Gå til innhold

Nvidia Shield Tv - Tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, du får Sky Sports 1-5 og mange andre sportskanaler. Koster litt i mnd da, men uansett mye billigere enn å ha både Sumo til PL og Viaplay til CL.

 

http://www.ntv.mx/?c=2&a=0&p=74&item_id=34&type=tv

Syntes dette er interessant, selv om jeg egentlig er på vent etter Apple TV.

 

Er det slik at du får full dekning for all sport med denne pakken og det funker helt problemfritt uten de store oppstartsproblemene?

Dvs at jeg kan skrote Viaplay og Sumo om jeg er happy med engelske kommentatorer og sendinger?

Endret av Gjaevert
Lenke til kommentar

Du får sett det meste av fotball og sikkert annen sport også, men det har ikke vert helt problemfritt for meg. Forrige helg gikk alle Sky-kanalene ned rett før kampstart. Men det var bare å velge NBC Sports eller en annen kanal så fikk eg sett det eg ville uansett. Det hender også at eg må starte streamen på nytt da den stopper opp. Kvaliteten er ok, men ikke like bra som Sumo. Viaplay har eg bare dårlige erfaringer med og kommer aldri til å betale for det igjen. Beholder nok Sumo så lenge eg har kampanjeprisen 124 kr. Men nå er vi egentlig way off topic.. :)

Endret av Kleivis
Lenke til kommentar

Ja takk for svar, kjekt å vite.

 

Jeg var egentlig helt innstilt på AppleTV da det virker som alt er godt tilpasset Apple brukere og at det er enkelt.

Men er veldig moro med noe litt mere kraftfullt, spesielt også mulighet for 4K.

 

Men siden jeg er grønn på chromecast og sånt(Ikke hatt Android på lenge).

Er det helt uproblematisk for en iPhone brukere å bruke et Android-basert mediesenter?

Forstår at jeg må kjøpe til i Google Play og bruke andre kontoer på en del ting. Men utenom det skal det meste bære plankekjøring for standardting?

(plex, Spotify, youtube++).

 

Og denne castingen av ikke-støttede apper er helt enkel og grei?

Lenke til kommentar

Høres jo unektelig bra ut denne.
Mine største bekymringer er at Play Store blir hengene etter på App-kbalitet og oppdateringer kontra Apple Store.
Syntes veldig ofte at spesielt Norske apper, typisk Sumo, Viaplay, TVNorge Play, Nrk osv er ett hakk etter på Android.

Har noen av deres testet feks TV2 Sumo appen om denne er oppdatert og flyter like bra som på Apple?
(Tenker spes. streaming av PL)

Lenke til kommentar

Deler din bekymring når det gjelder apps. Av de du nevner er det bare NRK som har app til Android TV, men den fungerer heldigvis veldig bra. Viaplay, HBO Nordic støtter chromecast. Det gjør på papiret TV2 Sumo også, men det fungerer hvertfall ikke hos meg. 

 

Det er mulig å legge inn apps manuelt på boksen uten å gå via Play Store, men da må du få tak i .apk fila. Eg har nettopp lagt inn HBO Nordic og TV3 Play på denne måten, men siden appene er beregnet på mobil kan det være svært kronglete/umulig å navigere. Er avhengig av tastatur/mus. Kvaliteten var heller ikke tilfredstillende sammenlignet med casting.

Endret av Kleivis
Lenke til kommentar

Fikk meg en shield i dag :)
So far so good, men prøver å kjøre steam spill fra PCn, får lyd men ikke bilde.

Har 3skjermer på PCn, prøvd litt forskjellige instillinger, spillene dukker opp på PCn men ikke på TVn

 

 

edit: Ser ut til å være lokalisert ned til ett bestemt spill.

