Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Pannekakerøre i vasken..


Anbefalte innlegg

Lagde en dårlig runde med pannekakerøre og helte det ned i vasken som jeg alltid har gjort, med varmt vann. Denne gangen gikk det ikke så bra siden det var mer mel tror jeg, og vasken er nå tett. Hva gjør jeg nå? Systemet er ikke helt tett, den andre siden av vasken fungerer fint og er ikke tett. Er plumbo løsningen eller burde jeg vurdere noe sånn her? 

 

https://www.jernia.no/Produktkatalog/Praktisk-hjem/Husarbeid/Avl%C3%B8ps%C3%A5pnere/Avl%C3%B8ps%C3%A5pner-1-liter/p/58009719

Uaktuelt å ringe rørlegger i første omgang, har lyst til å løse dette selv, litt fordi rørlegger er dyrt, men mest så jeg vet hva jeg må gjøre neste gang det skjer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kvinnfolk og vannlås er ikke en bra ting. Du så at hun ikke ville ringe rørlegger, antagelig pga. pris, og det vil nok bli sabla mye mer jobb for rørleggeren hvis Buffy ødelegger avløpet.

Har skrudd rør før så det er ikke det skumleste. Må regelmessig åpne rørene som er koblet til vaskemaskinen og rense ellers blir det vann overalt :p Nå skal det sies at jeg har en del dyr også, blir mye hår.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Mye bedre å bare finne deg en bøtte, skru av vannlåsen og skyll den grundig.

 

Vil ikke det bryte noen lov? Mener å tro at en kjøkkenvask MÅ demonteres av en proff? Eller gjelder det bare montering av oppvaskmaskin?

Fullt lovlig å demontere avløpsrør. Rør med vann under trykk skal du overlate til fagfolk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du bryter ikke noen lov :) vannlåsen er de tykke plastrørene som vannet renner ut av. Ikke de tynne vannrørene, de må du ikke røre.

 

Det er ikke så vanskeligt du finner endel på youtube om du søker på "tett vannlås"

Bare følg med etterpå at det er tett og at du ikke mister noen gummipakninger eller at pakninger blir liggende skjevt.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eg trur ikkje det er mjølet som var problemet denne gongen.

 

Eg trur problemet var at pannekakerøra inneheld rå egg. Når du då spyler ned med varmt vatn så blir egga kokt og du får ein mjølete eggerøre som er alt anna enn flytande.

 

 

 

Nå skal du egentleg ikkje slå ut mat i avløpet, mykje på grunn av at det lett blir tett, men også på grunn av at det tiltrekker seg rotter og at ein får ein bakterieoppvekst som gjer at kloakken lukter meir.

Men dersom du absolutt ikkje vil kaste matavfallet på anna måte så må du være særlig påpasselig på kva temperatur vatnet som du spyler ned med har.

Varmt vatn fungerer greit på på ting som blir stivt når det blir kaldt, slik som fett. Eg seier at det fungerer greit fordi dersom du slår varmt fett ned i avløpet saman med varmt vatn så blir ikkje dine rør tette, men fettet vil stivne og bli hardt når varmevatnet blir kaldt, som då ofte betyr at det tettar seg ein anna plass.

Kaldt vatn bør brukast på ting so blir stivt ved varmebehandling, slik som egg.

 

 

 

Dersom du er heldig så har dette tetta seg kun i vannlåsen der du får til å fikse det sjølv, har det tetta seg lenger nede så må noken stake oppigjen røra. Då er spørsmålet om det har blitt tett i røra til din leiligheit, din boligblokk, ditt nabolag eller kommunens avløpssystem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...