Gå til innhold

Søke jobb jeg takket nei til tidligere


oglabar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

 

 

Hvorfor skal du ikke søke på stillingen bør du heller stille deg. Selvfølgelig vil de sikkert ha deg dersom du fikk tilbud tidligere! Det som er viktig i denne forbindelse er som du sier; ordlegg deg på en måte som gjør at de ikke nøler på at du er den riktige, samtidig kan du vel vektlegge at du angrer på at du ikke sa ja til jobben i første omgang, og at du mener at du kommer til å passe godt inn. 

Lenke til kommentar

Jeg fikk et jobbtilbud for noen år siden jeg takket nei til, noe jeg har angret på senere. Nå ser jeg at samme firma har utlyst en lignende stilling. Er det noen vits i å søke denne jobben? Hvordan ordlegger jeg meg i så fall for å ha best mulig muligheter? På forhånd takk for innspill.

 

Tviler faktisk litt på at de husker deg om du ikke har hatt noe med arbeidsgiver og gjør utenom 1 intervju for noen år siden :) så søk i vei, kan uansett ikke skade.

Endret av Xenophia
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg vil tippe det blir vanskelig dersom du ikke kan overbevise dem om at det var noe som gjorde det umulig for deg å ta den første stillingen. Ellers vil de jo bare tro at de er ditt 2. valg og at du vil hoppe av så fort du får et annet tilbud.

 

Ikke når det er gått år?

 

Det bør være uproblematisk å søke. Hvis noen husker deg og du får spørsmål om det, kan du bare fortelle kort hvorfor det er riktig for deg å jobbe for dem nå i motsetning til sist gang. Det verste som kan skje er at du ikke får jobben. Og da står du ikke noe verre til enn nå.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Av og til må man krige litt for å få den "perfekte" jobb, og det er det du skal gjøre. Hvis du ikke benytter sjansen nå, kommer du aldri til å gjøre det. Hvis du vet du skal snakke med personen som kontaktet deg sist, så gjør litt forarbeid slik at du klarer å ordrette deg på en bra måte.

 

GL.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

Spørsmålet er om jeg skal nevne at jeg fikk tilbud om jobben for noen år siden. Det er en relativt liten arbeidsplass, og jeg føler meg ganske sikker på at sjefen husker meg (samme mann som sist). Så føler nesten det er bedre å forklare situasjonen i søknaden...eller er dette dumt?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

 

 

Nei, ikke gjør det. Send en helt vanlig jobbsøknad, og se om du får napp. Dersom de kontakter deg og vil ha et intervju, så kan du ta det opp, men husk da å forbered deg på forhånd med hva du eventuelt skal si. 

Lenke til kommentar

Dersom dei i det heile tatt husker deg så vil dei nok gjerne vite kvifor du takka nei, så du bør forberede eit svar på det. Ikkje fordi arbeidsgiver har eit stort behov for å vite det i forhold til denne jobbsøknaden, men eg reknar med at dei gjerne vil vite kva dei tapte ut på.

 

Ein seriøs arbeidsgivar vil uansett ikkje holde dette mot deg, dei veit at det er fri konkurranse på arbeidsmarkedet. Dessutan kan det være andre grunnar til at du valgte dei vekk for nokre år sidan. Dersom du valgte den andre arbeidsgivaren fordi arbeidsstedet låg nærmare din bustad så er det noko anna enn dersom dei f.eks framstod som ein dårlig arbeidsplass.

 

Den einaste faren her er dersom det her er snakk om ein litt meir useriøs arbeidsgiver som av ein eller anna grunn held dette mot deg, men då er dette uansett ikkje ein arbeidsgiver som du ønsker å jobbe for.

Lenke til kommentar

Jeg endte med å nevne det. Som noen skrev er det verste som kan skje at jeg ikke får jobben. Tror vel egentlig ikke jeg får den heller (men nå er jeg ganske pessimistisk). Det er et forholdsvis lite firma, og sjefen er den samme, så jeg føler meg sikker på at han husker meg. Det ville ha vært rart å ikke nevne det.

Lenke til kommentar

nå er engang arbeidsmarkedet sånn at det er slik at noe som ikke passet deg for 2 år siden er perfekt i dag , sånne ting vet de som driver med rekruttering.  det langt fra uvanlig at man kan jobbe en plass for og slutte og så ende opp tilbake på samme plass igjen etter noen år, man jobber der man får best tilbud og flytter på seg ved behov .

Lenke til kommentar

I mine ører så høres "valgte feil" ut som en helt legitim årsak til at man prøver igjen. Si du har prøvekjørt to biler og du velger en fremfor en annen. Senere finner du ut at alle duppedittene og den store plassen ikke var så nøye for deg og du vil heller ha en litt mindre bil med større motor. Det er lov å ombestemme seg/angre ;-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...