Gå til innhold

Intels «Kaby Lake»-flaggskip vil trolig lanseres på CES


Anbefalte innlegg

Beholder min gamle i5 3570K enn så lenge. Når 6 kjerner, får en overkommelig pris, blir det nok oppgradering. Evt. får en vente å se hva Zen har å by på mtp. pris/ytelse. I verste fall, kan det i alle fall få ned prisene litt hos Intel.

 

Da må du vente til 2018 for Intel mainstream 6-kjerne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fra AnandTech:
 

Aside from the 14+ process offering higher frequencies, the base microarchitecture of Kaby Lake-S, as explained at the release of Kaby Lake-Y/U in September, is essentially the same as Skylake. However, on top of increasing the frequencies, Intel is also adding in Speed Shift v2 which allows for much quicker adjustments in CPU frequency over Skylake (down to 10ms rather than 30ms).

 

Altså nøyaktig den samme arkitekturen med noen prosess- og funksjonsforbedringer. Mulig den integrerte grafikken også får noen forbedringer.

 

Det er med andre ord kun for å ha noe nytt å selge PC-produsentene.

Lenke til kommentar

Så Kaby Lake kan vi likesågreit kalle for Skylake Refresh 2? Med nøyaktig samme arkitektur, og tilsynelatende samme IPC så er jo eneste forskjellen at noen bittesmå forbedringer i prosessen gjør at Intel klarer å pushe frekvensene noe høyere og det er det. Virker som forbedringen i ytelse sammenlignet med Skylake Refresh ene og alene går på økningen i klokkefrekvenser så de yter trolig tilnærmet identisk på samme frekvens. Det må vel være den dårligste forbedringen ved en ny generasjon noen gang?

Lenke til kommentar

På tide Intel startet å få ghz'n over 4.

 

Greit nok at ghz er ikke alt, men somregel i single thread spill osv, så ser man raskt om man spiller på bulldozeren til amd på 4,7ghz, og en 5960x med 3,0ghz(3,5ghz turbo).

 

Du kan ikke sammenlikne en 5960X på 3.0 og den til AMD på 4.7 Ghz på den måten. Selv om det er hele 1.7 Ghz forskjell (base clock), så er Intel sin raskere i spill.

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

 

Core i7-7700K og 1080ti er planen.

 

Og når CPU'en står for dør, og du leser om den og det som er forventet å komme senere, så blir du på værende på gjerdet nok en liten stund, elns.?

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Cannonlake

 

og

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_Lake

 

så:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Icelake

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tigerlake

 

 

Kaby Lake kommer om 2-3 måneder, og for en person som vil oppgradere nå, men som ikke  det enda, så synes jeg man bør vente på Kaby Lake. Selv om den er bare 5% raskere klokke for klokke. Er jo ikke snakk om lange tida det til Januar...

 

For det andre så er ikke Cannonlake ventet før siste halvdel av 2017, og da bare i mobile versoner. Coffee-Lake kommer ikke før 2018 etter det jeg har lest. Så ingen av disse er realistisk å vente på for en person som vil oppgradere PC'n snart.

 

Igjen Kaby Lake er noe annet siden det nærmere seg lansering. CPU ytelse er heller ikke alt. Nye Z270 hovedkort har nyttige funksjoner også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg hører det skal være samme IPC på Kaby Lake og Skylake? Så det er mer eller mindre samme ytelse ved samme klokkefrekvens? Så for de som har "K-modeller" og overklokker så er det strengtatt ingenting å hente?  :dontgetit:

 

IPC forskjellen er nok ikke mer enn 5-12% max. Det som kan være interessant også er hvor godt disse overklokker. En 6700K har 4.0 base og 4.2 turbo. En 7700K har 4.2 base og 4.5 turbo. Siden flere 6700K overklokker stabilt til rundt 4700 Mhz, så kan man jo håpe/drømme om at 7700K klarer det magiske 5.0 Ghz tallet  :cool:

 

Vel lov å håpe :p

 

Det blir ingen IPC-forskjell. 12% kan du se langt etter selv om det hadde vært snakk om en helt ny prosessor

Lenke til kommentar

 

Beholder min gamle i5 3570K enn så lenge. Når 6 kjerner, får en overkommelig pris, blir det nok oppgradering. Evt. får en vente å se hva Zen har å by på mtp. pris/ytelse. I verste fall, kan det i alle fall få ned prisene litt hos Intel.

 

Da må du vente til 2018 for Intel mainstream 6-kjerne.

 

Yup, det er mye mulig, hvis ikke Zen tilbyr god ytelse for pengene. Selv dette er kan være tvilsomt mtp. de få benchmarks som er ute nå. En annen sak er jo at når mainstream er 2 - 4 kjerner, spørs det om optimalisering for flere kjerner er på plass, slik at Coffee Lake muligens sammenfaller med det tidspunkt hvor 6 kjerner + blir mer aktuelt.

Lenke til kommentar

Om du tenker på økt optimalisering og fokus på støtte av flere kjerner i spill og applikasjoner som tradisjonelt er optimalisert for å utnytte enkeltrådytelse så vil nok neppe Coffee Lake forandre så alt for mye på det. Med Coffee Lake så får vi endelig tilgang på noen få "premium" SKU'er med 6-kjerner til "mainstream" plattformen for første gang, så man er ikke lenger låst til HDET "entusiast" plattformen for muligheten for 6-kjerner.

 

Når det er sagt så er det jo ikke sånn at bare fordi man endelig kan skaffe 6-kjerner til "mainstream" plattformen til Intel at det plutselig blir veldig vanlig med 6-kjerner. Det vil jo utelukkende være de dyreste prosessorene som vil tilby 6-kjerner, og disse selger normalt ikke i så alt for stort volum uansett. Og vi vil vel kun få se 6-kjerner til desktop og ikke laptop og der er jo dessverre sånn at desktop står for en relativt liten prosentdel av markedet. Og når det først kommer til laptop så vil det jo være utelukkende myntet på workstation og dyrere gamingmodeller, som igjen selger relativt lite.

 

Så det at noen få prosent, av en allerede ganske så liten del av markedet plutselig begynner å anskaffe endel 6-kjerner fordi det blir endel av Intel sin mainstream plattform vil neppe gjøre så fryktelig mye med relevansen i markedet.

 

 

Grunnen til at vi ikke ser bedre optimalisering mot flere kjerner skyldes vel primært to ting. Det er ikke alt som er så fryktelig enkelt å programmere for effektiv bruk og skalering over flere kjerner / tråder. Og vi har et marked hvor det største volumet av markedet er på bærbare maskiner i prisklassen under 8'000 kr og de fleste sitter på maskiner som gjerne er 2-3år+ gamle. Så godt som ingen av disse sitter på noe mer enn 2-kjerner / 2-tråder, i bestefall 2-kjerner / 4-tråder.

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...