Edit2: Morro når man har en 40/40 linje og får beskjed på netttesten av man kan oppleve lag eller hakking :p

skulle vell hatt en 80/80

Endret av Svar
Lenke til kommentar

Fikk meg en shield i dag :)

So far so good, men prøver å kjøre steam spill fra PCn, får lyd men ikke bilde.

Har 3skjermer på PCn, prøvd litt forskjellige instillinger, spillene dukker opp på PCn men ikke på TVn

 

 

edit: Ser ut til å være lokalisert ned til ett bestemt spill.

Edit2: Morro når man har en 40/40 linje og får beskjed på netttesten av man kan oppleve lag eller hakking :p

skulle vell hatt en 80/80

 

Det går vel ikke på internett linja di, men WIFI'n din.

Trekk en kabel til Shield'n så går det bedre.

Lenke til kommentar

Takk for tipset, men jeg bruker kabel :)

Linjen blir målt til litt over 40, noe som stemmer.

Så vidt jeg kan se må man ha minimum 25 og helst over 50 for å bruke Nvidia grid.

 

Kjøre STEAM spill fra PC lokalisert på LAN har ingenting med disse requirements og gjøre.

Da er det snakk om og streame spill over internett.

 

Dette står på stream fra egen PC:

 

http://shield.nvidia.com/support/nvidia-android-tv/faq/1

 

Routers: 802.11a/g router (minimum). 802.11n or 802.11ac dual band router (recommended). Check out a list of NVIDIA GameStream™-ready routers. 

Lenke til kommentar

Fikk 16GB-versjonen i går.

Er det lov å si at man er litt skuffet?

 

Skuffelse/glede henger selvsagt ofte sammen med forventningene, og kanskje jeg hadde gale forventninger...

 

Jeg kjøpte denne primært for å bruke den som mediaboks, for å kompensere for litt manglende smart-tv-funksjonalitet på tv-en vår.

Ja, "vår", så wife acceptance factor spiller også inn, ikke bare på hvordan boksen ser ut men hvordan den fungerer.

 

Den første skuffelsen, som er nevnt tidligere i tråden her, er at det ikke følger med en nettbrowser. Det tok meg mange minutter før jeg innså at det faktisk ikke går an å surfe på nettet med den out-of-the-box.

Jeg må si jeg hadde tatt det for gitt at det i Android TV fulgte med en versjon av Chrome som skulle fungere med fjernkontroll/controller.

 

Dermed bar det inn i Google Play, og der var det relativt dårlig med utvalg av apps, synes jeg. Nesten litt nostalgisk for en som har hatt Android-telefon siden 2008, jeg husker fra den gang at jeg hadde rimelig god peiling på alle tilgjengelige apps i Market ;-)

Det var heller ingen gode sorteringsmuligheter eller å se hvilke apps som var best/dårligst (basert på flest nedlastinger, feedback/score, etc.), men "heldigvis" var det såvidt jeg husker bare én enslig nettbrowser tilgjengelig så da var jo valget enkelt.

Og den så jo ikke bra ut!

Men, men...

 

Så husket jeg vagt at jeg hadde hørt om muligheten for å sideload'e apps, men fryktet at jeg da måtte root'e boksen.

Heldigvis var det en app tilgjengelig som støtter dette (Sideload Launcher, var det ikke?), så etter å ha installert denne så fant jeg ut at det beste var å gå inn på min PC, inn på Google Play, finne ønskede apps der, og så sende dem til Nvidia Shield - de som lot seg sende dit, da. En del apps lot seg skuffende nok ikke installere, som f. eks. Gmail, Inbox for Gmail, Google Calendar, som alle kunne ha vært kjekke å ha tilgang til på TV-en. Men det kommer kanskje senere.

 

Tilbake til WAF - målet mitt er at kona skal kunne bruke denne også. Mitt neste steg er derfor å se hvordan laucnher'en kan tilpasses eller byttes ut. Noen som har peiling?

