Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Bor i blokk, trekker mye luft inn fra inngangsdør


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg bor i en blokk-leilighet på 7 etasje og det trekker en god del luft via inngangsdøra som jeg har gått lei av.

 

Først var det det øverste nøkkelhullet det kom luft inn fra, så fort jeg tok teip over nøkkelhullet så startet lufta å trekke inn fra toppen av døra. Det jeg irriterer meg over er at det kommer høy suse lyd og det trekker mye igjennom.

En ting som er merkelig er at det er en lukket gang, det er en dør før trappeoppgangen/heisen, så jeg kan ikke forstå hvorfor eller hvordan det trekker med så mye kraft og hvor i all verden den lufta kommer fra.

 

Dette har foregått lenge og jeg har spurt en Maxbo ansatt om hjelp, men han syntes dette var veldig merkelig og hadde aldri hørt om noe sånt.

 

Håper at dere vet bedre :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har du noe som blåser ut av leiligheten?

Om du blåser luft ut må nødvendigvis luft komme inn, vanligvis via luftspalter over vinduet osv. Prøv å slå av lufting evt. åpne ett par vinduer og se om trekket ved døra stopper da, om den stopper er det undertrykk i leiligheten din som gjør at lufta kommer inn.

Om det fortsetter er det overtrykk i gangen.

 

Ellers kan du sette på en tettningslist rundt døren om denne er ødelagt/dårlig/borte.

Endret av aklla
  • Liker 2
Lenke til kommentar

TS. Du nevner ikke noe om alderen, på blokken. Heller ikke om du har mekanisk avtrekk i din leilighet.

 

Selvfølgelig er det noe oppdrift i alle åpne trappeoppganger, men jeg tviler sterkt på at det fører til et problematisk overtrykk i oppgangen. Det klasiske i slike situasjoner (som du nevner), er et problem i din leilighet. Eller hvordan du bruker leiligheten og eksisterende ventiler! (Forutsetter nå, at det ikke er balansert ventilasjon)

 

Trolig har du mekanisk ventilasjon (min. et sentralt anlegg, pr. oppgang, for ut-luft), som sørger for avtrekk i leligheten. Klasiske steder som det er mekanisk ventilasjon, er bad og vaskerom. Dernest kjøkken, men der kan være en egen vifte. Det siste er litt avhenig av alder på blokken og eventuelt modernisering av opprinnelig ventilasjons anlegg.

 

For å få utskifting av inneluften og for å unngå undertrykk i din leilighet, må du åpne ventilene i leligheten for inn-luft. :) Det er trolig her, problemet ligger. Da har du undertrykk i leligheten, som suger luft over alt, selv fra minimale åpninger, som et nøkkelhull. Typisk undertrykk. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har jeg åpnet ventilen over vinduet og da ble suse lyden helt borte og ingen luft inn fra døra, men nå kommer det bare kald luft utenifra ?

 

Det vil si at det er undertrykk i leiligheten, men vil det da også si at det er overtrykk i gangen? Da det tyter så mye luft inn.

 

Alle ventiler i huset var lukket og jeg har en mekanisk ventilasjon i badet. Nå vet jeg ihvertfall problemet, heldigvis.

 

 

Tusen hjertelig takk for hjelpen alle sammen, setter meget stor pris på dette :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For det høres ut som om du har det veldig tett bare, at du ikke vil ha inn frisk luft utenifra...

Jeg vil bare ikke ha kulden inn, fordi det blåser så innmari mye inn fra ventiler når jeg først åpner de, så da velger jeg å lufte huset hver morgen i 15 min istedenfor konstant kulde inn.

 

Skulle tro det er en vifte på utsiden av ventilen

Endret av MercedesMotor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...