer raskt nå for tiden.

 

Hvordan er det med de selvkjørende bilene i skummelt vær? Tykk tåke, sterk vind, snøvær/snøstorm, kraftig regn, etc? Jeg har for det meste sett at de funker i enkle forhold.

Lenke til kommentar

Hvordan er det med de selvkjørende bilene i skummelt vær? Tykk tåke, sterk vind, snøvær/snøstorm, kraftig regn, etc? Jeg har for det meste sett at de funker i enkle forhold.

 

Litt off-topic, men det blir antageligvis heilt uproblematisk. Ein robotbil vil ha langt betre forutsettningar for å kunne sjå  ved å kunne støtte seg til andre ting enn kun syn. Ved å kartlegge heile synsspekteret og ikkje berre det synlige lyset, samt bruk av radar og liknande så er det ikkje ein gong sikkert at ein sjølvkjøyrande bil får problemer med å sjå gjennom tåke og snøvær slik som vi menneska har.

 

Ein starter med å teste sjølvkjøyrande bilar på vegar og områder der det er lett å kjøyre, så utfordrer ein teknologien meir og meir under vanskeligare og vanskeligare forhold.

 

Utviklinga går fort og prisen på elektronikken stupar minst like fort.

 

 

Men det vil ta tid før alle kjøyretøy kjøyrer sjølv. Og vi vil heilt sikkert også i framtida ha manuell kjøyring i ei eller anna form, om ikkje anna som hobby.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...