Gå til innhold

Jøder en genetisk eller mental rase?


Anbefalte innlegg

I dag har det aldri vært enklere å lure saueflokken, the sheeple, hele tiden uten i det minste å bry seg om at alle kan se hva som foregår. Forrige president i Frankrike kunne retusjerte seg helt inn til resten av bedragerne i første rekke i Paris med stammebroder Francois Hollande i spissen:



http://www.dagbladet.no/2015/01/14/nyheter/utenriks/charlie_hebdo/frankrike/marsj/37170847/



Alle individer i folkegruppen er forpliktet til å bedra andre folkeslag etter deres sentrale bønn, Kol Nidre. Det er derfor Adolf Hitler i sin analyse i bind 1 av Mein Kampf konkluderte med at folkegruppen ikke var en genetisk, men en mental rase, en rase i ånden. Man kan hoppe av jødedommen og bli fri.



Sionister og nasjonalsosialister hevder svindelen om at jøder er en genetisk gruppe, vel vitende om at det også finnes etiopiske jøder, nettopp for at ingen skal få hoppe av. Juget ligger i tette lag.


Nasjonalsosialismen var den ideelle motstander for sionismen fra 1933 i Tyskland. Få inn i leire jødene som ikke ville bli sionister for å sitte der inntil deportering av dem til sandkassen Palestina. Konfiskerte midler ble tatt hånd om av sionistene for oppkjøp av eiendom og utvikling av infrastruktur i Palestina. Jødemakten kunne bombe alle tyske byer flate uten et eneste jødisk offer.



Og i mens kunne Adolf Hitler sørge for å tape krigen ved en idiotidè om at den russisk-ortodokse del av den hvite rase, de slaviske folk, var untermenschen og påfølgende utsulting av 1,5 millioner hvite i Leningrad. Andre ting, feks henrettelse av den ariske eneren Erwin Rommel. Med nasjonalsosialister som venner trenger den hvite rase ingen fiender.



Samme innen islam, hvis man hopper av til kristendommen blir en fredelig muslim ikke fredelig lenger. Enhver muslim som dreper en konvertitt vil få opprykk.



Kol Nidre:



1) Alle eder som vi sverger, forpliktelser, erklæringer og løfter som vi avlegger og som vi kan bli bundet av uansett hvilket navn vi kaller dem i det året som kommer avviser vi herved.



2) Måtte de bli fjernet, annullert, gjort ugyldige og være uten effekt. Edene skal ikke binde oss eller bestemme over oss.



3) Edene som vi sverger, forpliktelser, erklæringer og løfter skal ikke forplikte oss og de skal ikke betraktes som eder.



Youtube-videoen under viser først en taktfull, dedikert dirigent, deretter vises sangernes aktpågivenhet og ikke minst, den ledende solists respekt for det bedragerske innhold, en samstemt ærbødighet for en felles sak.



http://www.youtube.com/watch?v=dvWxoYULWrw



Kol Nidre innprentes alle innen folkegruppen fra barnsben av slik at enhver tidlig opplæres til å anse bedrageri av sine medmennesker utenfor egen folkegruppe som naturlig og riktig og i overensstemmelse med egen religion. Kun avtaler Kol Nidrefolket seg i mellom skal respekteres og overholdes. De innen gruppen som ikke vil følge dens påbud om bedrageri av sine medmennesker foraktes og spottes.



Folkegruppens religionsbegrep kommer til uttrykk i Talmud og Tanàkh, hvis deler er Torà (Loven og Mosebøkene), Nebiìm (profetene) og Ketubìm (skriftene). Torà er en avstamning av jus for streben etter makt og rikdom. Sentralt i verdensanskuelsen er opprettholdelse av skillet mellom jøde og ikke-jøde, hvor ikke-jøden er det utnyttbare objekt. Folkegruppen er ikke en ren rase sett ut fra et genetisk ståsted, men en samling rundt en lovsamling hvis sentrale del er bønnen Kol Nidre.


Endret av Harald1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Ingen av delene. Jødene er en etnisk gruppe.

 

Hvis det er etnisk, hvordan kan man da konvertere til å bli jøde slik en del har gjort?

 

Så vidt jeg vet kan jeg ikke konvertere til å bli en eskimo eller aborginer for å si det sånn.

 

Man kan konvertere til jødedommen, og blir da jøde. Det er altså en betegnelse på en etnisk gruppe, og en betegnelse på en tilhenger av en religion.

 

En som blir født av en jødisk mor men som er ateist er fortsatt jøde. En som er født av en ikke-jødisk mor men konverterer til jødedommen er også jøde.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På linje med alle andre påståtte etniske grupper er jøder en "mental" rase i den forstand at det hele er en kollektiv vrangforestilling. Utenfor folks mentale forestillinger, dvs i virkeligheten, eksisterer ikke hverken jøder eller nordmenn.

 

I følge denne logikken eksisterer ingen grupper, organisasjoner eller bedrifter heller. Alt er bare vrangforestillinger.

 

I virkeligheten er mennesket et sosialt dyr som i stor grad definerer seg selv ut fra gruppetilhørighet, og dette er høyst reelle grupper.

Lenke til kommentar

 

 

 

På linje med alle andre påståtte etniske grupper er jøder en "mental" rase i den forstand at det hele er en kollektiv vrangforestilling. Utenfor folks mentale forestillinger, dvs i virkeligheten, eksisterer ikke hverken jøder eller nordmenn.

I følge denne logikken eksisterer ingen grupper, organisasjoner eller bedrifter heller. Alt er bare vrangforestillinger.

Fallacy kjent som http://en.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur_(logic)

 

I virkeligheten er mennesket et sosialt dyr som i stor grad definerer seg selv ut fra gruppetilhørighet, og dette er høyst reelle grupper.

