Gå til innhold

Mine muligheter for boliglån.


Lapidus12

Anbefalte innlegg

Hej!

 

Är en ung man på 24 år med svensk bakgrund som bott i norge i 4 år. Det är nu dags för ett boliglån och jag lurar på en del ting.

Har ett billån sedan innan på ca 350 k (en bil jag brukar i jobbsammanhang)

Jag har 500-550 k i årsintekt, inga övriga lån och krediter.

Vad tror ni om mina muligheter för ett boliglån? En kalkulator på sparebank1 säger att jag är kapabel att låna ca 1.7 mill förutsatt att jag har 15% kontantinsats men jag är lite orolig för att billånet skall trekka ner lånemuligheterna. Detta trots att jag i kalkulatorn skriver in att jag har 350k i samlade lån sedan förr.

Oroar jag mig onödan? Har ett möte med banken på torsdag men hoppas på att någon kan svara av egen erfarenhet.

 

Tack för svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De kalkulatorne er bare en pekepin og gir ofte en lavere sum enn det man får. Det er egentlig bare å vente på møtet, har du med alle papirer som trengs og skrevet et fornuftig budsjett så øker sjansene dine.

 

Som Herr Brun skriver så kan du sende henvendelser til flere banker, det kan være rimelig stor forskjell på hva de gir deg av lån og rente. Å være totalkunde er også en stor fordel i de fleste (alle?) banker.

Lenke til kommentar

Burde ikke være et problem, men hvor langt er du fra å være ferdig med billånet? Ikke det at jeg tror det har noe å si da det på en måte er noe du må ha. Du har jo 27-28.000,- igjen i måneden og i følge SIFO's satser + noe pålegg fra banken så har du vel ca 12-15.000,- til overs for å betale på et boliglån. Sjekk selv med kalkisen dems :)

http://kalkulator.referansebudsjett.no/php/standard.php

Lenke til kommentar

Tack igen för svar. Jag har för avsikt att låna ca 1.5-1,7 mil så i teorien skall detta gå fint. Har ca 200 000 i kontantinsats så jag må få lös lite mer kontanter innan jag kan köpa.

 

Billånet är på 350 i dags dato så det är en del igen på det. Siktar på att få ner det en del efter att jag har köpt bolig och kan begynna stoppa in lite cash i billånet.

 

Min sambo är student och har en del inkomst hon också, hon kommer ikke stå som medlånetaker då hon tar studielån och får månedlig en summa pengar av en familjemedlem. Ca 11 tkr.

Har detta någon positiv inverkan på lånet eller är det helt utanför reknestykket?

Lenke til kommentar

Det er ikke sikkert at du trenger mer egenkapital. Den grensen er fleksibel og det er en del som får relativt store lån uten egenkapital i det hele tatt. Det handler om et godt forhold til banken og at man kan vise til langvarig stabil og god økonomi. En som har 1M i lønn kan brått få mindre lån enn en med 500K, selv om det er ganske usannsynlig.

 

Alt i alt så er det opp til banken og din evne til å snakke for deg og dokumentere økonomien din. Er du langvarig kunde så har banken en god oversikt over økonomien din selvfølgelig som kan gjøre det enklere å få lån.

 

Edit; Så vidt jeg vet så har økonomien til samboeren lite å si så sant du ikke forsørger henne. De tar ikke med hennes evne til å betale "husleie" i regnestykket siden det er du alene som har ansvaret.

 

Har man en tomannsbolig el.l. så regner de en relativt lav leiepris og kun 10 måneder i året, var hvertfall slik i min bank når jeg sjekket for en del år siden.

Endret av SlikGårNoDagan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...