Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Eksamenstips, matematikk


Anbefalte innlegg

Da er det straks klart for eksamen, og i den sammenheng søker jeg tips for å heve nivået enda ett hakk. Så del gjerne dine beste tips!

 

Ting jeg kunne tenkt meg tips om:

-best utnyttelse av tiden(hoppe over oppgaver en må tenke mye på også ta igjen senere?)

-hva skal føres og hva er for mye?

-finurlige måter å svare på som gir "ekstrapoeng" om man er på vippen mellom to karakterer?

-typiske feil/mangler en bør unngå

-generelle tips:)

 

Eksamen er på R2 nivå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Best utnyttelse av tiden er helt klart viktig. Å gjøre alle oppgavene du kan få til er klart bedre enn å ikke gjøre det :) Det skal ikke være nødvendig å føre alt, og sjansen er stor for at dersom du klarer å ta noen steg i hodet så klarer sensor det. Unngå å ta alt på kalkulator dersom det er noe "ingen" klarer å ta i hodet.

 

Metoder for å vippe karakteren, tja. Ikke gjør feil? :D

 

Feil og mangler er det mye av, men jeg kan vel nevne noen. Å ikke inkludere konstanten i ubestemte integraler ©, ikke ta alle løsinger med i trignometriske ligninger, ikke ta med y-verdi dersom du skal finne stasjonærepunkt eller vendepunkt, f.eks. Hvis du lider av akutt shit for brains til tider (slik som meg) er mange slurv og generelle feil som kan dukke opp. Og en siste ting, dersom du skla bestemme sider og vinlker i en trekant, firkant osv bruk alltid cosinussetingen over sinussetningen dersom du kan da den siste kan gi to svar.

 

Det er jo bare å øve på gamle eksamener og prøver, så vil du få god peiling på hva du kan forvente på eksamen.

Lenke til kommentar

Hvordan legger dere opp "løpet"? Til nå har jeg pleid å kladde og sjekke svar samtidig. Men opplever ofte situasjoner der jeg har gjort en feil en eller annen plass slik at sjekk av svar feiler og jeg bruker mye tid på å rette opp og blir "stresset" av det. Så lurer på om jeg bør endre strategi til å kladde uten å sjekke svar og heller sjekke svar når jeg fører inn og er "ferdig". 

 

Hva mener dere og hvordan pleier dere å gjøre det? 

Lenke til kommentar

Hvis det er forkurs du går trenger det nødvendigvis ikke være tid til å kladde. Før direkte inn og heller stryk ut om du gjør feil. Gjerne bruk ett ark per oppgave.

 

Ja det stemmer, men jeg har tilstrekkelig med tid til det så jeg kladder av gammel vane. Bruker ca 2-3 timer på å fullføre en eksamen(Når jeg går igjennom de fra tidligere år på "samme" måte som jeg må på eksamen). Så jeg har god tid til å føre etterpå. Men problemet oppstår om jeg har tullet til en oppgave og ikke ser det helt med en gang, da vill en kjenne på presset og jeg tror at det er bedre å få dette problemet etter alt er kladdet enn før, men ønsker gjerne tips på hvordan andre gjør det. 

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...