Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Vet ikke om jeg er på riktig kategori på forumet, så beklager på forhånd!

 

Jeg har TV og internett fra Get. Jeg har antenneuttaket installert i stua og der får jeg både TV og internett. Det er slik at jeg ikke har en såkalt multimediakontakt, men heller en gammeldags to-veis kontakt, altså en for tv og en annen for radio. Derfor har jeg også fått en 3-veis split fra Get. En for internett, en for tv og en annen for radio. 

Jeg har tenkt til å se på tv på soverommet, men jeg har for tiden ikke lyst til å punge ut 1200,- som Get skal ha for installasjonen. 

Så det jeg lurer på, er om jeg kan ta vekk spliten jeg har fra Get, og heller bruke en T-split, og koble tv og modemet på t-spliten? Funker det bare på TV, eller kan det funke på internett også? Vil da internetthastighet være den samme som før eller tregere? 

 

Noen som vet noe om dette og som kan hjelpe meg? :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis man tar vekk Get sin splitter, så man man jo ha to dårligere splittere for å få til ønsket kobling. Hva er vitsen med det? Da er det bedre å sette på en splitter på TV-utgangen i Get sin splitter. Hvis man finner en mer kompakt type enn de vanlige kan den plugges rett i, men med de vanlige vil det vel bli for trangt. Da kan man bruke en kort antennekabel før splitteren. Hvis man har dekoder i nærheten av TV-veggkontakten kan man koble videre fra antenneutgangen i dekoderen til neste dekoder, så slipper man en ekstra splitter. Men egentlig vil jeg anbefale å få lagt opp en ny antennekontakt av fagfolk selv om det koster litt. Det bli penere, mer stabilt og fungerer ofte bedre hvis man ønsker å flytte på dekoder og/eller modem.

Lenke til kommentar

Du kan hvis signalet ditt tillater det. VOD splitten til Get demper omkring 3,5 dB, bruker du i tillegg en T-splitt av ymse kvalitet kan du sitte igjen med for svake signaler i form av ustabiliteter. Ville ikke anbefalt å kjøre modem bak et slikt oppsett i iallefall, TV er litt mer tilgivende da signalene kun skal en vei. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...