Gå til innhold

Snart kan bilen fortelle deg hvor lenge det er igjen til grønt lys


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva skal det være godt for?

Kan forstå det i et autopilotsystem der bilen selv kjører og kan tilpasse energibruken i forhold til trafikklys, men å gi den infoen til et menneske som kjører høres ut som oppskriften på katastrofe.

 

I norsk utkant kan en fort lage en ferge-app med noe lignende. Dataen i bilen forteller deg at du når siste ferge om du holder 100km/t i gjennomsnitt. Det blir trygt for oss som ofte tar ferge og ser vanvittige forbikjøringer de siste 30Km før fergen hele tiden.

 

Utrykkningspersonell i USA har denne funksjonen, som tillater de om å skifte lys, tror vi har dette i Norge også, men hva skal sivile med den?

 

I tillegg så er vel de fleste trafikklys i Norge basert på mengde trafikk, ikke faste intervaller?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ved noen store lyskryss i andre land finnes det jo en egen nedtellingsskjerm som viser hvor lenge det er til lyset skifter. Det fine med slike er at de ikke er avhengig av spesiell teknologi i bilen.

 

Det finnes mange grunner til at det kan være kjekt å vite hvor lang tid det er igjen til lyset skifter. Hvis det er få sekunder kan man f.eks. tilpasse farten slik at man ikke trenger å stoppe helt før det blir grønt. Eller hvis det er lang tid igjen til det blir grønt kan man stoppe motoren for å spare omgivelsene for eksos, og man trenger ikke nistirre på lyset før det begynner å nærme seg skifte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...