Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utkastelse


rsun

Anbefalte innlegg

Jeg har mistet min kommunale jobb og kontrakten til min kommunale bolig går ut snart. Jeg har ikke lykkes å få tak i en ny jobb og siden jeg da ikke har noen fremtidig fast inntekt å vise til et det vanskelig å finne seg en ny leilighet. Kan kommunen kaste meg på gata?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommunen kan starte på prosessen for fravikelse straks du misligholder husleiebetalingen. Men, dette er en prosess som tar noe tid så det vil ikke skje umiddelbart. Se https://www.politi.no/tjenester/tvangsfullbyrdelse/krav_pa_annet_enn_penger/fravikelse_utkastelse/ for ytterligere opplysninger om prosessen.

Erfaringsmessig lønner det seg å gå i dialog med utleier snarest mulig, særlig om det er økonomiske problemer av midlertidig karakter.

Lenke til kommentar

 

Kommunen kan starte på prosessen for fravikelse straks du misligholder husleiebetalingen.

Det er jo ikke snakk om mislighold av husleiebetaling, men utløp av avtalt leietid.

 

 

Så ikke den posten.

 

Ved tidsbegrenset kontrakt må utleier sende leietaker en flytteoppfordring, senest innen 3 måneder etter utløpt leietid. Dette kan også gjøres før kontrakten utløper.

Flytteoppfordringen kan kombineres med varsel i hht. tvangsfullbyrdelsesloven § 4-18, men må da sendes etter leietiden har utløpt.

 

Uansett vil det nok være en fordel å søke dialog med kommunen (utleieren), for å søke løsning. Kommunen ønsker sjelden gjennomføre fravikelser.

Lenke til kommentar

Du må fyrst sjekke muligheitene til å forlenge leigeavtalen.

 

Parallellt så bør du også undersøke med NAV om leige av ny bolig. 

Når du står utan bolig så kan du ha rett til støtte frå NAV til å betale husleige, sjølv om NAV og kommunen inngår som ein del av det offentlege så er det fortsatt forskjellige partar.

 

Det er viktig at du skiller mellom dei forskjellige offentlege etatane slik at alle partane får den same informasjonen. Så dersom du informerer kommunen om din situasjon så er det ingen automatikk i at dei andre etatane får den same informasjonen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...