For å gjøre boksen så brukervennlig som mulig, så bør startsiden (launcheren) kunne tilpasses på linje med en normal Android-launcher, der man får store flotte ikoner for de relevante apps'ene, og andre ting kan skjules bak en menyknapp el.l.

På den måten kan man bli møtt av en clean forside med knapper for NRK (kudos til NRK som har app ute for Android TV!), YouTube, og andre ting, mens man f. eks. kan samle spill i en folder, og annet i en annen folder eller bak en meny.

I den sammenheng skulle jeg ønske det gikk an å "løfte" ut de sideload'ede app'ene som ligger i Sideload Launcher) slik at de blir synlige på forsiden av hovedlauncher'en.

 

En annen skuffelse er at den, så vidt jeg klarer å se, ikke ut av boksen kommer med en faktisk mediaplayer for media jeg har lagret et annet sted på LAN-et. Joda, Plex funker så lenge Plex kjører på den andre maskinen/NAS-en, Kodi skal vel funke (jeg har ikke noe særlig erfaring med XBMC) uten at jeg fant noe sted der å angi min NAS som kilde), men uten at jeg har noen erfaring med f. eks. Apple TV så hadde jeg håpet på en litt snasen wizard-tilnærming som det hadde luktet litt Apple av, av typen "Hei. Skal jeg søke litt rundt på nettverket ditt og se om jeg finner noen media-filer du vil kunne vise fram her, eller vil du angi en adresse selv?"

Jeg får se hvor konevennlig jeg klarer å få ES File Explorer, MX Player, eller andre ting til å bli, men et typisk user case vil nettopp være at kona vil kunne vise fram familiebilder etc. når hun har venninner på besøk - casting er greit nok for media fra hennes egen mobil, men nå har vi alle bilder og videosnutter liggende på en Synology-boks så målet mitt er definitvt at innholdet der skal bli tilgjengelig på Shield-en på en brukervennlig måte!

 

Hva mer?

Dette får kanskje holde foreløpig, jeg vet at plattformen Android TV helt sikkert vil utvikle seg videre og at sikkert en del av de tingene jeg nevner enten lar seg fikse nå eller så vil det bli fikset.

Jeg gleder meg til å utforske den mer i kveld.

 

Jo, forresten, jeg har en del trøbbel med å laste ned apps og spill via Play, får bare melding om waiting for network eller slikt. Den er koblet på et GB LAN, og jeg sitter på fiberlinje, så det skal ikke stå på linje/signaler.

Lenke til kommentar

Bruker kodi selv, og det fungerer veldig bra. Lett og sette opp også? Hva er det du ikke får til?

 

Jeg har altså ingen erfaring med Kodi/XBMC, så de få minuttene jeg var inne og kikket så fant jeg ikke noe valg for å definere en mediakilde et annet sted på nettverket.

Jeg hadde også håpet at jeg kunne legge til ting (snarveier, ikoner, etc.) på "Kodi-forsiden", f. eks. til noen av de "tv-kanalene" jeg la til (husker ikke hva dette het, var det addons?).

 

Skal se mer på det i dagene som kommer, men har du kjappe tips så tar jeg gjerne i mot!

Lenke til kommentar

Fått satt opp Kodi på min også, mot film/serie sharet på NAS, har fordelt der ting inn i 4-5 mapper, som jeg har fått mappet opp riktig på Kodi og alt fungerer som det skal :)

 

Bra, da vet jeg at det skal funke, da var det bare jeg som var litt harelabb da jeg gikk igjennom opsjonene i går...

 

 

Play store på shiled ser ut til å filtrere ut apper som ikke er "tv kompatible"

 

 

Ja, det er nok kun app'er som er laget for, eller migrert til, Android TV-plattformen som dukker opp her.

