Gå til innhold

Mantra 70 + Hegel H300. 2 ch kombo kan ikke oppgraderes til 2.1?


Anbefalte innlegg

Hei, så i min forrige tråd endte jeg opp med å kjøpe SA Mantra 70 og Hegel H300 komboen fra Soundgarden.

 

Det har gått et par uker så langt og musikken i stuen spilles høyt og imponerende.

Før innkjøpet lå det i kortene at jeg ønsker ha en løsning som jeg kan oppgradere med tiden når lommeboken tillater det.

 

Så det startet med 2 kanals høyttaler og forsterker med integrert DAC, noe som passer ettersom mitt hoved lydkilde er laptopen via USB.

 

Så oppsettet mitt per idag er slik:

zZlxPoH.jpg

 

 

Så for å oppgradere har jeg i tankene å skaffe meg først en SA SE 200 Subwoofer, og etterhvert SA Mantra 10V Senter, Og noen Saxo vegghøytalere for å fullføre surround anlegget.

Til det må jeg selvsagt ha en surround receiver, men det er her jeg føler at veien mot oppgraderingen til surround har en del tilbakesteg som jeg føler virker er store.

 

Forstår jeg oppsettet riktig så blir da det nye oppsettet for et 2.1 system noe slikt:

R25L7Ns.jpg

 

Fordi Hegel H300 ikke har en lowpass output til sub, og subben ikke skal ta i mot fulltone så må jeg inn med en receiver som deler tonen.

Så for meg og med min kunnskap ser det ut som min eneste løsning er å koble meg digitalt til receiveren der signalet blir til analog via den DAC'en. Pre amp out til H300, og Line out til subben.

Så med andre ord så mister jeg H300 sin DAC som mest sannsynlig briljerer over DAC'en til receiveren i min prisklasse.

 

Så har jeg kjøpt et system som kan kun oppgraderes på bekostning av å miste H300 sin DAC?

Er det betydelig i hele tatt?

Går det ann å koble det opp på en annen måte der jeg får beholdt DAC'en til H300 og en sub?

F.eks finnes det en lav-pass modul som jeg kan sette på preout fra H300 som går til subben? 

Hjelp!

 

Kom gjerne med forslag til bedre Subwoofer i samme prisklasse. Jeg har lest at  SE 200 ikke gir den dypeste bassen. Jeg tok kun den i utgangspunktet for å holde et rent system, men det er ikke et must.

Endret av ntls
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dro innom Soundgarden idag, med samme tegningene og spurte hva oppsett de anbefalte for å kunne få til 2.1 og DAC'en til H300, og denne gangen fikk jeg et helt annet svar enn de to andre gangene (med to andre selgere). 

 

Ja det er en delefrekvens på subben som er på: 40 - 160 Hz (variabel 24 dB/okt.) Den har hvert der, men tidligere så var den ikke god nok til å filtrere vekk fulltonen, men i dag (med en selger jeg ikke har snakket med før) var den plutselig god nok til det.

 

Så jeg har hatt to selgere som tidligere separate ganger har sagt at det IKKE går ann å bruke SE 200 subben på H300, og en tredje (idag) sagt at den ikke skal være et problem.  :hmm:

Riktig var han hjemme montøren/befaringseksperten, og de andre kun rene selgere?

Jaja, på onsdag finner jeg ut... da ankommer SE 200 Sub på døren :ph34r:

Lenke til kommentar

Da er System Audio SE200 subb på plass og koblet opp. Fikk umiddelbar subwoofer hum feil. Er det det som kalles for en jord tilkoblingslekkasje på godt norsk? Jeg driver litt nå og ser hva jeg kan gjøre for å fjerne den.

 

Uansett så var det store spørsmålet jeg hadde med å tilkoble fulltone line in til subben. SA SE200 har crossover justering fra 160hz til 40hz som da i teorien skal filtrere vekk alt over det jeg har satt det til, ikke sant? 

 

Jeg satt på denne lydtesten som spiller trinnvis frekvens fra 5hz og opp til 70hz og ned igjen, og min delefrekvens på 50hz og testet. Vanskelig å høre hvor mye påvirket bassen i dette tilfellet. 

 

I neste test med musikk, så hører jeg tydlig melodien på sangen gjennom subwooferen. Noe høyere når jeg setter crossoveren på max. Et tegn på fulltone inn på subben og slik skal det ikke være?

Noen som kan si noe på det?

Endret av ntls
Lenke til kommentar

Ikke testet subben din, men kan heller prøve å snu litt på hele greia.

Har du tenkt på å heller flytte litt på høyttalerne og droppe subben? SA sine høyttalere er glad i bakvegg for bassen og mange opplever store forskjeller på å flytte dem lenger bak. Det er godt mulig du ikke trenger sub ved å ommøblere og tenke litt akustikk-tiltak istedet. Du har jo en heftig combo, som egentlig bare ødelegges ved å koble inn surround i dette og "ødelegge" lyden gjennom HT-inngangen på H300.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...