Gå til innhold

[Løst] Kombinere dagpenger med egen nærings drift.


Mato

Anbefalte innlegg

Hei 

 

jeg er i en situasjon hvor jeg muligens kan ta på meg oppdrag som selvstendig , men foreløpig er det snakk om sporadiske oppdrag.  siden jeg per i dag er arbeidsledig og får dagpenger er jeg da ute etter og finne en måte og gjøre dette uten og miste dagpengene , og ikke regne dette som næringsinntekt , så enkelt persons foretak er utelukket sånn sett.

 

som jeg ser det er det letteste og starte et AS for og ansette meg selv i dette , men jeg finner ikke noe klart om jeg kan være eier av et AS og forsatt motta dagpenger, er det noen som har erfaring med dette , nav har noen artikler om dette men de er mere regnet mot de som skal ha en planleggings og oppstart fase noe jeg ikke skal ha , her er et snakk om konkrete oppdrag .

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nav gir støtte i ca 1 år til de som vil starte eget så ta en snakk med de

ja jeg sende et spørsmål om dette til de , men sendte et standardsvar om hvordan man som innehaver av enkeltmannsforetak ikke opptjene muligheten til dagpenger .. det var jo ikke i nærheten av hva jeg spure de om 

 

 

etter det jeg skjønner med og få dagpenger under oppstart så gjelder dette for planleggingsfase og oppstartfase , det må og gjøres en vurdering av bedriften som man selv må leie in folk til og gjøre , nå skal jeg verken planlegge eller ha en oppstartfase , det er heller ikke noe info om som eier at et as kan forsette og være mottaker av dagpenger, men jeg har funnet meg en løsning ved og lever tjenesten min via et konsulent selskap , de tar seg av alt det administrative mot en andel så klart , men jeg tro for min del det er letter da jeg kan jobbe deltid og forsette og få dagpenger så lenge jeg jobber under 50% , målet er jo og få 100% men markedet innen olje og gass er rimelig presset fortiden så alle jobb er bedre en ikke noe jobb.

Lenke til kommentar

Hei.

Jeg startet selv et ENK i vår, og jeg er mottaker av dagpenger. Dette er fullt lovlig (tro meg jeg har brukt mye tid på å undersøke). Når du er mottaker av dagpenger nå du føre opp timene du jobber på meldekortet som du sender inn hver 14.dag. Dette gjelder uavhengig om du jobber gratis, eller om du har timelønn på 1000kr. Dagpenger er beregnet ut fra en timesats og for 37.5t/uke. Om du gjennom ditt ENK har jobbet 10t én uke, så oppgir du det på meldekortet. NAV trekker deg for de 10timene den uken, men du får lønn fra eget ENK.

 

Ble det klarere?

Lenke til kommentar

jeg ville ikke drevet som enk , du mister alt for mye fordeler kontra og ha det som AS , som inntekten din ikke gir deg opptjening til dagpenger om man skulle bli arbeidsledig , og bedriftens gjeld er din personlige gjeld . 

 

når det kommer til og starte AS så faller man inn som grunder hos nav , og da er det ganske mye som skal godkjennes får og få det i boks , men jeg har som sagt funnet meg en løsning som funker for meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...