Gå til innhold

Jobber for fremtiden! Hvilke jobber er mest sikker?


Anbefalte innlegg

Hvilke jobber mener dere det trengs mest folk i framtiden? altså sikre yrker!

Skal snart studere og vil ha dette med i beregningen for hvilket studie jeg hiver meg på!

Har tenkt litt på lærerutanning, lærere trengs jo i overskuelig framtid.

Har tidligere tenkt eiendomsmegler, men føler at det ikke blir behov for eiendomsmeglere i fremtiden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo noe å tenke på at visse yrker kan bli automatisert eller selvbetjent i fremtiden.

Du bør uansett velge noe som interesserer deg, ellers vil du oppleve stor kjedsomhet m.m. i fremtidig jobb om du tar utdanning fra andres ønsker.

Eiendomsmeglere er vel noe truet, da de ikke gjør stort mer enn det folk kan gjøre selv i dag. Der kan det bli automatisert.

Lenke til kommentar

som nevnt tidligere, tenk først på din egen interesse så tenk på hva som er fremtidsrettet innenfor den sjangeren. Lærer er nok ganske safe, selv om det nok blir mer og mer normalt å digitalisere dette også. Eiendomsmegler tviler jeg på holder ut lenge, det er jo allerede en del "gjør det selv" ordninger ute og går og flere velger å gjøre det via advokat osv. De må iallefall prise seg kraftig ned snart, takstmann er nok heller noe som vill holde ut noe lengre. 

Lenke til kommentar

Vi under 50 år er vant til selvbetjening på nett. Dvs. å gjøre det meste selv på nett. Om 20 år vil man nok lure på hvorfor man holdt på med f.eks. eiendomsmeglere i dag. Da en eiendomsmegler ikke tilfører noe mer enn hva som Jan automatiseres.

 

For 30 år siden tenkte man ikke at bankansatte, reiselivsansatte, økonomer på låneavdelinger m.m. skulke bli overtatt av selvbetjening på nett.

Så eiendomsmeglere, aksjemeglere, visse typer økonomer m.m. vil dø ut i framtiden.

 

Yrker som krever fysisk inspeksjon og håndkraft med kunnskap er trolig tryggest.

 

Lykke til.

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er mange ting å tenke på når man velger seg en utdanning.

 

1) Trivelsfaktor i yrket

2) Lønn
3) Hvor lett det er å få seg jobb i dette yrket
4) Hvor ressurskrevende det er å arbeide (arbeidsbelastning)

5) Din villighet til å flytte på deg fysisk for å få arbeid.

Det er punkt 3 du er opptatt av.

 

Her er det svært lett å si at du skal bli sykepleier. Dette er et yrke som trolig er nr 1 på listen av yrker som det er behov for fremover.

Er du mann i et kvinnedominert yrke, så er er du svært safe når det gjelder å få jobb. Lege, psykolog, tannlege og veterinær er også relevante utdanninger, men det er nok størst behov for sykepleiere.
Baksiden innen det meste av helse/sosialsektoren når det gjelder å velge en "generalistutdanning"  er at det kan bli bruk/kast mentalitet blant ledere. Det vil med andre ord si at man ikke kan stille så mange krav som ansatt for det står 10 andre sykepleiere klare til å gå inn i din stilling om du krever for mye.
Det er også svært viktig å gjøre seg kjent med arbeidsmiljøene på ulike avdelinger innen det fagområdet en velger å satse på. Noen arbeidsmiljøer er bra og andre er mindre bra.
I forhold til lønn, så kan man tjene svært mye penger ved å arbeide turnus, helg og nattarbeid.

Et annet alternativ er førskolelærer eller lærer. Dette er også noe det er behov for fremover. Dersom du er strategisk som lærer og velger fag som ikke krever så mye arbeid som f.eks. religion, historie, sløyd, gym, heimkunnskap, kan du slippe billig unna i forhold til fag som det blir eksamen i som f.eks. norsk, matte, engelsk osv. Da kan du hvis du er heldig slippe mye retting av oppgaver.
Lærere har også fordelen ved at de har 3 måneder fri pr år. De har 2 mnd fri på sommer, 2 uker på høsten og 2 uker på våren.

 

Det jeg tenker er mest strategisk i en startfase er å gå for en generalistutdanning som det er stort behov for og deretter spesialisere seg samtidig som en arbeider.

 

https://utdanning.no/arbeidsmarkedet/#/home
 

Linken overfor er svært nyttig når du vurderer hva som er ledig av jobber fremover. Den viser en forventning om hva som blir ledig av yrker.

Dersom du er villig til å flytte på deg, ta en generalistutdanning(eks. sykepleier) vil du raskt komme ut i arbeid. Da jeg søkte på arbeid etter endt utdanning søkte jeg over hele landet. Jeg tror jeg hadde sendt ut 50 søknader i løpet av en sommer. Jeg fikk rundt 10 jobbintervjuer og tilbud om 3 jobber da.


 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...