Noen grupper er reelle, det innebærer ikke at alle grupper er reelle. Som Feynman påpeker i post #8, så er selve f.eks. rase-konseptet en kollektiv vrangforestilling uten basis i virkeligheten, eller en "sosial konstruksjon" om man ikke ønsker å støte noen ved å påpeke det irrasjonelle elementet i troen på disse gruppenes eksistens.

 

 

Om du mener at en gruppe eksisterer KUN fordi noen tenker/tror at gruppen eksisterer vil medføre f.eks. den absurde situasjonen at ABBs "Knight Templars" eksisterer kun fordi ABB tror at Knight Templars eksisterer. Det er omtrent på linje med påstander om at Gud eksisterer fordi noen tror på Gud.

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

 

Noen grupper er reelle, det innebærer ikke at alle grupper er reelle. Som Feynman påpeker i post #8, så er selve f.eks. rase-konseptet en kollektiv vrangforestilling uten basis i virkeligheten, eller en "sosial konstruksjon" om man ikke ønsker å støte noen ved å påpeke det irrasjonelle elementet i troen på disse gruppenes eksistens.

 

Jeg synes det er merkverdig at så mange tar til seg slike påstander som f.eks Wikipedia støtter seg på, når det er så lett å finne definisjonen på begrepet rase, se dens historiske bruk, kanskje lese litt om hvordan og hvorfor slik "klassifisering" ble gjort (det var ikke KUN nazister som brukte begrepet rase). Når folk maser om at det er for lite forskjell mellom de ulike etniske gruppene (rasene?), så burde man jo først spørre seg om hvor i alle dager man noen gang har snakket om hvor stor (la oss si) prosentandel genetisk avvik det må være mellom de gitte grupperingene. Det er irrelevant. 

Et kjapt og enkelt eksempel finner man her:

http://forskning.no/dna/2010/06/tibetanere-har-gener-fjelliv

 

Lignende eksempel er nesten utallige om man lusker rundtom på nettet. Rasebegrepet er ubestridelig om man ikke later som at det betyr noe annet enn det gjør. Mennesker er nok desverre (for noen) ikke unntatt grunnleggende evolusjonære prinsipper. 

 

Siden det nå er avklart, så er det enkelt å si at jøder ikke er en rase, siden en jøde kan være fra Nubia, Tyskland, osv. De rasemessige benevnelsen for jøder kan f.eks være Ashkenazi-jøder. Det er europeiske jøder; ofte regnet som de smarteste. Kanskje det er derfor de har fått ordnet seg krav på Israel, uten å en gang være være semitter. Semitter?  Det er kanskje en etnisk betegnelse, men siden flertallet av jødene i Israel, f.eks er Ashkenazi-jøder, så er det vel palestinerne som er det riktige etniske folkeslaget rent geografisk. Merkelig? Ja.

Lenke til kommentar

Jeg ser ikke hvordan eksempelet ditt beviser at raser eksisterer. La oss anta at dette genet er et resultat av en adaptiv prosess gjennom at de har vært bosatt svært høyt over havet i svært lang tid. Dette er uproblematisk. La oss så anta at det finnes et annet folkeslag, på andre siden av jorden, som har gjennomgått samme prosess. Er disse nå samme rase?

Lenke til kommentar

Mennesker er jo en rase. En svart mann kan ha sex med en hvit dame og få barn. Dette barnet kan ha sex med en asiater og få flere barn. Det er forskjell på rase og etnisitet. En muslim kan ha sex med en jøde og få mange barn. Disse barna kan ha sex med kristne og få flere barn.

 

Aper har jo sex som mennesker, men mennesker og aper kan ikke få barn sammen. Dermed er mennesker og aper forskjellige raser.

Endret av Rioter
Lenke til kommentar

Jøder er ikke en genetisk gruppe, derimot finner det grupper mennesker som er såpass unike at de kan spores genetisk. og et par av de er etnoreligiøse grupper kjent som jødiske. 

feks. Ashkenazi jøder. Dette er en gruppe mennesker, som levde i sentral og øst europa fra tidlig middelalder. De holdt seg såpass separert fra resten av europeiske grupper, at de har unike markører som kan spores. 

 

Men dette har ikke noe med jødedom eller ikke å gjøre, de er europeere, det er ikke noe tegn på at disse er originale jøder fra Midtøsten de er europeere, men pga. deres genetiske isolasjon i flere hundreår, har de markører.

 

Men slike markører kan du finne i mange grupper mennesker, eneste unike er at disse har et navn og det er en gruppe på flere millioner(faktisk overlegent største gruppen jøder i verden(utgjør ca. 12 millioner av ca. 16 millioner jøder)

 

Jøder som helhet er en gruppe mennesker som enten er troende i jødedommen, eller kommer fra avstamming av jøder og kaller seg jøder(på samme måte vi kan kalle oss nordiske eller skandinaviske)

 

Jeg fant selv ut at jeg er ca. 0.9% Ashkenazi , så et sted flere hundre år tilbake i tid, har en av mine forfedre fått barn med en som har hatt Ashkenazi jøder i sin slekt(antageligvis da godt utvannet. )

Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

Jødene er ingen rase eller et folk. For det første er stort sett alle jøder etterkommere av Europeiske kvinner, som de giftet seg med etter de kom til Europa. For det andre, er mellom 20 og 50% av mannlig europeisk hærkomst. De fleste er ganske lyse og har blå øyne, alle mennesker med blå øyne er etterkommere etter en mutasjon som skjedde nær svartehavet for noen 10 000 år siden. Jøder i midtøsten har selv ofte blå øyne, det samme har for øvrig mange semitter generelt sett (fønikere, palestinere osv.).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...