Gå til innhold

Ny PC i billigklassen. h1z1, csgo osv


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vurderer for tiden å kjøpe meg ny maskin, da det jeg bruker i dag er veldig lite egnet for gaming og den bruken jeg har i dag. Jeg ønsker i utgangspunktet å få mest mulig for pengene, da jeg mistenker at det blir mindre spilling osv. fra høsten av.

 

Jeg kommer stort sett til å bruke PC-en til spill av CS:GO og Dota2, men ønsker også mulighet for å kjøre nyere titler som blir sluppet i ny og ned, da venner av meg plutselig finner på å spille andre spill. Eksempler er h1z1, Chivalry, Battlefield osv.

 

Det jeg har tittet på hittil er noen pakkeløsninger fra netonnet, som man finner her:

 

http://www.netonnet.no/art/data/datakomponenter/oppgraderingspakker/kabinett-og-stromforsyning/fractaldesign-definer4black750w/210672.7758/

 

http://www.netonnet.no/art/data/datakomponenter/oppgraderingspakker/hovedkort-cpu-og-ram/gigabyte-ga-b85m-ds3hg32588gb/214415.7789/

 

Det jeg er mest usikker på er valg av skjermkort til dette oppsettet, samt evt CPU-kjøler. Trenger SSD, men har HDD fra før.

 

Noen kommentarer til oppsett hittil, evt. tips til skjermkort og ssd?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mottatt!

 

Tok en titt på linken, Winnetou, men hvordan vil Pentium G3258 kjøre CS:GO, og evt andre litt mer CPU-tunge spill?

 

Ønsker ikke å bruke noe mer enn 7k i utgangspunktet. Om jeg dropper SSD med i første omgang og har windows-lisens fra før, så bør det vel være mulig å finne en løsning?

Lenke til kommentar

Funker greit nok, kjøp Cooler Master Hyper 212 Evo kjøler og overklokk til 4,2Ghz så funker det greit nok. Du kan alltids oppgradere til en i5 senere hvis du finner ut den er for svak. Tipper Devils Canyon prosessorene (nåværende fra Intel) blir en god del billigere når Skylake kommer ut senere i år. Da kan du heller oppgradere da hvis behovet er der ;)

Ser ellers bra ut.

Kyrre S. har muligens fortsatt en PC stående med ganske gode specs, du kan spørre ham.

Lenke til kommentar

Tipper Devils Canyon prosessorene (nåværende fra Intel) blir en god del billigere når Skylake kommer ut senere i år. Da kan du heller oppgradere da hvis behovet er der ;)

 

Historien har generelt ikke vist at det funker sånn. Prisene holder seg på samme nivå og butikkene slutter å ta de inn så blir de utsolgt og neste generasjon overtar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Tipper Devils Canyon prosessorene (nåværende fra Intel) blir en god del billigere når Skylake kommer ut senere i år. Da kan du heller oppgradere da hvis behovet er der ;)

 

Historien har generelt ikke vist at det funker sånn. Prisene holder seg på samme nivå og butikkene slutter å ta de inn så blir de utsolgt og neste generasjon overtar.

 

 

Enig, se bare på i5-2500k og samme serie, de koster søren meg fortsatt det samme.

Lenke til kommentar

Jeg syns ikke de er for dyre, men når de kommer med en ny og bedre generasjon så er det "folkeskikk" å tilby forrige generasjon billigere.

Jeg synes de er griske fordi de ikke senker prisene på forrige generasjon, man kan ikke gå en generasjon tilbake og plutselig ha råd til en pverklokkbar vs. en ikke ovreklokkbar.

Et eksempel på en utdatert prosessor fra Intel er 4670k, den har ikke gått ned i det hele tatt og ligger fortsatt 300kr under 4690k. Jada, 4670k er ikke utdatert, men den regnes som det siden det er kommet en ny generasjon.

Jeg orker ikke å kverulere mer Kremt, dette er uansett OT.

Lenke til kommentar

Dette gjelder jo alt, ikke bare CPUer, det gjelder mer eller mindre alt, joda de kjører kanskje flere "tilbud" på gammle ting, men det er sjeldent det er noe vits eller lønnsomt å verken kjøpe eller vente på at gamle ting skal bli billigere for det skjer så ekstremt sjeldent.

 

Men så er det også stor forskjell nett butikk vs fysisk butikk, i fysiske butikker har de nok lettere for å sette ned gamle varer eller utstyr mye mer enn nettbutikker, aner ikke hvorfor, men det har jeg inntrykk av, kan jo være feil, men du får neppe 50-60% rabatt på en 2500k cpu for å si det slik, den holder som sagt prisen inntil de er solgt ut eller noe sånt, aner ikke hva som skjer om de aldri blir utsolgt.

 

Men det er strengt tatt nett butikkene som er griske, så klart intel setter en pris, men det er egentlig ikke intel som sier at prisen SKAL være sånn, prisen blir vel bestemt av hva hver cpu koster å kjøpe inn og det er vel derfor prisene blir høye på gamle ting fordi at butikken på død og liv skal prøve å tjene mest mulig når de selv var dumme nok til å kjøpe inn for mange cpuer eller skjermkort etc.

Eneste stedet det kan lønne seg å kjøpe brukte eller eldre ting er på brukt markedet.

Endret av meg0709
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...