Gå til innhold

Hva skjer dersom vannpumpen i en loop ryker?


IceBlitz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kommer jo helt an på hvordan loopen ser ut.

 

Men nei, som regel vil du ha termostater, sikkerhetsventiler, watchdogs som skal forhindre dette.

 

Edit: Sorry, jeg er prosessoperatør. Så jeg tenkte "stort" før jeg så hvor posten var plassert. Dersom vannpumpa ryker i ett vannkjølingsoppsett så vil nok PCen slå seg av pga CPU/CPU temp før det rekker å koke så mye.

Endret av PoWerFeeD
Lenke til kommentar

Bruk en pumpe som har rpm signal til hovedkortet. D5 har gjerne en "3 pin viftekabel" med bare 1 leder - lederen for rpm signal. Mange pumper har et slikt signal. Sett maskinen opp til å slå seg av hvis dette signalet går under 1000 rpm f.eks, vba AIDA64 (kjøpeprogram det er verd å betale for IMO - veldig hendig software).

 

Problem løst :)

 

Selve maskinvaren din vil neppe ta skade av at pumpen stopper. De sikrer seg selv. Men det er like greit å bare slå av maskinen. Du kan jo også sette opp flowmåling vba en inline flowtransmitter og en aquaero 5lt f.eks. Da kan du slå av maskinen ved lav flow. Det er enda bedre enn rpm signalet fra pumpa, fordi elektromotoren på pumpa kan fungere uten at du har flow (f.eks ved en restriksjon i loopen, eller ved brudd på aksling i pumpa).

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Takk for godt svar :)

 

Jeg bryr meg ikke om CPU blir for varm, den vil jo slå seg av automatisk ved for høy temp.

 

Det jeg er mest redd for er om det skulle begynne å koke så det bygger seg opp trykk i slangene som får dem til å sprekke.

 

Har AiO så er ikke så mye jeg får gjort. Pumpehastigheten rapporteres via USB ledning som er festet redd på en av USB socketene på hovedkortet. Jeg kan lese av pumpe RPM men kun i NZXT CAM (har Kraken X61). Har derfor ikke adgang til pumpesensoren i andre programmer. Eller, det har jeg faktisk ikke testet men tviler på det uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...