Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvitevarer.....Villråde


Anbefalte innlegg

Hei, 

 

Vi holder på å bygge nytt hus og har bestemt oss for å fornye alle kjøkkenhvitevarer :)

 

Vi har bestemt oss for 2 stk stekeovn (1 med damp begge med pyrolyse) 1 oppvaskmaskin, kombi kjøleskap (frys nederst), og induksjonstopp. 

 

Vi er heller ikke på jakt etter billigvarianter. 

 

Da begynner problemene. 

 

Skousen psuher Bauknecht og Blomberg. Begge deler påstår de er best. 

Elkjøp pusher Electrolux

Lefdal pusher Electrolux (er jo samme som elkjøp)

Expert pusher AEG

 

Ser at både elkjop,lefdal og expert får inn samsung Chef serien som virker veldig bra. 

 

Så er jo det store spørsmålet. Hva i alle dager skal en velge. 

 

Noen som har erfaring fra litt toppsjiktet på de forskjellige merkene og har noen anbefalinger ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-245639

Jeg er Miele-fanboy, så da er jo det min anbefaling. Ene og alene fordi den gangen jeg har trengt deres kundeservice så var responsen langt over hva jeg forventet. Da var det belgen i vaskemaskinen som tok kvelden, på en måte Miele lett kunne sagt var min feil og mitt ansvar. Den ble byttet prompte, med tekniker hjem og full pakke, uten å koste meg en krone.

 

Ellers er mitt generelle råd å finne ut hvilke funksjoner er det som er viktige for DEG. Hva er det som gjør at DU sitter i sofaen, tenker på hvitevarene dine og du bare kjenner den der fornøyde følelsen i kroppen. Og så kjøper du noe laget av de store. Miele, AEG, Siemens, Electrolux.

Lenke til kommentar

Har en bekjent som driver service på hvitevarer og han sier selv han aldri vil kjøpe annet enn Siemens eller Bosch stekeovn og platetopp. Det er anbefalinger alle i min familie har fulgt og alltid vært fornøyd uten noen problemer. Miele er også anbefalt når det gjelder oppvaskmaskin og vaskemaskin.

 

Samsung har jeg blitt anbefalt å styre unna, og det gjør jeg også etter å ha sett mye trøbbel med side-by-side kjøleskapene derfra hos et par venner.

Lenke til kommentar

Støtter ha litt over her. Vil man ha noe ekstra, så kjøp Miele. Ellers er det et godt råd å se på produktene og finne noen man liker fra de store, kjente merkene.

 

Når det gjelder merker og produsenter, så er alle store og mer og mer blir slått sammen...

Gaggenau og Neff eies av BSH (Bosch/Siemens som skla være størst på hvitevarer i Europa) og er teknisk tilnærmet identisk med Bosch og Siemens sine dyrere modeller bortsett fra designelementer.

AEG og Electrolux er samme konsern, lages på samme stedene og er som oftest identiske. Expert fokuserer på AEG, mens Elkjøp/Lefdal fokuserer på Electrolux.

Bauknecht er en del av Whirlpool (som påstås å være verdens største på hvitevarer) og markedsføres som litt finere/bedre enn Whirlpool, men mye likt.

Blomberg lages av Beko (som er en av de største produsentene i Europa) og markesføres som høyeste kvalitet i konsernet sammen med Grundig hvitevarer.
Samsung er et stort konsern som produserer nesten alt mulig, og begynner å bli store på hvitevarer. Noen skryter veldig av dem, mens andre har litt varierende erfaring.

Endret av Mr D
Lenke til kommentar

Her jeg bor nå er alle hvitevarer Siemens. God kvalitet, og koster litt mindre enn statusmerkemodeller med samme egenskaper. Der jeg bodde før hadde jeg Asko induksjonstopp, aldri noe tull. Hadde 2 Gorenje stekeovner, her feilet hengslene på begge (dørene lukket ikke inntil, ble stående på gløtt), og den ene begynte å steke ujevnt. Byttet til Bosch, funket feilfritt. Har mye dårlig erfaring med Electrolux, har hatt feil på 2 kjøleskap, 1 oppvaskmaskin og 1 vaskemaskin, så jeg kjøper ikke det merket mer. Det jeg har hatt fra Baukneckt og Whirlpool har stort sett vært bra. Har hatt et LG side-by-side kombiskap, her måtte den ene døren byttes. Har hatt en vaskemaskin fra Panasonic, her måtte pumpen byttes innen et år.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte alt helt nytt i fjor. -Havnet da på den nye serien til Siemens, men angrer nå litt på at jeg ikke kjøpte Bosch pga betjeningen. (Utrolig klønete å bruke den nye senterknappen de har på toppmodellene i forhold til tidligere design)

 

Miele var egentlig uaktuelt p.g.a dobbel pris, men bortsett fra det så liker jeg de nye produktene deres.

 

Ville egentlig holdt meg unna elektrlux-konsernet på dette, men de har jo kommet med en del nytt det siste året som ser ok ut.

 

Ellers ville jeg tatt en titt på NEFF - de har masse kule produkter men oppdaget de etter at jeg hadde bestemt meg for Siemens.

 

Jeg kjøpte mine fra Kjøkkenskredderen. - Dersom det du skal ha ikke passer inn i pakketilbudene fra kjedene så tror jeg ikke du får noe bedre tilbud i Norge. - Spør om å få bestille når de skal på boligmesse så får du litt ekstra rabatt.

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...