Gå til innhold

Svakt signal trådløs


Anbefalte innlegg

Hei, flytta inn i en ny leilighet nå(jeg leier) og i annonsen så var det reklamert med fiber og 100mb/s, men tror ikke huseieren er helt klar over hvordan det fungerer helt.. Routeren er i leiligheten over, og det er 3 leiligheter på samme router, jeg har ikke signal på 2 av rommene, og jeg får opptil 2-3mb/s og 160ping på det beste i stua.. Dette er dog bare med telefon/ipad, har en stasjonær pc som skulle hatt nett, samt en tv, så jeg lurer på om det er en eller annen router/dings med veldig god antenne som kan fungere som en slags repeater uten at det går ut over hastighet/ping så mye?

Noen tips folkens?

 

Takker for svar:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beste hadde absolutt vært om huseier hadde fått rotet seg til å legge opp nettverkskabler til begge leilighetene, så en kontakt i veggen der du kan koble deg på, evt bare en kabel som er klar til bruk (risikabelt siden sukkerbiten ikke tåler noen ting).

 

Så kunne du koblet på din egen trådløse router eller lignende som gir deg ditt eget nettverk uten at de andre får tilgang til dine pc'er pga. brannmur i routeren.

 

Et alternativ med mindre kabler og mas er powerline, men dette fungerer ikke i nærheten av det en nettverkskabel kan gi.

 

Et annet alternativ er repeater, men da vil du oppleve veldig varierende ping responstid siden det mest sansynlig er flere andre brukere på den routeren hos huseier..

 

Et siste alternativ er at du skaffer deg egen nettlinje så slipper du problemstillingen med at alle de andre brukerne sluker all kapasiteten som deles på minst 3 personer.

Lenke til kommentar

Du kan bruke en client/bridge som du setter et sted med god dekning. Denne kan du så koble til en swich og/eller aksesspunkt for å dele nettet videre.

 

Dyrere enn ren repeater men du mister ikke hastighet.

 

https://www.komplett.no/product/751411/datautstyr/nettverksprodukter/range-extender/asus-ea-n66

 

Edit: Selvsagt ikke så bra som kabel men har testa denne løsningen selv og der fungerte det meget stabilt.

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Noe som er greit å tenke på er at en del routere ikke fungerer godt med OpenWRT (trådløs funker ikke). Så om du har interesse i å legge inn OpenWRT så ville jeg ha sjekket produktsiden deres (bruk google). TP-Link har noen som fungerer godt, det samme har Asus. Og så har du Linksys WRT1200AC som er et godt alternativ, bedre enn originale WRT1900AC (som nå har fått v2, samt en ACS-modell som ligner veldig på WRT1200AC).

 

Og er det Altibox de så er sjansen stor for at det bare er ét uttak for internett, så de vil trenge en switch eller router for å få flere kablede uttak (vet ikke med konkurrentene). Når det er sagt så fungerer jo en trådløs repeater bedre enn ingenting, spesielt i ulike etasjer da signalet er best i etasjen WLAN-punktet står. Og en god router er en god investering uansett, spesielt om det er en populær OpenWRT-router.

 

Et godt repeater-oppsett vil fungere godt med lav ping. Men det har mye å si med både utstyr og dekning - dog også din egen maskinvare (dårlige nettverkskort kan skape mye trøbbel).

Endret av AdNauseam
Lenke til kommentar

Routeren internet kommer inn i pleier å ha noen LAN kontakter. Det enkleste er å koble en TP-kabel inn der og trekke den til leiligheten. Husk å sette på DHCP-server på TP-LAN i routeren hvis du ikke får nett.

Problemet er ofte at du har én internettkontakt og 3 TV-kontakter.

 

Ang. det med splitter, så vet jeg ikke helt. Du tildeles jo én IP, deres node er jo satt opp til at du skal ha et punkt. Så tror ikke du kan gjøre det.

Lenke til kommentar

Problemet er ofte at du har én internettkontakt og 3 TV-kontakter.Ang. det med splitter, så vet jeg ikke helt. Du tildeles jo én IP, deres node er jo satt opp til at du skal ha et punkt. Så tror ikke du kan gjøre det.

Ser poenget ditt. Det er mulig å gå rundt det og mate en normal trådløsrouter med f.eks Altibox sin ZyXel. https://www.altibox.no/installasjon-asus-ruter/zyxel

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte meg trådløst nettverkskort på stasjonær pcn, og jeg får hastigheter oppi 50mb og lav ping her nå, vet enda ikke hvor konstant dette er, (har brukt det en times tid) eller om det faller ut av og til, men ser ut til at det går bra:) så i teorien hvis den bridgen har like bra eller bedre antenne enn nettverkskortet jeg kjøpte nå så skal jeg kunne få like bra fart/ping som jeg har nå?

Lenke til kommentar

da blir det nok investert i det :)

 

en ting til, Jeg har ett coax uttak på stua, hvor jeg har ett tv/tele/DATA uttak, jeg bruker tv uttaket og jeg får gratiskanaler på tvn i antennekvalitet, lurer på om det DATA uttaket kan brukes? jeg har aldri vært borti at noen har brukt DATA uttaket på tv-kontakter, ei vet jeg hvordan det fungerer egentlig, må vel ha ett eget abonnement med canal digital og lignende for å få brukt det?

Endret av skrujern123
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...