Gå til innhold

Samsung S5 batteriproplemer


Anbefalte innlegg

Hei, lurte på om det er noen andre som har hatt problemer med batteriet på sin galaxy s5?

Jeg har hatt den siden litt før jul (3mnd), og har aldri hatt dette problemet før.

Det som skjer er at den plutselig lader helt ut i løpet av natta. I går da jeg la meg hadde jeg ladet den opp til 80%, og i dag da jeg våkna var den tom. Forige uke var den på 100% da jeg la meg, og det samme skjedde da.

Det har skjedd fire ganger til nå. Noen råd?

Jeg har ikke installert noen nye apper, og i natt sto den på strømsparing i tillegg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ligger telefonen en plass hvor det er dårlig dekning vil den bruke mye strøm fordi den må jobbe mer for å holde kontakt med mobilnettet.

 

Hva sier batteri oversikten på telefonen?

 

Instillinger -> Batteri

 

Sjekk den på morgenen, når batteriet omtrent er omtrent tomt. Står "Cellestandby" på toppen av lista er det mest sannsynlig dårlig dekning som er grunnen. Kan også forsøke slå av 4G/3G på natta og se om det hjelper noe.

 

Instillinger -> Flere nettverk -> Mobilnettverk -> Nettverksmodus.
(Android 4.4* usikker på om det har flyttet på seg om du har 5.0)

 

Prøv sett den til "Bare GSM" om natta.

Endret av esoteric
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Svært mye faktisk.

 

En smarttelefon vil (gitt at du har skrudd på datatrafikk) kontinuerlig holde kontakt med nærmeste basestasjon. Og vil hele tiden sjekke om noe nytt har skjedd. Og det samme med ringe/SMS funksjonen som vil sjekke opp mot GSM-nettet kontinuerlig også. Men dette er da uavhengig om databruk er på eller ei.

 

Når dekningen er lav så tvinges telefonen til å sende med full senderstyrke for å få kontakt. Og forskjellene på hvor mye det varierer kan være enorme. Vi snakker raskt titals, hundretalls om ikke tusentalls ganger forskjell.

 

Så av erfaring så har dekningen veldig mye å si for batterilevetiden. Tok ut simkortet av en gammel smartmobil som bare holdt en halv dag til vanlig. Med Simkortet ute så holdt den i 4 dager... Og har hørt andre ha spesielt mye trøbbel med lav dekning når de har på 4G.

Hvis du ønsker å sjekke så kan man f.eks sette på flymodus. Da vil all slik kommunikasjon skru seg av. Og om batteriet holder mye lengre gjennom natta så vet du om det er synderen. :)

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja jeg kan jo slå av mobildata om natta, men tror ikke det vil gjøre noen forskjell siden den er koblet til wifi.

 

Batteri oversikten var forresten det første jeg sjekket om morgenen, men historien er nullstilt når jeg slår den på.

Mobildata kan hjelpe, selv om jeg mistenker at du må ha den i flymodus for å få testet det skikkelig.

 

Av erfarin har WiFi ikke betydd så mye i det hele og store. Det er 4g/GSM som virkelig er hissig.

 

Hvis det er som jeg tror så er det systemet som vil vises som strømslukeren.

 

Viser det seg at det er GSM nettet sin dekning, så kan du jo kanskje vurdere å lade om natta?

Lenke til kommentar

Haha, sånn går det når man kjøper android dessverre. Masse bloatware apps som ligger i bakgrunnen og spiser batteriet. Mitt forslag er å gi den til en huleboer android eier, en som sitter i kjellern og rooter og flasher mobilen hele dag. Sånne kan sikkert hjelpe deg med å fjerne bloatwaren.

Du har virkelig peiling skjønner jeg.

 

Trådstarter har en wakelock som hindrer telefon fra å "sove".

