Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Cat Dobbelkontakt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er fullt mulig.

De splitter'ene som blir nevnt gjør akkurat det du spør om først.

 

Men hvis du ikke skal ha splitter å begge ender (2 kontakter i en side og 1 i den andre), så må switch'en din støtte denne form for tilkobling, og de pleier som regel å være ganske dyre. Men du kan jo selvsagt kjøre 2 kontakter på begge sider, hvis du har noe imot å strekke 2 kabler liksom(?)

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle gode og positive svar...

 

Jeg har Elko Cat5 Dobbelt kontakter jeg skal bruke, de er pene, også har jeg et Elko Link 10" skap med patch paneler. Så det jeg kommer til å gjøre er å koble hver cat5 kabel til 2 porter på patch panelene og videre derfra til switchen.

 

Nok en gang, takk for responsen

Lenke til kommentar

Er ingen ekspert i installasjon, men har praktisk erfaring i planlegging og drifting av nettverk. Et sted jeg jobbet hvor vi satte på en splitt, gikk begge de tilknyttede maskinene ned til 10 Mb. Men løsningen fungerte inntil vi fikk inn en elektrikker til å legge opp et ekstra punkt. Etter dette har jeg heller satt opp en billig HUB hvis det har vært nødvendig å dele et nettverkspunkt.

 

Hvis du ser fremover, så vil det kanskje også være aktuelt med Gb-nettverk også. Da vil splitt av kabler være en håpløs løsning, og du må til med samme jobben om igjen. Gjør jobben riktig første gang, så slipper du mange ergelser i årene som kommer.

Lenke til kommentar

Har liten tiltro til disse teoriene om at det vil gi crosstalk og redusert hastighet. Hvorfor skulle det gi høyere crosstalk enn om du har 2 separate kabler som ligger tett inntil hverandre?

Kunne jo like gjerne vært en feilkobling som forårsaket at det gikk ned til 10Mb, mange har opplevd akkurat det.

Lenke til kommentar
Har liten tiltro til disse teoriene om at det vil gi crosstalk og redusert hastighet. Hvorfor skulle det gi høyere crosstalk enn om du har 2 separate kabler som ligger tett inntil hverandre?

Kunne jo like gjerne vært en feilkobling som forårsaket at det gikk ned til 10Mb, mange har opplevd akkurat det.

Joda du har forsåvidt et poeng, men hvis kun fire ledere er i bruk vil man jo ha 4 inaktive ledere og naturligvis færre kilder for crosstalk, samt 4 ledere som kan ta i mot men som ikke vil bli påvirket. Hvis du har 8 aktive ledere....

 

I en TP-kabel har du 8 tynne, isolerte ledere. Jeg vil tro at disse påvirker hverandre gjennom crosstalk i større grad enn to TP kabler "tett inntil" hverandre vil gjøre pga. at selve kabelen er tykkere isolert enn lederene inni.

Lenke til kommentar

Graden av crosstalk er avhengig av flere forhold. F.eks. så blir crosstalk et større problem ved bruk av full duplex enn half duplex. Dess lengre kablene er, dess større problem er crosstalk. Feilaktig terminering er også en problemkilde. Nøkkelordene i disse forbindelsene er forholdet mellom signal til støy. Det vil alltid være noe crosstalk i kablene, men når støyen i forhold til signal går over ett vist nivå, så vil hastigheten bli redusert for å opprettholde forbindelsen.

 

Det er riktig nettverkskabler pakket tett sammen kan lide av crosstalk (det skal en del mer en to kabler til før dette normalt blir et problem), og trådene i en kabel ligger enda mer pakket sammen. Da man designet Gb-nettverk på kopperkabel (Cat. 5), så var en av utfordringene en økning i crosstalk på grunn av at man bruker alle fire parene i kabelen. Gb-nettverk har derfor innebygde mekanismer som tar høyde for dette, som 100 Mb-nettverk ikke har. Det bringer meg tilbake til at en splittet kabel ikke kan brukes til Gb-nettverk, fordi alle fire parene i kabelen brukes i dette.

 

Erfaring viser at splitting av kabel kan være et problem. Og når man legger ny kabling, så bør man ikke lage seg et potensielt problem. Det vil alltid være mer arbeid å rette dette opp, enn å gjøre det riktig første gang. Og installere en løsning som er lite fremtidsrettet er heller ikke smart.

Lenke til kommentar

Tror han tenker på å spare penger siden poenget var å spare kabel. Klart hvis det ikke er noe kritisk kan du jo bare prøve deg frem.

Til de som er redde for cross talk, så har jeg selv brukt splitter på en kabel som var ca. 50 - 60 meter uten problem. Link-en på nettverkskortet tilsa link 100mbit, men har ikke målt dette, så kan ikke utale meg om evt. performance loss. Uansett så virket de begge helt fint med resten av nettverket uten problem ellers, (har ikke prøvd max load på begge linjene og kjørt monitor på packetene, dette er ikke noe vitenskapelig testet av meg, bare brukt til vanlig alminellig arbeidsnettverk).

 

Hvis det ikke går, fester du bare en tau i den ene enden av kabelen, trekker den tilbake, fester på neste kabel, og trekker i tauen til begge endene er der du vil ha dem. Verste som skjer med å trekke et par ganger er høyere risiko for brudd inni kablen hvis du bruker jalla-jalla kabler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...