Gå til innhold

[Løst] Er det mulig å ha annenhver farge på rammene mellom tabellrader?


Anbefalte innlegg

Altså ikke annenhver farge på bakgrunnen til radene. Jeg har en tabell for å starte radiokanaler i huset som på mobiler må flyttes et godt stykke hvis man skal til en av kanalene litt lenger uti rekka. På mobil i portrettmodus ser jeg egentlig bare av og på for forsterkene, og volum opp og ned, og det er foreløpig 10 radiokanaler til høyre for det. Det går an å zoome ut , men da blir skriften liten. Hvis jeg kunne brukt ulike farger på rammene (borders) mellom radene, ville det vært mye lettere ikke å komme ut av det (det er 20 soner i huset, så kolonnene er også ganske lange). Er dette mulig med CSS? Jeg har bare funnet fram til annenhver farge på bakgrunnen, og det blir ikke like pent.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Best ikke å lenke til siden, da risikerer jeg at en eller annen luring klarer å hacke passordet og slår på NRK Jazz midt på natta på full guffe! :rofl: Men sånn ser det ut nå, på pc. Du kan tenke deg hvordan det blir på en mobilskjerm med begrenset bredde.

 

post-24308-0-95635300-1459845192_thumb.jpg

 

Edit: Jeg har lagt inn sonenavnene i begge ender fordi det var så lett å gå seg bort på mobiler, men det hjelper bare til en viss grad.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Jeg skulle forresten også gjerne lagt inn like bakgrunnsbilder i hver celle i kolonnene, så jeg kan legge inn radiokanalens logo som bakgrunnsbilde og så ha en gjennomsniktig knapp istedenfor den røde. Er også mulig?

 

Edit: Det går så vidt jeg kan finne ut ikke an å bruke knapper med kanallogoene, for knappene i dette systemet er programmert med sonen som utgangspunktet, ikke kanalen. Selve LUA-programmeringen bak siden har jeg bare gjort delvis selv, og jeg har mistet kontakten med han som visste hva han gjorde...

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Jeg har eksperimentert litt mer og fant ut at det fungerer egentlig greit med å legge selve radene med farge annenhver når jeg kjører fargen forholdsvis gjennomsiktig (background-color: rgba(000,0,0,0.2) - så 20 % ugjennomsiktig). Dette ser ikke så verst ut, syns jeg:

 

post-24308-0-36599700-1459851539_thumb.jpg

 

Dermed er det noe lettere å følge med på hvilken sone man er i. Det beste ville vært om jeg fikk til å låse den andre kolonnen med denne koden:

#radiotabell td:first-child + td {
position: fixed;
width: 80px;
height: 46;
}

Men det gir et veldig snålt resultat:

 

post-24308-0-21172000-1459851918_thumb.jpg

 

Jeg får bare låst den for vertikal scrolling, ikke horisiontal. Dette ligger nok litt over mitt hode. Hvis jeg kunne få til det, pluss bakgrunn som viser radiokanallogoen i kolonnene, ville den vært utrolig lett å navigere i. Er det noen som har en idé til hvordan det kan gå an?

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Takk for forsøket, men som det står i første innlegg er det annenhver farge på rammen mellom radene, ikke bakgrunnsfargen jeg var ute etter. Men jeg skal prøve meg med den fra kjell.haxx.se først og se om den kan funke i mitt oppsett. Gjør den det, er det enda bedre.

Lenke til kommentar

Takk for det. Problemet mitt er at det er så mye dynamisk i tabellen at det bare blir rot når jeg prøver noe... :hm: Som regel fører det til at tabellen ikke vises i det hele tatt. Jeg lurer på om jeg må prøve om jeg kan få delt opp tabellen i tre, for første rad, første kolonne og dataene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...