Gå til innhold

Forskjell på bedriftkonsulent


Anbefalte innlegg

Hva er forskjell på bedriftkonsulent og f.eks selger som står på stand. Dersom man jobber som bedriftkonsulent, vil det bety større arbeidsstatus enn f.eks mennesker som jobber på stand? Og hva er vanlige egenskaper (erfaring, alder, personligheter...) for mennesker som jobber som bedriftkonsulent?

 

Jeg tenker på bedriftkonsulenter som selger produkter som abonnement, alarmer osv. via telefon eller møte kunden.

Endret av ProjectA
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Konsulent har blitt ein intentsigande yrkestittel så i dag kan ein konsulent jobbe med nesten kva som helst og med nesten kva som helst slags utdanning.

 

I utgangspunktet var konsulent ein person med spesialkompetanse innanfor eit smalt fagfelt som ein knytta til seg for å jobbe på bestemte prosjekt. I mange tilfeller jobba då konsulenten som ein rådgivar, men med høgare krav til kompetanse.

Men sidan tittelen som konsulent ikkje er ein beskytta tittel så er det fritt fram for kven som helst å bruke tittelen.

 

Desverre har stillingstittelen blitt utvatna i seinare tid, og då er det særlig det offentlige som har ført til dette då dei bruker konsulent som ein av tittelane i oversikta over stillingskoder. Så i det offentlige blir konsulent tittelen brukt på mange saksbehandlingsstillingar som ikkje har krav til formell kompetanse.

 

Sidan det offentlige (kommune, fylke og stat) har skifta betydninga av konsulenttittelen så har mange i det private fylgt etter, deriblant ved å kalle sine selgarar for konsulentar.

 

Eg meiner derfor at konsulent-tittelen ikkje lenger gir nokon form for arbeidsstatus då dette er ein tittel som blir mest brukt til å gi ein tittel til arbeidstakarar som ellers berre ville hatt tittelen medarbeider. Statusen til tittelen blir ikkje betre av at ein gjer den lenger ved å opprette bedriftskonsulent, markedskonsulent, mediakonsulent, systemkonsulent eller infrastukturkonsulent.

 

 

Det som gir stillinga status er kva jobben går ut på, ikkje at du har tittelen:

"Seniorformann og assisterande sjefskonsulent for bedriftskunder i Skandinavia" som kun betyr at er selgar, vanligvis utan ledaransvar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...