Gå til innhold

Når kommer OLED pc-skjerm?


Emancipate

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 år senere...

De lager 55" 4k OLED TV, men får ikke til å lage en vanlig 20" 1080p OLED for PC, har jeg forstått dette riktig? Når kommer OLED på vanlige PC-skjermer?

 

Problemet er nok ikke at de ikke får til å kunne lage det, siden de får mye mindre skjermer enn 20-35" med langt høyere oppløsning enn 1080p (bare se AMOLED skjermene til telefoner). Problemet er innbrenning. En PC skjerm har lagt mer statiske bilder enn TV og mobil, bare se oppgavelinjen til Windows. Skal de lage en OLED skjerm med god nok lysstyrke, så vil de få innbrent bilde veldig raskt, slik at så å si alle skjermer vil gå i retur slik det er nå. 

 

En 55" 4K TV har jo i bunn og grunn 4 stk 1080p skjermer på 27-28" størrelse eller noe slikt satt sammen.

 

Det er også litt forskjellig teknologi ute å går, LG sine TVer bruker ensfarget OLED panel, med fargesjikt over, da dette var mye enklere å få til enn OLED med individuelle fargede pixler, noe av grunnen til at Samsung ikke lager OLED, da LG eier sin teknologi, og Samsung den de ikke greide å masseprodusere nok av i store størrelser. De får det til med telefonversjonen sin som de kaller AMOLED.

 

Vent heller på at de kommer med MicroLED skjermer. Samsung ser ut til å komme med det til året i TV utgaver (The Wall), og Sony har vist det frem for noen år siden, og kommer nok med noe nytt der etter hvert også. MicroLED er egne LED pr pixel, og vil ikke ha samme problem med innbrenning som OLED, siden de ikke benytter fosfor greier i pixelene sine, på lik linje med gamle CRT skjermer.

Er vi heldig med MicroLED, så får man både kvaliteten og kontrasten til OLED, og lysstyrken til LCD skjermene i samme pakke. Tror det ikke før jeg ser det, men man får leve i håpet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...