Gå til innhold

Hvordan får jeg tilgang til USB-disk på Asus rt-ac68u?


DFrog

Anbefalte innlegg

Jeg har nå koplet til en USB-disk til min rt-ac68u-router for å bruke TimeMachine som backup på min Mac. Dette fungerer fint, men jeg klarer ikke å finne ut hvordan jeg får "vanlig" tilgang til denne disken, slik at jeg kan laste opp filer på den og dermed bruke den som backup.

 

Har satt opp AiCloud, men syntes det hele virker ganske rotete og håpløst.

 

Hadde håpet at det var mulig å få direkte tilgang i finder, slik at jeg bare kan droppe mapper jeg vil kopiere, inn dit.

 

Noen som vet om det går ann?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå kjenner ikke jeg Mac, men hvis det er som i Windows kan du velge å legge til nettverksdisk og skrive følgende som bane/adresse:

 

\\IP-til-ruter\mappenavn

 

For eksempel:

 

\\192.168.1.1\deltmappe

 

Navnet gir man vel når man oppretter sharet inne i web-grensesnittet til ruteren

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke routeren støtter Apple sin AFP (Deres properitære filoverførings protokoll) så du får sjekke om Macen din kan bruke SMB (Windows sin properitære protokoll) eller NFS (Den åpne standarden innen filoverføring) dog er jeg ikke sikker på om ASUS har åpnet for at du kan starte sistnevnte i brukergrensesnittet sitt.

Lenke til kommentar

Jeg får koplet til den slik du beskriver TMB, men det fungerer fortsatt ikke. Jeg har to partisjoner på disken, èn til Time Machine og èn som heter bakcup. Men når jeg kopler til disken og logger inn som admin, får jeg opp en mappe som heter "admin" som jeg ikke får tilgang til å gå inn på, og en som heter "Backups.backupdb" som Time Machine har laget.

 

Jeg kan opprette nye mapper i sistnevnte, så det er jo kanskje mulig å lagre ting her, men jeg vet ikke helt om dette er lurt, siden det er TM som har opprettet mappen og at det kanskje da bare burde være filer fra TM her.

 

Litt av problemet mitt er at denne routeren har 2234312 forskjellige innstillinger og knapper man kan aktivere, så det er ganske håpløst å finne ut hva som gjør hva når man aldri har rotet med nettverkslagring før.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...