Og det er i og for seg greit, selv om det godt kunne vært en opsjon for at jeg selv også kunne lastet ned apps som kanskje ikke er optimalisert for Android TV. Om man f. eks. har tilgang til mus eller airmouse så burde man jo i teorien kunne klart å manøvrere seg rundt i de fleste Android-app'er, jeg klarte meg jo ganske bra med en billig Android HDMI-stick jeg testet for et år siden som kjørte standard Android.

 

 

En annen ting: Shield'en kjører jo vel "vanlig" Android i bunn? Har glemt å sjekke, men det er kanskje Android 5.x eller slikt?

I såfall er det jo håp om at når Android 6 kommer, at eksterne minnekort kan defineres som utvidet internminne - dette mener jeg ihvertfall har blitt nevnt som en feature for Marshmallow. Med et litt heavy minnekort så kan man få en god del ekstra lagringsplass til rådighet selvom man gikk for 16GB-versjonen og ikke 500GB.

Lenke til kommentar

For å gjøre boksen så brukervennlig som mulig, så bør startsiden (launcheren) kunne tilpasses på linje med en normal Android-launcher, der man får store flotte ikoner for de relevante apps'ene, og andre ting kan skjules bak en menyknapp el.l.

På den måten kan man bli møtt av en clean forside med knapper for NRK (kudos til NRK som har app ute for Android TV!), YouTube, og andre ting, mens man f. eks. kan samle spill i en folder, og annet i en annen folder eller bak en meny.

I den sammenheng skulle jeg ønske det gikk an å "løfte" ut de sideload'ede app'ene som ligger i Sideload Launcher) slik at de blir synlige på forsiden av hovedlauncher'en.

 

Fant noe her som kan virke lovende, får forsøke i kveld :-)

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.i.akihiro.halauncher&hl=en

 

"HALauncher" is a launcher for displaying and opening non-Android TV applications quickly on the Nexus Player, ADT-1, Nvidia Shield and the Razor Forge, Fire TV.

 

Usually, Android TV's home launcher doesn't show sideloaded apps. By using the "HALauncher", you can display and run apps designed for smartphones and tablets using a 1-click operation.

 

You can use this app as your home launcher instead of default launcher. Please select this setting in "HALauncher Settings" preference. Android TV's launcher and the HALauncher can co-exist.

This launcher is recommended for all users who sideload apps and all apps will be available in the “Apps List” section.

HALauncher was designed using Android 5.0 material Design so it fits right in with the Android TV. It is highly customizable allowing you to change the color scheme, background graphic, icon graphic, add widgets to the home screen and remove the side panel completely to facilitate a cleaner home screen appearance.

Lenke til kommentar

testet ut litt det med å vise bilder via shield, og det var jo skummelt enkelt.

 

-man kan eks sette inn en usb pinne med bilder i shield og bruke den innebygde bilder og video appen.

-man kan eks screencaste fra en android telefon

-man kan, via denne appen, https://itunes.apple.com/no/app/photo-cast-for-chromecast/id733144626?mt=8,caste bilder fra en iOS enhet.

 

Når det kommer til NRK fant jeg en egen AndroidTV app for dette, ikke nødvendig å gå via KODI.

Endret av Svar
Lenke til kommentar

testet ut litt det med å vise bilder via shield, og det var jo skummelt enkelt.

 

-man kan eks sette inn en usb pinne med bilder i shield og bruke den innebygde bilder og video appen.

-man kan eks screencaste fra en android telefon

-man kan, via denne appen, https://itunes.apple.com/no/app/photo-cast-for-chromecast/id733144626?mt=8,caste bilder fra en iOS enhet.

 

Det jeg først og fremst er interessert i er å vise bilder fra en ekstern kilde på hjemmenettverket, for min del en NAS.

 

 

Når det kommer til NRK fant jeg en egen AndroidTV app for dette, ikke nødvendig å gå via KODI.

 

 

Nei, det kommenterte jeg også lenger opp. Kudos til NRK, mens f. eks. TV2 Sumo henger langt bak når det gjelder app for Android TV.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...