 

Kjør en factory reset på den. Enkleste løsning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har fortsatt samme problemet. Og ja det fungerte å bruke flymodus, men hva er vitsen i å ha en mobil hvis jeg ikke kan bruke den?
Det er fortsatt Android System som er problemet, og nei, jeg er ganske sikker på at jeg ikke har en wakelock.
post-276862-0-23928900-1424171342_thumb.pngpost-276862-0-07715700-1424171516_thumb.pngpost-276862-0-28443600-1424171529_thumb.png

 

EDIT; Den sluker forresten også strøm selv om jeg slår av wifi og mobildata.

Endret av Lina Mathilde ♥
Lenke til kommentar

Skjønner. Ja, da var det nok sannsynligvis worst case scenario. Altså sannsynligvis GSM-nettet som suger ut all strøm. Dette går altså under "Android system". Problemet blir som du selvsagt nevner, at du ikke kan bruke mobilen til ringing og SMS om du skrur det av.

 

Vet ikke om noen steder man kan lese en skikkelig testsammenligning av forskjellige mobiler sine antenner, og hvem som ha de mest effektive og beste. Både når det kommer til dekning og strømtrekk. Har du latt noen andre mobiler ligge på nøyaktig samme sted før? Eventuelt hvilke var det?

 

Har personlig ikke hørt eller merket meg noen spesielt dårlig dekning med S5, men skal selvsagt ikke skyve det under teppet at vi her snakker om delvis defektheter med f.eks antenne. Selv om jeg skulle tro det ville ha mer påvirkning for daglig bruk om det var noe feil her.

 

Men til syvende og sist så anbefaler jeg den aller enkleste løsningen, som sjeldent involverer spesielt mye, og det er noe som banalt og selvsigende som å bare la den lade om natten. På original kvalitetsvare så skal det mye til før det oppstår uhell. Kan det like mye skje en brann i batteriet ved utladning, som at det kan brenne i en lader.

Lenke til kommentar

Det er etter SAR-verdiene ganske store forskjeller på mobiler når det kommer til maks verdi de tillater å stråle også da. Fordelen med høy SAR-verdi kan være bedre dekning/mer til før dekningen faller helt ut, men nedsiden er også høyere strømtrekk og mer stråling (for de som er redde for det).

 

Og selv om SAR ikke innvirker direkte, så vil jeg tippe det er en tydelig korrelasjon mellom det og effekten den stråler med.

 

Så ville ikke overrasket meg om det var store forskjeller på mobilene også. Etter respons fra andre her på forumet med lignende problemer så har tendensene vært enda større. Hvilken mobil det var snakk om husker jeg vel og merke ikke. Og har som nevnt selv også opplevd store forskjeller.

 

Et alternativ som jeg kom på nå, er om en annen ISP (nettverkstilbyder) har bedre dekning der du bor trådstarter. F.eks om du har et abbonnment som bruker netcom sitt nett, så kan det hjelpe å bytte til en som benytter telenor sitt nettverk, eller vice versa.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Har fortsatt samme problemet. Og ja det fungerte å bruke flymodus, men hva er vitsen i å ha en mobil hvis jeg ikke kan bruke den?

Det er fortsatt Android System som er problemet, og nei, jeg er ganske sikker på at jeg ikke har en wakelock.

attachicon.gifScreenshot_2015-02-17-12-06-31.pngattachicon.gifScreenshot_2015-02-17-12-06-49.pngattachicon.gifScreenshot_2015-02-17-12-07-30.png

 

EDIT; Den sluker forresten også strøm selv om jeg slår av wifi og mobildata.

Det er et eller annet som ikke er som det skal. Hvorfor blir GPS aktivert med jevne mellomrom?

Du har CPU aktivert i nesten en halvtime selv om skjermen har vært av stort sett hele tiden.

Her er det mest sannsynlig en app som ligger og lager problemer tror jeg. Har du oppdatert noen apper i det siste?

Lenke til kommentar

Et lite "tricks" som kanskje hjelper - hver gang du har (eller telefonen har, hvis du har automatisk oppdatering på) oppdatert Maps, ta og start appen og avslutt den igjen. Hvis jeg ikke gjør det, så virker det som om telefonen prøver og skru på GPSen hele tiden, noe som bruker mer strøm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...