Gå til innhold

Ingen tvil: Verden har kun én fornybar-supermakt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hvordan i all verden fornyer man "fornybar energi"? **

 

Det er ei forkorting for "energi konvertert frå naturleg fornybare energikjelder". Til dømes vind, sollys, etc. Fornybar fordi energikjelda alltid er der, og du kan velje om du vil konvertere ho eller ikkje. (I alle fall so lenge sola har drivstoff. Når det tek slutt har vi større problem å ta oss av.)

 

PS: Dei som hevdar at kol og olje er fornybart tek feil. Kol og olje stammar frå enorme skogar som levde før det fanst organismar som kunne bryte ned Lignin (til dømes råtesoppar). Dermed vart skogen liggjande medan ny skog vaks oppå, og vart til tjukke lag med treverk som til slutt hamna under lag på lag med sediment og stein og komprimert til kol og olje. No vert dau skog nedbroten naturleg, og karbonet går attende til atmosfæra mykje fortare. Difor er det svært lite av dagens skogar som nokon gong vert til kol eller olje.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Fornybarsupermakten er vel Norge TU. Vi har en fornybarandel milevis over Kina!

 

Norge har omtrent 100% fornybar strøm, men strøm utgjør bare vel 50% av energibruken. Transport, industri, landbruk, oljevirksomhet og oppvarming bruker mye fossil energi. Vi mangler omtrent 100TWt på å være selvforsynt med fornybar energi (strømproduksjonen er ca 130 TWt i gjennomsnitt).
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ettersom vannkraft ikke er med burde man heller bruke begrepet "Ny fornybar".

Det kan være gode grunner til å utelate vannkraft fordi dette er en moden industri som vokser noen prosent i året, og ikke har potensiale til å dekke jordas energibehov.

Sol og vind er små energikilder idag, men de vokser eksponensielt med en doblingstid på 2-4 år. Begge, hver for seg, har også potensiale til å dekke hele jordas energibehov.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...