Gå til innhold

Oppdatere en 3år gammel PC


Anbefalte innlegg

Hei

 

For 3 år siden så bygde jeg min egen PC med selvutvalgte deler. Jeg trenger nå litt tips om å gjøre oppgraderingen billigst men best mulig, (selvfølgelig :p

 

Min nåværende spec er: 

 

 
 
 
 
 
 
 
Men pcen begynner nå og slite litt i nyere spill. Den spiller GTA V på Ultra men ikke helt optimalt. Det går kratig utover loadingtid, samt det skal ikke mye til før framdrops. 
Nye Wolfenstein - The Old Blood kan man bare glemme, selv på Low.
 
Jeg har egentlig aldri oppgradert en PC jeg har alltid bare kastet den og kjøpt ny, men noe må man vel kunne gjøre?
 
Jeg tenkte og kanskje investere i en SSD, og et nytt skjermkort av typen: MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB
 
Hva tenker dere? Planen er hvertfall og ha PC'en i 3 år til, og kjøre alt på ultra slik jeg har gjort til nå. ^^ Delene over ble også bygget på budsjett, det er egentlig derfor jeg lurer på om de er verdt og ta med videre i en eventuell oppgradering. 
Endret av Tommywelle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du er inne på rett spor. SSD og skjermkort kan gi den 3 nye år. 

Kanskje en lukket vannkjøler for å overklokke i5'en om det trengs mer cpu kraft.

Har denne: https://www.dustinhome.no/product/5010588034/kuhler-h2o-920-liquid-cooling-s-115511561366am3am3

 

Er ikke helt kjent med overklokking, har aldri gjort det. :O Men alltid hvert nysgjerrig, finnes det en enkel idiotsikker guide?

Lenke til kommentar

Har denne: https://www.dustinhome.no/product/5010588034/kuhler-h2o-920-liquid-cooling-s-115511561366am3am3

 

Er ikke helt kjent med overklokking, har aldri gjort det. :O Men alltid hvert nysgjerrig, finnes det en enkel idiotsikker guide?

 

Bør fungere greit den der. Så lenge du har brukt god kjølepasta :)

 

Se litt på denne:

 

Evnt søk på hovedkort modellnr og overklokking, så finner du masse informasjon.

Du trenger ikke presse den til maks heller, bare få den opp på et greit nivå uten at du trenger å plages.

Lenke til kommentar

Jeg har nesten identisk HW som deg i min maskin TS.

 

Som nevnt tror jeg du kommer langt med å bytte ut snurredisken med en SSD og slenge inn en dedikert GPU. Du kan eventuelt kjøpe en billig 3. generasjon i5.

 

Du har per i dag 2. generasjon i5 og hovedkortet jeg har med samme brikkesett støtter 2. og 3. generasjon i5. 3. generasjon i5 er "gammel" men det er enkelte steder som har det fremdeles. For sikkerhets skyld bør du sjekke Asus sine sider for hvilke 3. generasjon CPU hovedkortet støtter.

Lenke til kommentar

Det er såpass liten forskjell på 2. og 3. generasjon i5 at det skal være bra billig om det har noe for seg.

 

Ellers støtter jeg rådene om SSD, ny GPU og litt overklokk. I tillegg vil jeg føye på en reinstallasjon av OS-et i forbindelse med ny SSD.

 

er til dels enig i den men tredje generasjon i7 kan være en mulighet også. Jeg har som sagt i5 2500K selv og har overklokken den ganske mye så en kan få veldig mye ut av den.

Lenke til kommentar

Til spill vil nok en i7-3770 ikke være spesielt mye bedre egnet enn en i5-3570, og bør dermed være mer eller mindre like "bra billig" før det svarer seg.

 

https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1551038&su=31554BA7-6C9B-445E-A009-8CC6DD6B28EC

 

Kjøleren er rimelig genial, og du bør kunne klokke langt på den. Alternativt kan du titte på denne, som er på tilbud og koster kun en hundrings-ish mer. Radiatoren er 140mm, og kabinettet ditt har en 140mm vifteplass i front. Jeg vil likevel ikke garantere for at den faktisk passer.

 

Ang. SSD: dette bør du definitivt ha, og etter min erfaring er det fort gjort å fylle opp en slik når man installerer både OS, programvare og spill på den. Jeg prioriterer å kun ha de spillene jeg spiller ofte på SSD, så får heller resten ligge på snurredisk. GTA V tar mye plass, og er pdd. ikke installert på SSD hos meg. Det er ganske mye loading innimellom, men jeg har blitt fortalt at når jeg spiller online har det fint lite å si, ettersom hver session må synkes opp mot alle andre spillere på serveren før man kan fortsette, slik at man effektivt begrenses av at ikke alle andre også har SSD. Jeg vet ikke hvor presist dette er, og jeg er overbevist om at SSD vil ha en viss effekt på lastetiden til GTA, men samtidig er en clean install på 60 GB (og pluss på enda mer etterhvert som fremdrift lagres), så jeg velger å ha det som det er hos meg nå.

 

Jeg ser også det er et par stk. som har klaget på coil whine på skjermkortet jeg har satt opp i kommentarfeltet hos Komplett. Det er ikke lett å spå hvilken produsent man bør velge for å unngå CW.

 

Jeg personlig liker å handle fra Komplett da jeg har diverse dårlige erfaringer med reklamasjon mot diverse andre nettbutikker. Disse kommentarene er også ~6 mnd gamle, og det er meget mulig nyere batcher ikke har disse problemene. Det er stort sett ganske enkelt å få RMA hos dem om kortet ditt hyler. Kjøleren finner du dog 80 kr billigere hos Netonnet, og det er nok lav risiko for at du noen gang opplever problemer med den så lenge du monterer den riktig.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Takk for alle tips, ja har nettopp kjøpt ny kjølepasta til vannkjølingen, men er litt usikker på om den sitter godt, hva skal tempraturen ligge på egentlig med Idle + vannkjøling.

 

Da ser det ut til at litt overklokking nytt skjermkort og SSD kan gjøre suse i 3 år til. :) Er hovedkortet mer enn nok?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...