Gå til innhold

Trump ønsker å forby pressens bruk av skjulte kilder


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor sier dere om mediene

 

Nei, det er onde journalister som skriver og det fins ikke skjulte kilder. Det er bare syke hode til journalister og de vil styre verden

 

Mussolini som var journalister og dannet nazi parti i Italia og styre Italia . Hovmodig Mussolini står for fall i 1945.

Endret av ildsint
Lenke til kommentar

Dette er jeg helt uenig i. Det er totalt absurd fra Trump.

 

Kildeanonymitet er en av grunnpilarene i et fungerende og fritt media. Ikke det at vi har et fungerende eller fritt media, men grunnpilarene kan vi uansett ikke fjerne.

 

Her er Trump helt bak mål. Noe han forøvrig også er i forhold til organisasjoner som Wikileaks osv, som kun offentliggjør informasjon som allerede burde vært offentlig i et virkelig demokrati. Men, nå har vi ikke demokrati i virkeligheten. I virkeligheten driver våre regimer enorme mengder hemmelig aktivitet bak ryggen på folket som skjules og hemmelighetsstemples, noe som er et gigantisk demokratisk problem.

 

Folk har rett til å vite hva myndighetene driver med så lenge vi ikke har skikkelig demokrati, men påstår at representativt tyranni er en demokratisk modell. Om denne skal ha noen som helst demokratisk legimitet så må det meste av myndighetenes informasjon være deklassifisert og tilgjengelig for befolkningen disse "representantene" er ment å representere. Å drive hemmelig politikk bak folkets rygg og skjule alle aktiviteter er totalt uakseptabelt i alt utenom autoritære styresett.

 

Å skjule aktiviteter er å fraskrive seg ansvar. Folket har rett til å kunne dømme de såkalte representantene basert på så mye informasjon om deres aktiviteter som mulig. Så lenge vi styres av representanter må disse stilles til regnskap, og det kan ikke gjøres når stort sett all informasjon om deres aktiviteter blir hemmeliggjort av disse representantene.

 

I et skikkelig demokrati skal det ikke være representanter, der er det folket som skal styre. Men om vi skal ha en representantmodell, så er det representantene som skal overvåkes, ikke folket. All informasjon som ikke MÅ være hemmelig, må være offentlig slik at folket (landets egne borgere) og medier kan granske hva myndighetene driver med. Alt utenom svært sensitiv informasjon må være offentlig, og all sensitiv informasjon må offentliggjøres snarest mulig.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...